De Beste Monitoren Voor Fotobewerking in 2021 en Verder

Een monitor voor fotobewerking is heel belangrijk en zeker als je het voor professioneel doel einde nodig hebt. In dit artikel ga ik het hebben over de beste monitoren voor fotobewerking die je kunt kiezen dit jaar en verder.

Zeker zullen deze monitoren perfecte kleuren bevatten waardoor je lekker en gemakkelijk kleuren kunt bewerken zonder enige zorgen. Kleuren zijn heel belangrijk bij het bewerken van foto’s omdat je zeker wilt zijn dat de kleuren mooier en verbeterd eruit komen te zien na je werk. 

We zullen een aantal monitoren bespreken die veel gekozen worden door andere mensen om ook foto’s te bewerken. Denk eraan dat deze producten al door andere worden gebruikt en ook zijn gekozen tot de beste voor fotobewerking. 

Als je graag meer wilt weten over een van deze producten kun je altijd klikken op product bekijken. Je zult worden verzonden naar een van de meest bekendste webwinkel in Nederland/België om meer over dit product te kunnen lezen (Coolblue).

Hieronder bespreken we de beste monitoren voor fotobewerking die je kunt gebruiken.  

1. iiyama ProLite XUB2792UHSU – Beste keus voor de prijs

iiyama ProLite XUB2792UHSU - Beste keus voor de prijs - monitor voor fotobewerking

De meest gekozen monitor voor fotobewerking is de Iiyama ProLite XUB2792UHSU. Deze monitor heeft over 680 reviews en scoort ook zeer hoog met een 9.2 uit de 10 van alle reviews. Gebruikers die het al hebben vinden het een zeer goede monitor met top kwaliteit en scherpe beeld.

De monitor is een perfecte keus voor fotobewerking dankzij de resolutie die het heeft. De resolutie van de monitor is 4K is dit is namelijk heel belangrijk voor fotobewerking in 2021 en verder.

De reden dat je graag 4K resolutie wilt op een monitor is omdat deze meer en meer wordt gebruikt. Je wilt zeker zijn dat je in UHD foto’s kunt bewerken zodat je klanten of werk en blij mee worden met de top kwaliteit werk die je oplevert.

Naast de resolutie is dit monitor 27 inch en dit is groot genoeg voor de meeste. Je wilt dus niet een super grote monitor op een tafel omdat je geen ruimte zal hebben voor andere spullen.

Naast de resolutie heeft de monitor ook een IPS paneel die zeer belangrijk is voor als je foto’s of video’s gaat bewerken. De paneel is wat zorgt dat je de kleuren op de scherm perfect en nauwkeurig kunt zien. Ook zorgt dit ook dat je van de hoeken van de scherm nog de monitor kunt zien.

De pixel dichtheid van de monitor is ook heel goed. Met een pixel dichtheid van 163.18 ppi kun je zeker van zijn dat de pixels er perfect uit zullen zien. Je hebt tenminste 100 ppi voor fotobewerking en zeker als je top kwaliteit wilt zien.

Wat ook heel goed is aan de monitor is de helderheid. De monitor heeft een helderheid van 300 cd/m2 en dit is zeker handig om geen donkere plekken te zien op de monitor. Zeker als je foto’s gaat bewerken wil je dat er geen donkere plekken op de monitor zien.

Tenslotte de kleurruimte en de kleurdiepte van deze geweldige fotobewerking monitor. De kleurdiepte van de monitor is 10 bits en dit betekent dat er 1 miljard kleuren in totaal zijn.

Verder is de kleurruimte sRGB en dit is goed genoeg voor fotobewerking tot zover. Als je echt elke detail en elke kleur ruimte perfect wilt hebben dan kun je beter Adobe RGB nemen.

Specificaties iiyama ProLite XUB2792UHSU
Grootte 27 inch
Resolutie UHD(3840×2160)
Paneel IPS Paneel
Pixel dichtheid 163,18 ppi
Helderheid 300 cd/m2
Kleurruimte sRGB
Kleurdiepte 10 bit 1miljard kleuren
Bluelight filter Ja
Trillingsvrije technologie Ja
Contrastverhouding 1000

De volgende monitor is een wat goedkopere monitor voor fotobewerking voor studenten die een opleiding volgen of voor thuiswerk. De monitor heeft ook een hoge resolutie voor fotobewerking in UHD en heeft geweldige kleur weergeving.

2. Philips 276E8VJSB – Goedkope fotobewerking monitor

Philips 276E8VJSB - Goedkope fotobewerking monitor

Wanneer het komt tot de goedkoopste en meest kwalitatieve monitor voor fotobewerking dan is de Philips 276E8VJSB een perfecte keus die veel andere ook nemen.

Voordat je deze monitor kies, is het heel belangrijk om te weten dat de voetsteun van deze monitor wat groter is dan andere monitoren. Je wilt dus een wat grotere bureau om deze te kunnen gebruiken.

Ook deze monitor heeft een 4k UHD resolutie die perfect is voor fotobewerking en zelfs als je ook video’s wilt gaan bewerken. De kleuren worden ook op deze scherm perfect weergegeven dankzij de IPS paneel, pixel dichtheid en de kleurruimte sRGB.

Ook deze monitor is 27 inch en dit is geweldig voor de meeste gebruikers die dat thuis gebruiken of op werk. Je wilt niet veel plek nemen op je bureau want je wilt zeker andere producten gebruiken zoals teken tablet, muis, toetsenbord en zelfs je notaties.

Deze monitor is zeker een aanrader voor mensen die niet veel willen uitgeven aan een monitor en dit graag op UHD foto’s willen bewerken. Doordat 4k UHD steeds meer en meer wordt gebruikt zal dit de norm worden over een aantal jaren. Als je alvast een monitor ervoor hebt zal je zeker niet opnieuw een hoeven te kopen voor een lange tijd.

De monitor beschikt niet over Adobe RGB maar het beschikt wel over sRGB met een 100% kleurdekking. Dit is goed genoeg voor de meeste mensen die foto’s bewerken maar er zijn natuurlijk ook sommige die meer kleuren ruimtes willen en daar is de laatste monitor voor fotobewerking voor.

Specificaties Philips 276E8VJSB
Grootte 27 inch
Resolutie UHD(3840×2160)
Paneel IPS Paneel
Pixel dichtheid 163 ppi
Helderheid 350 cd/m2
Kleurruimte sRGB 100% dekking
Kleurdiepte 10 bit 1miljard kleuren
Bluelight filter Ja
Trillingsvrije technologie Ja
Contrastverhouding 1000

Handige ding aan deze monitor is dat je het ook kunt gebruiken voor gamen en andere taken waarbij je top kwaliteit wilt zien. De monitor heeft een ongelovelijke lage prijs voor de kwaliteit die je ervan krijgt. Zeker een aanrader voor fotobewerking.

3. AOC U2790PQU – Prijs/Kwaliteit fotobewerking monitor

Voor prijs en kwaliteit verhouding in een monitor voor fotobewerking is de AOC U2790PQU je beste keuze. Ook deze monitor is een 27 inch monitor waardoor het niet veel plek op je bureau zal nemen.

De monitor is heel handig voor foto editen dankzij de 4K resolutie. Het is heel handig om een UHD resolutie te nemen omdat Full HD steeds minder en minder wordt gebruikt mensen willen juist 4K gebruiken.

De kleur ruimte van dit monitor is sRGB en dit is goed genoeg voor de meeste gebruikers. Er zijn wel sommige gebruikers die misschien adobeRGB willen of zelfs dci-p3 en daar is de laatste monitor een goede keus voor.

Specificaties AOC U2790PQU
Grootte 27 inch
Resolutie UHD(3840×2160)
Paneel IPS Paneel
Pixel dichtheid 157 ppi
Helderheid 350 cd/m2
Kleurruimte sRGB
Kleurdiepte 10 bit 1miljard kleuren
Bluelight filter Ja
Trillingsvrije technologie Ja
Contrastverhouding 1000

Zeker een aanrader voor als je ook wilt gaan gamen. De monitor is heel compact en heeft een niet te grote voetsteun waardoor je nog veel ruimte hebt voor andere dingen.

4. BenQ SW271 – 4K met AdobeRGB 99% dekking

BenQ SW271 - 4K met AdobeRGB 99% dekking - Top 5 fotobewerking monitoren van 2021 en verder

Voor gebruikers die graag adobe RGB willen hebben om meerdere kleuren te kunnen zien en om meer professioneeel te kunnen bewerken raad ik zeker de BenQ SW271 aan.

De BenQ SW271 is een perfecte keus voor fotobewerking als je meerdere kleuren wilt zien met de Adobe RGB kleurruimte. Het is niet altijd beter om AdobeRGB monitor te kiezen maar als je dat wilt is het zeker mogelijk.

Je wilt kiezen voor een AdobeRGB monitor als je monitor een wide gamut monitor is. Niet alle monitoren met een AdobeRGB zijn goed en je wilt ze niet zomaar kiezen omdat ze meer kleuren hebben. Sommige monitoren hebben niet de capaciteit om zoveel kleuren te kunnen weergeven en daarom is het soms handiger om juist een sRGB te nemen.

==>Wanneer kies je voor AdobeRGB en wanneer voor sRGB – Lees hier 

De BenQ SW271 is zeker aan de dure kant maar het wordt wel alsnog door veel andere gebruikers gekozen. Gebruikers die het hebben vinden het ook handig om oa foto’s te bewerken ermee en veel meer. Het is dus aan je of je wel of niet met AdobeRGB kleuren wilt gaan bewerken.

Voor sommige gevallen is een AdobeRGB kleurruimte handig zoals als je print dat ondersteund en je monitor maar het is niet altijd de beste keuze.

Ik zou aanrader om goed naar de verschil te kijken tussen AdobeRGB en sRGB voordat je een van de monitoren kiest. Bekijk ook de reviews van de monitoren en kijk wat andere ervan vinden. Het verschil is er wel maar veel mensen letten er niet veel op.

Voor professioneel fotobewerking zou ik zeker aanraden om er naar te kijken en alleen kiezen voor AdobeRGB als je weet dat het is wat je nodig hebt.

Specificaties BenQ SW271
Grootte 27 inch
Resolutie UHD(3840×2160)
Paneel IPS Paneel
Pixel dichtheid 163 ppi
Helderheid 350 cd/m2
Kleurruimte Adobe RGB 99% kleurdekking
Kleurdiepte 10 bit 1miljard kleuren
Bluelight filter Ja
Trillingsvrije technologie Ja
Contrastverhouding 1000

Zeker een van de beste monitoren voor fotobewerking als je van AdobeRGB kleurenruimte houdt. Veel mensen vinden dat de sRGB goed genoeg is en soms zelfs beter maar veel andere gebruikers vinden de AdobeRGB beter omdat het meer kleuren gebruikt. Niet alle monitoren kunnen deze kleuren weergeven en dat zorgt af en toe voor een dilemma van welke nou precies beter is.

5. BenQ PD3220U – Beste Monitor Voor Fotobewerking (Multi kleurruimtes)

BenQ PD3220U - Beste Monitor Voor Fotobewerking (Multi kleurruimtes)

De laatste monitor in de fotobewerking monitoren lijst is de BenQ PD3220U. Dit is zeker de beste keus voor als je de beste monitor wilt voor fotobewerking. Deze monitor beschikt niet alleen over een of twee kleurruimtes, het beschikt zelfs over 4 verschillende kleurruimtes en 709 profielen die je kunt gebruiken als je gaat bewerken.

Serieus, dit is gewoon de beste monitor die je kunt kiezen voor zware bewerkings werk. Je kunt gebruik maken van elke kleurruimte die je maar wilt zoals de sRGB, AdobeRGB, DCI-P3 en zelfs Rec. Dit zijn zeker een van de meest gebruikte kleurruimtes voor editen en zeker als je voor een speciefike project een bepaalde kleurruimte moet gebruiken.

Verder heeft de monitor ook High Dynamic Range (HDR) waardoor de kleuren en contrasten beter worden weergegeven.  De monitor is 31.5 inch en dit is groter dan de andere monitoren die we hebben besproken, zeker handig voor als je een grotere monitor wilt.

Er is veel meer aan deze monitor zoals de 4K UHD resolutie die je altijd wilt hebben als je gaat bewerken, de 10 bit kleur en de IPS paneel. Dit is zeker de beste fotobewerking monitor die je kunt kiezen voor nu en de toekomst dankzij de 4K UHD resolutie.

 

Specificaties BenQ PD3220U
Grootte 31,5 inch
Resolutie UHD(3840×2160)
Paneel IPS Paneel
HDR HDR10
Pixel dichtheid 140 ppi
Helderheid 350 cd/m2
Kleurruimte Adobe RGB, DCI-P3, sRGB en meer
Kleurdiepte 10 bit 1miljard kleuren
Bluelight filter Ja
Trillingsvrije technologie Ja
Contrastverhouding 1000

1 gedachte over “De Beste Monitoren Voor Fotobewerking in 2021 en Verder”

Plaats een reactie