Een trackball muis is heel erg handig voor werk als je meer vrijheid wilt. Deze muizen zijn ergonomisch en handig voor kleine ruimtes.

In dit artikel ga ik de beste trackball muizen bespreken. Ik zal er 5 bespreken die ontzettend veel worden gekozen. Sommige van deze trackball muizen zijn ideaal voor linkshandige gebruikers en sommige voor beide.

Ook zijn er natuurlijk een aantal die bedraad zullen zijn en andere draadloos. Het zijn daarom ideale trackball muizen voor de meeste gebruikers met verschillende prijs verschil.

De top 5 beste trackball muizen:

  1. Logitech MX Ergo
  2. Logitech M575 Ergo
  3. Kensington Orbit Trackball
  4. Jelly Comb Trackball Muis
  5. Kensington Orbit Optische muis

Deze zijn de meest gekozen trackball muizen op de markt. Ze zijn comfortabel, ergonomisch en zorgen ervoor dat je nauwkeurig je werk kunt verrichten.

Beste Trackball Muis – Top 5 Beste Juli 2022

1. Logitech MX Ergo

De Logitech MX Ergo - Beste Trackball muis op dit moment
De Logitech MX Ergo – Beste Trackball muis op dit moment

De eerste en zeker de beste trackball muis op dit moment is de Logitech MX Ergo. Deze trackball muis heeft een geweldige en ergonomische design waardoor je langdurig kunt werken en geen pijn aan je pols zal krijgen.

De muis is draadloos en dat maakt de ergonomische design zelfs nog beter. Dit is omdat je geen last zal krijgen van kabels die in je weg zullen zijn.

Wat deze ergonomische trackball muis zo goed maakt is dat je zelf niet veel meer hoeft te bewegen met je hand. Je kan gebruik maken van de trackball om de muis nauwkeurig te bewegen en zo heb je minder last aan je arm en hand.

Een van de grote redenen dat veel mensen van deze trackball muis houden is door de pc switch functie. Door een druk op de knop kun jij serieus tussen twee computers veranderen en deze ook beheren.

Je kan dus een laptop gebruiken en een desktop computer op elke moment dat je dat maar wilt. Verder heb je andere duimknoppen die ook heel handig zijn om in web pagina’s sneller te browsen.

Al met al is dit een top trackball muis en zeker een van de beste die er zijn. De muis is heel goed voor op kantoor, werk ruimtes en als je thuis gaat werken met een laptop en desktop.

SpecificatiesLogitech MX Ergo Draadloos
Links of rechtshandigRechtshandig
Ergonomisch ontwerpJa
Type verbindingDraadloos, 2.4Ghz Bluetooth
Besturingssysteem compatibiliteit Windows en MacOS
Gewicht164 g

2. Logitech M575 Ergo Draadloos

De Logitech M575 Ergonomische draadloze trackball muis
De Logitech M575 Ergonomische draadloze muis

De Logitech M575 Ergo is ook een draadloze trackball muis met een ergonomische design.

Deze muis is bedoeld voor rechtshandige gebruikers en is uitstekende om RSI tegen te gaan. De muis is ergonomisch en dankzij de trackball hoef je zelf niet je arm te bewegen.

Het is ook een draadloze muis die je kunt verbinding met bluetooth. Deze muis komt in twee verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen en het werk op zowel widows als MacOS producten.

SpecificatiesLogitech M575 Ergo Draadloos
Links of rechtshandigRechtshandig
Ergonomisch ontwerpJa
Type verbindingDraadloos, 2.4Ghz Bluetooth
Besturingssysteem compatibiliteitWindows en MacOS
Gewicht145 g

3. Kensington Orbit Trackball

De Kensington Orbit Trackball - Ergonomische linkshandige trackball muis
De Kensington Orbit Trackball – Ergonomische linkshandige trackball muis

De volgende trackball muis is de kensington Orbit Trackball een geweldige trackball muis voor linkshandige en rechtshandige gebruikers.

Ook deze linkshandige trackball muis beschikt over een ergonomische design voor je gezondheid. Op deze manier kun jij voor uren lang werken zonder dat je last krijgt van je pols of arm.

Gebruikers die deze muis gebruiken vinden het van goede kwaliteit en comfortabel waardoor ze het lang kunnen gebruiken. Verder vinden ze dat de design heel mooi is en dat de scroll ring goed aan voelt.

Deze linkshandige trackball muis is alleen te gebruiken op een Windows computer. Dit is wel jammer want Macbook gebruikers het niet kunnen gebruiken met hun laptop.

SpecificatiesKensington Orbit Trackball
Links of rechtshandigRechtshandig en Linkshandig
Ergonomisch ontwerpJa
Type verbindingUsb A – bedraad 1.8 meter
Besturingssysteem compatibiliteitWindows
Gewicht180 g

4. Jelly Comb Trackball Muis

De Jelly Comb Trackball - Draadloos en handig voor gamers
De Jelly Comb Trackball – Draadloos en handig voor gamers

Een andere rechtshandige ergonomische trackball muis die draadloos is, is de Jelly Comb Trackball muis. Deze muis is een ideale keus voor als je niet de Logitech trackball muis wilt.

Deze muis is bijna hetzelfde in veel aspecten. Het heeft een ergonomische design waardoor je langdurig achter je computer kan zitten en de trackball zit op de zelfde positie.

Wat wel goed is aan deze muis, is dat de design heel goed past bij gamers. Dus als jij een gamer bent die graag een trackball muis wilt gebruiken dan is dit een prima keuze.

Denk er wel aan dat deze muis alleen werkt via bluetooth verbinding. Je wilt dus zeker zijn dat je computer of laptop over bluetooth beschikt zodat je deze kunt gaan gebruiken.

SpecificatiesJelly Comb Trackball Muis Draadloos
Links of rechtshandigRechtshandig
Ergonomisch ontwerpJa
Type verbindingDraadloos, 2.4Ghz Bluetooth
Besturingssysteem compatibiliteitWindows | Android | Chrome OS
Gewicht135 g

5. Kensingtom Orbit Optische Muis

De Kensington Orbit Optisch - Linkshandig en rechtshandige trackball
De Kensington Orbit Optisch – Linkshandig en rechtshandige trackball

De laatste trackball muis is ook een muis die zo wel geschikt is voor linkshandige gebruikers als rechtshandige. Deze muis is bekabeld en is te gebruiken zowel op Windows computers en op Mac computers.

Ook deze muis heeft een ergonomische design en is heel comfortabel tijdens gebruik. Gebruikers die het al hebben vinden het prima in gebruik dankzij de trackball.

Sommige gebruikers vinden het wel jammer dat het niet zo ideaal is voor gerbuikers met grote handen en dat de scroll-knop ontbreekt. Verder dan dat is het een ideale muis voor als je niet teveel geld wilt uitgeven.

SpecificatiesKensington Orbit Optische Trackball Muis
Links of rechtshandigLinkshandig & Rechtshandig
Ergonomisch ontwerpJa
Type verbindingBekabeld – Usb
Besturingssysteem compatibiliteitWindows en MacOS
Gewicht190 g

Hoe werkt een trackball muis?

Een trackball muis beschikt over een bal die je kan rollen om je muis op de computer te bewegen. Het is een alternatieve methode om je computer muis te bewegen zonder dat je zelf continue je arm hoeft te bewegen.

Een trackball muis is heel erg handig om RSI tegen te gaan en zodat je deze kan voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een trackball muis

Er zijn natuurlijk veel voordelen aan een trackball muis. Niet alleen zijn deze muizen beter voor je gezondheid ze werken ook zonder dat jij je arm zoveel hoeft te bewegen.

Ergonomisch

De eerste punt dat maakt een trackball muis zo handig is de ergonomische design die ze hebben. Deze muizen zijn bedoeld zodat je niet zoveel hoeft te bewegen met je hand.

De ergonomische design zorgt ook voor dat je minder last hebt aan je pols en aan je arm bij langdurige werk uren.

Minder beweging

Natuurlijk moet je ook minder bewegen met zo een muis. Dit is een van de grootste voordelen. Niet met je arm hoeven te bewegen is geweldig en zeker als je last hebt van je arm.

Meer accuraat

Een andere geweldige punt is dat een trackball muis meer accuraat is. Deze muis heeft meer precisie en je kan makkelijker bepalen waar je op gaat klikken.

Geschikt voor kleine ruimtes

Omdat jij me muis kunt bewegen met de trackball hoeft je ook de muis zelf bijna niet te bewegen. Het is daarom zo dat deze muis geschikt is voor kleine ruimtes.

Categorized in: