Wanneer het komt tot een draadloze gaming headset is het heel belangrijk om te weten of deze bij je past. Denk aan de design, geluids type, connectie en platform waarop jij deze wilt gebruiken. 

Top 5 beste draadloze gaming headset:

  • SteelSeries Arctis 9X Gaming headset
  • Razer Thresher 7.1
  • Corsair HS80 Draadloze RGB Gaming
  • Nacon RIG 700 Draadloze Headset
  • HyperX Cloud Stinger Core

Deze headsets zijn uitstekend voor zowel computer als console gamers. Deze headsets kunnen gebruikt worden op de nieuwe consoles zoals de Xbox X en Playstation 5 zonder kabel, lekker draadloos dus. 

Draadloze headsets zijn uitstekend omdat de kabel niet in je weg zit tijdens het gamen of als je wilt gaan lopen. Het is ook een heel flexibele headset voor als je steeds moet bewegen en nog met je vrienden wilt praten. 

Top 5 Beste draadloze gaming headsets

De volgende beste draadloze gaming headsets zijn uitstekend voor PC, PS4, PS5 en XBOX Series. Deze headsets zijn draadloos en comfortabel voor langdurige game sessies.

1. SteelSeries Arctis 9X XBOX/PC gaming headset

Steelseires Arctis 9X - XBOX/PC Draadloze gaming headset
Steelseires Arctis 9X – XBOX/PC Draadloze gaming headset

Een van de meest gekozen draadloze gaming headsets is de SteelSeries Arctis 9X Gaming headset. Deze headset heeft geweldige geluid en bouw kwaliteit en is geschikt voor Xbox Seires X, S, One en PC.

Als jij over een van de nieuwe XBOX consoles beschikt of over een Gaming PC dan is dit een ideale draadloze headset. 

Bijna elke computer gamer weet dat steelseries headsets de beste keuzes zijn in prijs en kwaliteit. 

Steelseries beschikt over een van de beste gaming headsets. De kwaliteit van hun producten is ontzettend goed en veel gamers kiezen er ook voor om deze te gebruiken.

Het is ook zo dat ik over een Steelseries headset beschikt maar wel bekabeld. Ik kan je wel eerlijk zeggen dat ik deze headset al 5 jaar hebt en het is nog steeds prima. 

Voor Pc gamers die deze headset willen gebruiken zullen een Microsoft Dongle moeten gebruiken en deze wordt niet bijgeleverd. Het is dus belangrijk om te weten dat de headset dit nodig heeft voor pc gamers maar niet voor xbox. 

Verder heeft de headset een zeer goede batterijduur van 20+ uren en is heel handig in gebruik. De headset komt met een microfoon die je kunt gebruiken om met je vrienden te praten tijdens game sessies en als je even weg moet lopen van je computer of Xbox.

De aansluiting van de headset gaat via bluetooth en de headset frame is gemaakt van aluminium. Het is een stevige headset en de microfoon is ook inklapbaar waardoor je deze niet per ongeluk kapot kan maken.

SpecificatiesSteelSeries Arctis 9X XBOX/PC Gaming Headset
CompatibiliteitXbox Series S, X, One, PC Windows
AudioXbox Stereo
MicrofoonJa, Inklapbaar
ConnectieBluetooth
VerlichtingNee
Meegeleverd AccessoiresGeen

Een zeer sterke headset met een ontzettend goede bouwkwaliteit. De Steelseries headsets zijn de beste keuzes tussen gamers die een top headset willen met zeer goede bouwkwaliteit. 

2. Razer Thresher 7.1 PS4 en PC Gaming Headset

Razer Thresher 7.1 Playstation 4 en PC draadloze gaming headset
Razer Thresher 7.1 Playstation 4 en PC draadloze gaming headset

Iedereen kent wel Razer. Dit is een van de meest bekendste merken in de game industrie. Een andere draadloze gaming headset dat handig is voor Playstation en PC is de Razer Thresher 7.1. 

Deze headset komt met een zeer luxe surround sound functie waardoor je meer geluiden kan horen en beter kan horen waar je tegenstanders zijn. De surround sound optie werkt alleen goed op de PC en dat komt omdat het moeilijk is om zo een functie te kunnen laten functioneren op Playstation. 

De headset kan wel op een Playstation 4 nog 7.1 geluid mogelijk maken door middel van Dolby. Veel gebruikers zijn tevreden met de headset en vinden alleen wel dat de geluid niet erg hard kan en dat het geen mic monitoring heeft. 

Wat heel jammer is aan deze headset is dat het niet op een PS5 gebruikt kan worden. Verder dan dat is het een prima headset voor PC gamers en playstation 4. 

De headset kan gebruikt worden tot wel 12 meter van je computer of playstation vandaan en het heeft een lag free draadloze connectie van 2.4Ghz. 

Gebruikers die de headset nu gebruiken vinden het een uitstekende headset omdat het comfortabel is en dankzij de 7.1 surround sound. Dankzij de surround sound kunnen ze beter in game horen en weten waar de tegenstanders zijn. 

De batterijduur van de headset is 16 uur en naast dat kan je de headset alleen goed gebruiken op playstation 4. Als je deze wilt gebruiken voor PC dan heb jij een Xbox draadloze adapter nodig.

SpecificatiesRazer Thresher 7.1
CompatibiliteitPlaystation 4, Windows PC
Audio7.1 Surround sound
MicrofoonJa, buigbaar
ConnectieDraadloos
VerlichtingNee
Meegeleverd AccessoiresGeen

3. Corsair HS80 Draadloze RGB Gaming

Corsair HS80 Draadloze RGB Gaming Headset - Playstation en PC gamers
Corsair HS80 Draadloze RGB Gaming Headset – Playstation en PC gamers

Voor de Corsair fans die graag een draadloze gaming headset willen is de Corsair HS80 een prima keuze. Dit is een prima draadloze headset voor Playstation console en ook PC gamers.

Niet zoals de andere twee vorige headset, deze headset hoeft geen adapter of wat dan ook om goed te kunnen werken op je computer. Het is daarom heel handig voor gamers die zowel op Playstation 4/5 gamen en ook op PC.

De batterijduur van de headset is ook ontzettend fijn en dat is 20 uur. Met deze aantal uren kan je makkelijk de hele dag gamen en s avonds deze laten opladen. Je kan ook natuurlijk tijdens het gamen deze bekabeld gebruiken en als je even moet weg lopen draadloos gebruiken :).

Dit is ook een van de weinige headsets die komt met RGB verlichting. De headset komt met vrijwel onbeperkte kleuren die je kan toepassen zodat je deze kan laten passen aan je gaming computer of Playstation. Het is daarom een ideale headset voor gamers voor zijn prijs.

SpecificatiesCorsair HS80 Draadloos
CompatibiliteitPS4, PS5, PC Windows
AudioStereo
MicrofoonJa, buigbaar
ConnectieDraadloos
VerlichtingJa
Meegeleverd AccessoiresGeen

4. Nacon RIG 700 Draadloze Headset

Nacon RIG 700 - Draadloze headset voor PC gamers
Nacon RIG 700 – Draadloze headset voor PC gamers

Als je een PC gamer bent en je speelt niet op consoles dan is de Nacon RIG 700 Draadloze headset een uitstekende keuze. De headset is draadloos en komt met een USB transmitter waardoor je lekker kan genieten van draadloos geluid en hoge kwaliteit.

De headset heeft wel een batterijduur van 12 uur wat lager is dan andere headset. Dit is niet super belangrijk als je alleen draadloos gebruikt wanneer het nodig is.

De headset is ook heel comfortabel en heeft surround sound functie waardoor je makkelijker kunt winnen in FPS games zoals Apex, CSGO en COD. Zeker een aanrader voor FPS gamers en gamers die houden van flexibiliteit tijdens gaming sessies.

SpecificatiesNacon RIG 700 Draadloze headset
CompatibiliteitWindows PC
Audio7.1 Surround sound
MicrofoonVerwijderbare Microfoon
ConnectieDraadloos
VerlichtingNee
Meegeleverd AccessoiresGeen

5. HyperX Cloud Stinger Core

HyperX Cloud Stinger Core - PC en Playstation 5 Gaming headset draadloos
HyperX Cloud Stinger Core – PC en Playstation 5 Gaming headset draadloos

De meeste headsets zijn vaak bedoeld voor PC gamers, Playstation 4 of xbox series. Er zijn bijna geen PS5 wireless headset maar de HyperX Cloud Stinger Core is de ideale keuze voor PS5 Gebruikers. 

De HyperX Cloud Stinger Core is de perfecte keuze voor playstation 5 gamers die een draadloze headset willen. Deze headset komt met een batterijduur van 17 uur en is ideaal voor gamers die flexibel willen zijn tijdens het gamen. 

De headset komt ook met een microfoon die je kan schuiven en afstand bediening aan de achterkant. Dit is heel handig voor aan/uit doen van de koptelefoon en geluid beheren. 

De headset is erg comfortabel en dat vinden de gebruikers natuurlijk ook. Sommige gebruikers vinden dat de microfoon niet hard genoeg is maar dit kan je wel aanpassen in je microfoon settings. 

SpecificatiesHyperX Cloud Singer Core
CompatibiliteitPlaystation 5, PC
AudioStereo
MicrofoonJa, schuifbaar
ConnectieUSB transmitter
VerlichtingNee
Meegeleverd AccessoiresGeen

Hoe kies je een draadloze headset?

Platform

Platform - Playstation, Xbox of PC - Draadloze headset
Platform – Playstation, Xbox of PC – Draadloze headset

Wanneer jij een draadloze gaming koptelefoon gaat kopen is het heel belangrijk om te weten welke platform het ondersteund. 

Als jij een koptelefoon koopt die niet geschikt is voor Playstation en wel voor Xbox en je hebt een Playstation dan kan je deze niet gebruiken. 

Ook al wordt een platform op de  product genoemd wil je ook nog lezen naar de beschrijving. Sommige producten worden verkocht door partners van bol en deze kunnen soms wel fouten maken over welke platforms ze wel kunnen ondersteunen. 

Geluid

Geluids type - Stereo, Surround sound of Dimensional sound
Geluids type – Stereo, Surround sound of Dimensional sound

Naast de platform heb je ook geluids type. Een gaming koptelefoon komt in verschillende geluids type. Deze zijn Stereo, 7.1 Surround sound en Dimensional sound. Deze zijn verschillende type geluid en je kan verder lezen hoe dit allemaal werkt. 

Het is wel zo dat surround sound heel handig is voor levensechte geluid waardoor je 7 geluids channels te horen krijgt al om je heen.

Microfoon

De microfoon van een headset is ook heel belangrijk om naar te kijken en zeker als je geen andere hebt. Bij gaming headsets wil je altijd een microfoon die buigbaar is of die je kan verbergen.

Dit is natuurlijk zodat je deze niet per ongeluk kapot gaat maken tijdens je gaming sessies of als je tegen iets aankomt als je zit te lopen in draadloos mode. 

Materiaal

Wanneer het komt tot een headset materiaal vind ik het altijd belangrijk om te kijken naar de reviews. Andere gebruikers kunnen je vertellen of het een stevige koptelefoon is of niet. 

Een goede materiaal die vaak wordt gebruikt is aluminium, kunststof en plastic. Zelf ben ik niet een fan van plastic omdat deze niet makkelijk buigbaar is. Zelf slaap ik met muziek op mijn headset en daarom hou ik meer van een buigbare materiaal. 

Batterijduur

De batterijduur van een koptelefoon die draadloos is moet ook goed zijn. Bij gamen is vaak 10 uur meer dan genoeg. Je zal maar een aantal uur per dag gamen en dan je headset opladen. 

Gewicht

Bij een gaming headset die draadloos wil je altijd blijven onder de 700 g. Een te zware headset kan irritant worden en veel problemen veroorzaken voor je nek. 

Garantie

Tenslotte hebben we garantie van een wireless gaming headset. Bij bol krijg je bijna altijd 2 jaar garantie bij elektronische apparaten. Kijk goed naar de garantie van de verkoper voor dat jij je bestelling plaats. 

Categorized in: