De beste monitoren voor fotobewerking in 2019 en verder

Spread the love

Ben jij opzoek naar de beste monitoren voor fotobewerking in 2019. Tijdens deze artikel zullen we de beste monitoren voor fotobewerking in 2019 bespreken en welke je beste keuzes zijn voor dit jaar en verder. 

Zeker zullen deze monitoren perfecte kleuren bevatten waardoor je lekker en gemakkelijk kleuren kan bewerken zonder enige zorgen. 

We zullen een aantal monitoren bespreken die veel gekozen worden door andere mensen om ook foto’s te bewerken. Denk eraan dat deze producten al door andere worden gebruikt en ook zijn gekozen tot de beste voor fotobewerking. 

Als je graag meer wilt weten over een van deze producten kun je altijd klikken op product bekijken. Je zult worden verzonden naar een een van de meest bekendste webwinkel in Nederlands om meer over dit product te kunnen lezen (Coolblue).

Hieronder bespreken we de beste monitoren voor fotobewerking in 2019! 

 

1. BenQ SW2700PT

BenQ SW2700PT - Beste monitoren voor fotobewerking in 2019 en verder

 

Als eerst hebben we de BenQ SW2700PT en dit is zeker een van de meest gekozen monitoren voor fotobewerking in 2019. 

Dankzij de IPS paneel dat deze beeldscherm beschikt kun je foto’s en zelfs video’s bewerken zonder enige probleem wanneer het komt tot kleuren bewerken. Dankzij de IPS paneel worden de kleuren op de beeldscherm goed weergegeven. 

De resolutie is ietsjes hoger dan een 1080p beeldscherm. De resolutie in deze monitor is 2560 x 1440p waardoor je meer zit dan een standaard full hd beeldscherm. 

Dankzij de Adobe RGB kleurprofiel worden kleuren intenser en verzadigder weergegeven dan met het sRGB profiel. Daarnaast dankzij de hardware kalibratie kun je je eigen kleurtemperatuur en witbalans kiezen. 

Verder heeft deze beeldscherm een 5 ms reactietijd waardoor alles snel gaat en de verversingssnelheid is 60 Hz maar dit is niet heel belangrijk omdat je deze monitor niet gaat gebruiken om te gamen. 

 Ook heeft deze monitor voor fotobewerking een geweldige pixeldichtheid van 109 ppi. Dit is heel handig omdat hoe meer de pixeldichtheid is hoe scherp de kwaliteit zal zijn. 

Daarnaast heeft deze beeldscherm een uitstekende helderheid van 350 cd/m2 waardoor je meer en beter contrast kunt zien en minder reflecties in fel verlichte ruimtes. 

Verder gaan we het hebben over de kleurdiepte po deze monitor. De monitor heeft een kleurdiepte van 1 miljard kleuren(10bit) waardoor er meer kleuren worden weergegeven dan op een 8 bit monitor. 

Voor meer informatie over deze monitor zoals de hoogte, breedte en aansluitingen. Bekijk het product door op product bekijken te drukken. 

 

2. Eizo ColorEdge CG2730

Eizo ColorEdge CG2730 - Beste monitoren voor fotobewerking in 2019 en verder

 

De Eizo ColorEdge CG2730 is zeker een van de beste monitoren voor fotobewerking ion 2019 dankzij de Adobe RGB kleurprofiel die het beschikt waardoor kleuren beter worden weergegeven dan met een sRGB profiel. 

Maar dit betekend niet dat je ze beide mag gebruiken. Op deze monitor kun je tussen beide profielen schakelen waardoor je de sRGB kunt gebruiken voor als je werkt met digitaal realistische kleuren. Als je graag de Adobe RGB wilt gebruiken is meer voor verzadigde weergave van je foto’s en voor het werken met printers. 

De monitor is te roteren, draaien, kantelen, en verstelbaar waardoor je het perfect aan je houding kan toepassen voor tijdens het bewerken van foto’s. Heel handig voor als je de perfecte houding wilt houden. 

Ook heeft deze monitor geweldige reviews gekregen door andere gebruikers die het ook gebruiken voor fotobewerking. De vinden de kleurweergave, verstelmogelijkheden en de 2 user instellingen geweldig. 

 

3. Dell UltraSharp U2518D

Dell UltraSharp U2518D - Beste monitoren voor fotobewerking in 2019 en verder

 

De Dell UltraSharp U2518D is een geweldige monitor voor fotobewerking in 2019 dankzij de dunne bezel. Dankzij de dunne bezel kan deze monitor gebruikt worden voor een opstelling met meerdere schermen. 

Ook deze monitor beschikt over een uitstekende helderheid van 350 cd/m2 waardoor je zonder probleem in fel verlichte ruimtes kunt werken. 

De resolutie van deze monitor is een QHD resolutie het is zoals de eerste monitor die we hebben besproken. De resolutie is 2560 x 1440 p en is ietsjes hoger dan een full hd monitor waardoor je meer kunt zien op het scherm. 

Dankzij de dunne bezels zal je veel schermruimte hebben waardoor je meerdere monitoren kunt gebruiken. Dit is heel handig want zo kun je op een monitor al je opdrachten hebben en verder op deze monitor blijven werken aan je projecten. 

Verder heeft deze monitor ook een IPS paneel waardoor de kleuren goed worden weergegeven in tegenstelling tot een TN paneel. Als je foto’s wilt gaan bewerken is het altijd belangrijk dat je een IPS paneel kiest. Verder kun je ook op een IPS paneel vanuit de hoeken van de monitor kijken. 

Ook deze dell monitor voor fotobewerking is in diverse manieren verstelbaar, waardoor je altijd een fijne werkhouding anneemt. Verder wordt er een displayport kabel met deze monitor geleverd zodat je er snel aan de slag kunt gaan. 

 

4. AOC U2777PQU

AOC U2777PQU - Beste monitoren voor fotobewerking in 2019 en verder

 

Wil je graag een monitor voor fotobewerking met een wat hogere resolutie. Deze AOC U2777PQU is onze beste monitor voor fotobewerking in 2019 voor als je op 4K wilt bewerken. 

Deze monitor heeft een 4K resolutie (3840 x 2160) waardoor je veel meer kunt zien en doen dan een gewone full hd beeldscherm. 

Verder dankzij de 100% dekking van het sRGB kleurprofiel worden kleuren realistischer weergegeven en bewerk je foto’s en video’s beter en nauwkeuriger. 

Ook deze monitor beschikt over een dunne bezel waardoor je lekker een mooie setup kan zetten met meerdere monitoren en heb je meer ruimte om goed te kunnen werken. 

De beeldscherm heeft een geweldige dunne rand die vrijwel niet zichtbaar is waardoor je prettig met meerdere monitoren naast elkaar kunt werken. Dus dit is zeker een geweldige keus voor als je multiple monitoren voor fotobewerking wilt gebruiken. 

 

5. Acer ProDesigner BM320

Acer ProDesigner BM320 - Beste monitoren voor fotobewerking in 2019 en verder

 

De Acer ProDesigner BM320 is een geweldige keus voor als je een monitor voor fotobewerking wilt in 2019. Dit is zeker een van de beste monitoren voor fotobewerking in 2019 dankzij de veel functionaliteiten. Deze monitor beschikt over verschillende kleurruimtes waardoor je altijd de perfecte kleuren zal hebben voor het bewerken van je foto’s. 

De profielen van kleuren om deze monitor zijn de Adobe RGB, sRGB en de Rc.709 waardoor je altijd tussen deze kunt switchen. Verder kun je deze monitor verstellen op meerdere manieren voor een perfecte zithouding tijdens het werken. 

Als een fotograaf zou je zeker deze monitor willen hebben dankzij de aantal verschillende kleuren profielen en de 4K resolutie. Ook heeft deze monitor een van de belangrijkste functies en dan is een IPS paneel waardoor kleuren goed worden weergegeven en je goed vanuit de hoeken kunt zien. 

 

Wil je graag een laptop die ook geschikt is voor fotobewerking: Bekijk ze hier!

Leave a Reply