Een ergonomische bureaustoel is heel belangrijk voor werk en als je lange uren achter de computer moet zitten. Een ergonomische houding zorgt voor minder pijn bij je rug en armen bij lange werkdagen.

Top 5 Beste Ergonomische Bureaustoelen:

 1. Bens 803-BSC-3
 2. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel 
 3. Game Hero Office
 4. Seat Pro 500 Series
 5. Wobblez Ergonomische bureaustoel 

Naast deze ergonomische bureaustoelen zijn er natuurlijk nog vele andere die goed zijn. Daarom zal ik naast deze bureaustoelen ook een aantal tips geven die je zullen helpen bij het kopen van een ergonomische bureaustoelen. 

Top 5 Beste Ergonomische Bureaustoelen

Hieronder zal ik 5 beste ergonomische stoelen bespreken en ook aangeven waar ze goed voor zijn. Ook heb ik een ergonomische kruk erbij gezet omdat deze ook door vele gebruikers wordt gebruikt. Deze bureaustoelen zijn ideaal voor kantoor, thuis en als jij een gamer bent. 

1. Bens 803-BSC-3

Bens 803-BSC-3 Beste ergonomische bureaustoel
Bens 803-BSC-3 Beste ergonomische bureaustoel

Als eerst hebben we natuurlijk de beste ergonomische bureaustoel die je kunt hebben is de Bens 803 BSC 3. Deze ergonomische stoel beschikt over alle benodigdheden voor een ergonomische houding tijdens werk en langdurige werkdagen. 

Deze ergonomische stoel is zeer goed en kan in velen manieren versteld worden. Je kan de rugleuning, armleuningen en zitting verstellen in veel verschillende manieren. Het is een zeer luxe ergonomische bureaustoel die zeer handig is voor op kantoor en thuis als je lange tijd achter de computer moet zitten. 

De maximale belastbaarheid van deze ergonomische stoel is 140 kg. Dit is natuurlijk belangrijk omdat jij zeker wilt zijn dat de stoel sterk genoeg is om je werknemers of jezelf te kunnen belasten. Dit is zeker een zeer sterke bureaustoel vergeleken met de andere die beschikbaar zijn. 

De bureaustoel is gemaakt van stof en mesh en is zeer stevig dankzij de afwerking die het heeft. Deze bureaustoel is ook verder heel comfortabel en kan zelfs in de zomer gebruikt worden zonder dat het gaat plakken zoals vele andere stoelen

De stoel komt niet met extra kussens zoals vele andere ergonomische bureaustoelen maar dat heeft ie niet nodig. De design heeft al een design die ergonomisch is zoals je op de foto kunt zien. De rugleuning is zo gemaakt dat het al een ideale vorm aan je rug geeft

De wielen van dit ergonomische stoel is natuurlijk ook zeer kwalitatief en kan zowel op harde en zachte vloer gebruikt worden zonder enige probleem. Zeker de beste ergonomische bureaustoel die er is en dat vinden andere gebruikers die het al hebben ook. 

De stoel is natuurlijk ook heel handig voor lange mensen en er is zelfs een review van iemand is 1.86 meter is en dit zegt dat de stoel zeer goed is voor hem en dat hij lange uren kan werken zonder last zoals zijn vorige stoel

Verder is er ook een andere gebruiker die 1.95 meter is en die ook de stoel zeer fijn vind om erop te zitten. Zeker een top keuze voor lange mensen die een ergonomische bureaustoel willen. 

Pluspunten

 • Beste ergonomische bureaustoel keuze voor kantoor/werk
 • Kan tot 140 kg belasten
 • Geschikt voor lange mensen
 • Verstelbare rugleuning, armleuning, zitting

Minpunten

 • Prijzig
 • Zitting is niet naar voren en achter te verstellen

2. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel 

Als tweede hebben we de LifeGoods Ergonomische bureaustoel die perfect is voor werk en thuis. Dit is een ideale bureaustoel voor zowel werk als thuis. De stoel kan ook zeker gebruikt worden door gamers en het komt met een hoofdsteun die handig is om rust te geven aan je nek

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel - Volledig Verstelbaar - Netbekleding - Zwart
LifeGoods Ergonomische bureaustoel

Met een maximale belastbaarheid van 136 kg en dit een goede keuze voor als je niet zo zwaar bent en niet tot 140 kg belastbaarheid nodig hebt. De stoel is zeer comfortabel dankzij de materiaal waaruit het is gemaakt. 

De stoel is gemaakt uit kunststof, mesh, stof en metaal waardoor het niet alleen comfortabel is maar ook heel stevig. De stoel is verstelbaar in vele manieren om de perfecte houding te kunnen hebben als je gaat werken, gamen of thuis achter de computer zit. 

De stoel is te verstellen in hoogte, rugleuning, hoofdsteun en armleuningen. De armleuningen zijn alleen te verstellen in hoogte en niet naar links/rechts. Verder is de stoel ook te verstellen in de hoofdsteun om je meer rust te geven bij je nek wat heel handig is. 

Een top keuze voor een wat goedkopere ergonomische bureaustoel wilt voor kantoor, thuiswerk of als je thuis wilt gamen. Natuurlijk is de hoofdsteun een extra als je steun aan je hoofd wilt geven in vergelijking met de vorige bureaustoel die dat niet heeft. 

Pluspunten

 • Hoofdsteun is zeker handig voor je nek
 • Kan tot 136 kg belasten
 • Stevig en kan velen jaren mee
 • Goedkoper dan andere ergonomische stoelen 

Minpunten

 • Armleuningen kunnen niet verticaal versteld worden

3. Game Hero Office

Voor gamers en mensen die thuiswerken is deze ergonomische bureaustoel een perfecte keus. De Game Hero Office is een geweldige keuze voor een ergonomische stoel voor thuis die beschikt over alle belangrijke functies die een ergonomische bureaustoel moet hebben. 

Game Hero Office - Thuiswerk Ergonomische bureaustoel
Game Hero Office – Thuiswerk Ergonomische bureaustoel

 Met een belastbaar vermogen van 125 kg is dit een goede keuze voor mensen die onder de 120 kg zijn en die thuis comfortabel willen werken. De stoel komt met een hoofdsteun kussen die heel handig is voor comfortabiliteit en ook ergonomie van je hoofd tijdens langdurige werkdagen. 

De stoel heeft een zithoogte van 46 cm tot 56 cm en het is ook een goede ergonomische bureaustoel voor kleine mensen die een ergonomische bureaustoel willen gebruiken. 

De stoel is gemaakt uit duurzame materialen zoals mesh, metaal en kunstof en deze zorgen ook natuurlijk voor comfortabiliteit en stevigheid bij deze stoel. 

Ook is de stoel in veel manieren te verstellen zoals bij de rugleuning, hoogte en armleuningen om zeker te zijn dat jij de beste zithouding mogelijk krijgt tijdens je lange werkdagen. 

Zeker een prima keuze voor gebruikers die thuis willen werken en die niet meer dan 120 kg wegen. Ideaal ook voor je nek dankzij de hoofdsteun kussen die erbij wordt geleverd. 

Pluspunten

 • Kan tot 125 kg belasten
 • Goed voor kleinere mensen
 • Verstelbaar
 • stevig

Minpunten

 • prijzig

4. N. Seat Pro 500 Series

Als jij een gamer bent die thuis langdurig achter de computer zit en die een ergonomische bureaustoel wilt dan is de N. Seat Pro 500 Series ideaal voor jou.  

N. Seat PRO 500 Series Gaming Race / bureaustoel - Ergonomische bureaustoel voor gamers
N. Seat Pro 500 Series – Gaming Ergonomische bureaustoel voor Gamers.

Deze ergonomische gamestoel heeft een zeer hoge belastbaarheid van 150 kg en kan ook makkelijk verstelbaar worden hoe jij maar wilt. De stoel heeft ook een zeer mooie design die heel goed past bij gamers

Deze gaming ergonomische stoel komt ook met zowel een hoofdsteun kussen als een onderrug kussen die perfect zijn om je houding ergonomisch te houden. Dankzij de armleuning en de rugleuning die je kan verstellen kun je de perfecte houding hebben tijdens je lange games sessies en werk uren. 

De armleuningen van deze gaming ergonomische bureaustoel zijn uitstekend omdat ze in hoogte versteld kunnen worden maar ook naar de zijkanten

De bureaustoel heeft een grote zitting waardoor grotere gamers ook deze stoel kunnen gebruiken. Verder dankzij de materiaal waaruit het is gemaakt is deze bureaustoel heel erg duurzaam en stevig. 

Zeker een aanrader voor gamers die thuis langdurig achter de computer zitten of als je thuiswerk en ook gamed. 

5. Wobblez Ergonomische kruk

De laatste bureaustoel is een ergonomische kruk Wobblez Ergonomische kruk die zeer goed is om je onderrug te verbeteren. Omdat jij steeds je bovenlichaam in balans moet houden helpt het met je ergonomische zitting en kan je lekker aan de slag. 

Wobblez Ergonomische kruk voor sterkere houding
Wobblez Ergonomische kruk voor sterkere houding

Deze kruk is geweldig voor je bovenlichaam en je kan ook fysio oefeningen ermee doen. De kruk helpt jou ook om je onderrug te versterken en daarom is het zeker een top keuze voor een ergonomische bureaustoel kruk

De kruk is in hoogte te verstellen en kan makkelijk aangepast worden. De hoogte van de kruk kan van 43 tot 63 cm versteld worden en is zeker handig voor kleinere mensen en lange mensen. 

Er is verder meer informatie over fysio oefeningen en waarom deze kruk nou zo goed is en dat kun je lezen in de product pagina. 

Ergonomische Bureaustoel kopen – Tips

Een ergonomische bureaustoel is een groot onderdeel voor je werk, thuis of gamen. Deze bureaustoel zijn wat zorgen dat je goed achter je computer kan zitten zonder dat je rugklachten of arm pijn krijgt.

Als je vaak achter de computer zit dan zal je wel moeten beseffen dat als je niet gebruik maakt van een van de beste ergonomisch bureaustoel, dat je dan veelvoorkomende lichamelijke gevolgen zult krijgen.

Veel achter de computer zitten is niet goed voor je en dat wordt ook vertel bij (mens en gezondheid). Je krijg dan te maken met oogproblemen, pijn aan pols en elleboog, rugklachten, nekpijn, zwaarlijvigheid en hart en vaatziekten.

Maar we leven nu in een tijd waarin je alles met de computer moet doen en zelfs 8 uur lang 5 dagen in de week achter je computer moet zitten.

Daarom is het heel verstandig om producten te kopen die ergonomisch zijn. Deze zullen je helpen om deze klachten te voorkomen en als je ze al hebt om ze te verminderen.

Lees ook : Trackball muis (Deze verminderd de beweging die je met je arm moet maken)

Zitvlak

Zitvlak is een van de meest belangrijkste punten wanneer jij een bureaustoel gaat kopen. Je moet zeker zijn dat de zitvlak goed is en dat jou benen goed op de vloer komen. Jou knie moet niet te hoog van je zitting zijn of te laag, het moet precies op dezelfde hoogte zitten. 

Hoogte

Verder is de hoogte van een bureaustoel heel belangrijk. Voor ergonomie is het belangrijk dat de hoogte van een bureaustoel bij je past. De meeste bureaustoelen hebben een hoogte van 40 tot 60 cm en sommige zijn iets lager voor kleinere mensen. 

Rugleuning

Een ergonomische bureaustoel hoeft niet altijd een rugleuning te hebben. Veel mensen vinden het juist fijn als ze een kruk kunnen gebruiken zonder rugleuning om hun core meer te trainen met fysio training. 

Het is daarom belangrijk om te weten als de bureaustoel met een rugleuning komt of niet. Naast de rugleuning wil je ook weten of de bureaustoel met onderrug kussen komt of dat de stoel zelf al een ergonomische vorm heeft. 

Hoofdsteun

Hoofdsteun is ook soms heel belangrijk voor ergonomie. Hoofdsteun kussen kunnen je helpen om je nek rust te geven tijdens lange werkdagen. Het is zeker belangrijk voor veel gebruikers en soms kan je zelfs met een goede bureaustoel alsnog nekpijn krijgen als het geen hoofdsteun heeft. 

Prijs

Verder is natuurlijk de prijs van de bureaustoel heel belangrijk. Je wilt natuurlijk weten wat de prijs is en wat jij uit kan geven aan een bureaustoel. Het is wel zo dat bureaustoelen die ergonomisch zijn altijd een prijs range hebben van 150 – 400 euro. 

Belastbaarheid

Wat ook natuurlijk heel belangrijk is en waar je zeker altijd naar moet kijken is de belastbaarheid. De belastbaarheid van een stoel is wat aangeeft hoeveel kg die stoel aankan. Je wilt een stoel die 20 kg boven jouw gewicht aankan zodat deze niet te snel kapot gaat. 

Bekleding

De bekleding van de bureaustoel is ook heel belangrijk er zijn bekleding kunstleer en sommige van deze kunnen wel erg plakken in de zomer. Sommige andere zijn gemaakt van kunststof en deze plakken niet zo erg. Je moet goed kijken naar de bekleding van de zitting en de rugleuning want je wilt niet in een hete zomer steeds aan je bureaustoel plakken 🙂

Gerelateerde vragen

Wat is de beste ergonomische bureaustoel van 2022? De beste ergonomische bureaustoel van 2022 is de Bens 803 BSC 3. Deze stoel heeft geen hoofdsteun kussen maar wel veel verstel mogelijkheden die je lange werkdagen makkelijk kunnen maken. 

Wat is de meest ergonomische bureaustoel? De beste ergonomische bureaustoel is de BenS 839DH-Synchro deze heeft rugleuning, hoofdleuning en is zeer comfortabel en ergonomisch.

Wat kost een goede ergonomische bureaustoel? Een goede ergonomische bureaustoel gaat wel van 100 euro tot wel 500 euro. De prijs verschil aan de hand van de kwaliteit en de materiaal.

Categorized in: