Een gaming monitor met een ips paneel is heel belangrijk voor gamers die betere prestaties willen hebben in games met topkwaliteit. Dankzij de functionaliteit van een gaming monitor zal je als een gamer een voorsprong hebben op andere gamers die het niet hebben. 

Beste gaming monitors met IPS paneel 

  • LG Ultragear 38GN950
  • AOC 27G2U
  • LG 27GN750 Ultragear
  • Asus Tuf Gaming VG27AQ
  • LG Ultragear 27GN950

Dit is juist de reden dat je een gaming monitor wilt die een hoge refresh rate heeft, een lage reactietijd en geweldige kleurweergave voor kwaliteit. 

Gaming monitors met IPS paneel

Een IPS paneel in een gaming monitor is handig voor veel gamers. Soms wil je een combinatie van prestaties en ook kwaliteit en daar komen IPS panelen goed van pas, of je wilt juist van ver je monitor nog goed kunnen zien. 

In tegenstelling tot de andere panelen kun jij met een IPS paneel ook goed van de zijkanten kijken en maakt het een geweldige paneel voor console gamers. 

Als een gamer speel je vaak competitive games maar soms ook wel games waarop je de beste kleuren wilt zien en de beste kwaliteit wilt beleven. Games zoals The Witcher 3, Battlefield en Call Of Duty zijn een geweldige voorbeeld van games waarin een goede monitor de beste kleuren kan weergeven. 

Met een IPS paneel gaming monitor zal je niet alleen de juiste kleuren zien maar je zal ook van de zijkanten van de monitor ook nog goed kunnen zien. Dit is belangrijk omdat je niet altijd voor de monitor hoeft te zitten om alles te kunnen zien.

IPS Paneel 

Een IPS paneel is de beste paneel voor kwaliteit op een beeldscherm. Dankzij de IPS paneel worden de kleuren op een scherm perfect weergegeven vergeleken met andere panelen. 

Een IPS zorgt dat de kleuren perfect worden weergegeven en het zorgt ook dat je van de zijkanten van de monitor nog alle kleuren goed kunt zien. 

Als een console gamer wil je zeker een IPS paneel omdat je niet als pc gamer voor de scherm zal zitten. 

Daarnaast zijn er ook veel belangrijke punten naast een IPS paneel waar je naar moet kijken als je kwaliteit wilt en dat zijn ppi en kleurruimte. 

Waarom een IPS Paneel 

Een IPS paneel wil je zeker hebben als je veel single player games speelt waarin jij de beste kwaliteit en kleuren wilt beleven. 

Ook al speel je online games wil je zeker nog de kleuren en kwaliteit zo hoog mogelijk, zodat je ook zo realistisch mogelijk de kwaliteit kunt beleven om de beste ervaring te hebben terwijl je gamet. 

PPI

Een andere zeer belangrijke onderdeel van kwaliteit op een gaming monitor naast de IPS paneel is de ppi van de monitor. 

Ppi staat voor pixel per inch en dit is de aantal pixels die je gaat zien per inch op de monitor. Het is heel belangrijk dat de monitor die je kiest om te gamen meer dan 80 ppi heeft om de kleuren en kwaliteit goed te kunnen zien. 

Verschil tussen IPS, VA en TN Paneel 

Zo wat is eingelijk het verschil tussen IPS paneel, VA paneel en TN paneel? Hier ga ik dat uitleggen zo goed mogelijk als ik dat kan zodat je precies weet welke je beste keuze is. 

IPS Paneel

Een ips paneel heeft de hoogte kleurengamma en zorgt ook dat de kwaliteit van games er meer realistisch worden weergegeven op de beelscherm. 

Een IPS paneel is een geweldige keus voor gamers die veel om graphics geven of console gamers die van ver kijken. Dit komt omdat de IPS paneel zorgt dat je ook van de zijkant van de beeldscherm nog goed kunt zien. 

Als je met meerdere mensen op je playstation of xbox wilt gaan spelen dan is een IPS paneel een slimme keuze voor je. 

TN Paneel

Een TN paneel is de paneel voor veel gamers die juist prestaties willen en niet veel geven om kleurweergave. 

Omdat een TN paneel meer simpeler de kleuren weergeeft zien de kleuren er niet zo mooi als op een IPS paneel en zien ze er meer simpeler uit. 

Er is minder gamma in kleuren en kleuren zien er niet levender uit dan op een IPS paneel. Tussen alle panelen zijn TN panelen de slechtste in kleurweergeving maar zijn de beste voor prestaties omdat ze vaak met geweldige functionaliteit komen zoals 240 hz en lage reactietijd. 

Daarnaast zijn de prijzen van een TN paneel zeer lager dan die van een IPS paneel waardoor ze geweldig zijn voor gamers die niet veel willen uitgeven aan een gaming monitor. 

VA Paneel

De VA paneel is tussen de IPS paneel en de TN paneel. Dit is de paneel die je zou kiezen als je prestaties en kwaliteit wilt. 

Dit zijn geweldige panelen voor gamers die veel game variatie spelen en die ook goede prestaties en snelheid willen met kwaliteit. 

In 2020 zijn er veel meer IPS gaming monitors met geweldige refresh rate en reactietijd. Maar als je een betere of lagere prijs wilt voor een VA paneel met zelfde functies dan kom je goedkoper uit. 

Top 5 – Gaming monitors met IPS paneel 

Hier ga ik het hebben over de top 5 gaming monitors met een IPS paneel die je kunt kopen in 2020. Deze monitors zijn uitstekend en zullen zeker lang meegaan dankzij de bouwkwaliteit en de beeldkwaliteit. 

LG Ultragear 38GN950

LG UltraGear 38GN950 - Gaming monitor met IPS paneel

Als eerst heb ik de LG Ultragear 38GN950 dit is een geweldige keus voor als je een ultrawide screen gaming monitor wilt hebben met een IPS paneel. 

De monitor beschikt over functionaliteit voor hardcore gamers zoals Freesync, Gsync, 160 hz en 1ms reactie tijd. Zeker een aanrader voor pc gamers en console gamers die games zo goed mogelijk willen beleven. 

Verder is de monitor ook curved waardoor je niet veel met je lichaam hoeft te bewegen om alles te zien. Dankzij de curved 38 inch monitor beleef je games ook beter  samen met de geweldige kwaliteit van de IPS paneel, ppi en kleurruimte ervan. 

Componenten

Grootte: 38 inch

Resolutie: 4K/QHD resolutie – 3840 x 1600 pixels 

Paneel: IPS paneel

Reactietijd: 1 ms reactietijd

Pixel dichtheid: 111 ppi

Verversingssnelheid: 160 Hz

Kleurruimte: DCI-P3

HDR: ja – DisplayHDR600, HDR10

Curved: Ja

Adaptive Sync: Freesync 2, Gsync Compatible

AOC 27G2U

AOC 27G2U - Full HD IPS Gaming monitor - 144hz - 27 inch

Een andere geweldige keus voor gamers die niet veel willen uitgeven voor een IPS gaming monitor is de AOC 27G2U een prima keuze. 

Dit monitor is een Full HD resolutie monitor met geweldige functionaliteit voor gamers zoals 1ms reactietijd, 144hz reactietijd en Freesync + Gsync compatible. Dit is zeker een goede monitor voor zijn prijs. 

Componenten

Grootte: 27 inch

Resolutie: Full HD (FHD) 1920 x 1080 pixels

Paneel: IPS paneel

Reactietijd: 1 ms reactietijd

Pixel dichtheid: 81 ppi

Verversingssnelheid: 144 Hz

Kleurruimte: sRGB

HDR: Nee

Curved: Nee

Adaptive Sync: Freesync, Gsync Compatible

LG 27GN750 Ultragear

LG 27GN750 UltraGear - Gaming monitor IPS paneel

De LG 27GN750 Ultragear is een perfecte keus voor FPS gamers die een IPS paneel gaming monitor willen. 

Dankzij de 240 Hz refresh rate is dit een geweldige monitor voor gamers die FPS games spelen of games waarin jij heel snel moet reageren. 

De verversingssnelheid samen met de reactietijd van 1ms is dit een geweldige monitor voor FPS gamers die veel CSGO, Call Of Duty of Battlefield spelen. 

Componenten

Grootte: 27 inch

Resolutie: Full HD (FHD) 1920 x 1080 pixels

Paneel: IPS paneel

Reactietijd: 1 ms reactietijd

Pixel dichtheid: 82 ppi

Verversingssnelheid: 240 Hz

Kleurruimte: sRGB

HDR: Nee

Curved: Nee

Adaptive Sync: Freesync, Gsync Compatible

Asus Tuf Gaming VG27AQ

ASUS TUF Gaming VG27AQ - Gaming monitors met ips paneel

Een andere keus voor als je veel verschillende games speelt en je wilt hoge verversingssnelheid is de Asus Tuf Gaming VG27AQ

Dit is een simpele gaming monitor met IPS paneel die beschikt over 165 Hz waardoor snelle beelden makkelijker en beter worden weergegeven. 

Ook heeft deze monitor ook HDR waardoor je games kunt spelen die HDR ondersteunen kunt spelen en zie je kleuren zelfs nog beter. 

De resolutie van dit monitor is een Quad HD resolutie waardoor je niet zo laag zit als Full HD maar juist beter de kwaliteit ziet doordat QHD meer pixels heeft. 

Componenten

Grootte: 27 inch

Resolutie: QHD – 2560 x 1440 pixels

Paneel: IPS paneel

Reactietijd: 1 ms reactietijd

Pixel dichtheid: 109 ppi

Verversingssnelheid: 165 Hz

Kleurruimte: sRGB

HDR: Ja HDR10

Curved: Nee

Adaptive Sync: Freesync, Gsync Compatible

LG Ultragear 27GN950

LG UltraGear 27GN950 - Gaming monitor met IPS paneel

De LG ultragear 27GN950 is volgens mij de beste keuze monitor die je kunt maken in 2020. 

Als je een hardcore gamer bent dan heb je zeker gehoord over de nieuwe RTX 30 series videokaarten van Nvidia en de Big navi videokaart van AMD. 

Met deze nieuwe videokaarten wordt 4k gaming de nieuwe norm en dan zal je zeker een nieuwe monitor nodig hebben om op 4k 120fps of hoger te kunnen spelen. 

Zelf heb ik ook deze monitor gehaald en ik vind het geweldig. Zelf heb ik nog geen RTX 30 series kunnen krijgen maar zodra ik die krijg zal ik zeker veel plezier hebben op dit monitor. 

Hier kun je zien hoe mijn pc en monitor eruit ziet. Naast de kwaliteit van de monitor komt deze monitor ook met ingebouwde crosshair die je kunt gebruiken in FPS games voor betere accuracy. 

Componenten

Grootte: 27 inch

Resolutie: UHD – 4K – 3840 x 2160 pixels

Paneel: IPS paneel

Reactietijd: 1 ms reactietijd

Pixel dichtheid: 81 ppi

Verversingssnelheid: 160 Hz

Kleurruimte: DCI-P3

HDR: Ja – Display HDR600, HDR10

Curved: Nee

Adaptive Sync: Freesync 2, G Sync Compatible

Categorized in: