Corsair Vengeance 32GB ram review
Spread the love

Corsair vengeance 32GB DDR4

De Corsair Vengeance 32GB DDR4 is uitstekend voor als je graag van alles wilt gaan gamen en genoeg ram geheugen wilt.

De opbouw van deze geheugenmodules is volledig identiek. Beide zijn voorzien van geheugenchips uit eenzelfde productie-serie, wat uiteraard een betere compatibiliteit oplevert dan twee losse modules. De capaciteit bedraagt in totaal 32 GB (twee modules van 16 GB) en ze zijn geschikt voor systemen met een DDR4 geheugenbus van 2133 MHz.

De kleur van deze ram geheugen is zwart en is van type DDR4. De ram moet aangesloten worden op een 288-pin en heeft een spanning van 1.2 volt.

Om een DDR4 ram stick te gebruiken moet je eerst beschikken over een moederbord die deze wel aankan. Een van de meest gekozen moederbord voor DDR4 ram en Intel processor is de Gigabyte  Z370 Aorus Ultra gaming 2.0.

Review van gebruikers:

Geheugen… weinig spannends over te zeggen. Doet wat hij moet doen, Corsair is vooral stabiel en betrouwbaar.

 

Prima voldoet prima. Beetje overkill maar prima

 

Prima geheugen, heb deze aangeschaft omdat ik voor youtube nogal intensief aan het editen en renderen ben en dit geheugen is daar absoluut geschikt voor.

 

Corsair vengeance 32GB DDR3

De Corsair Vengeance 32GB DDR3 is uitstekend voor als je graag van alles wilt gaan gamen en genoeg ram geheugen wilt.

De opbouw van deze geheugenmodules is volledig identiek. Alle geheugenmodules zijn voorzien van geheugenchips uit eenzelfde productie-serie, wat uiteraard een betere compatibiliteit oplevert dan verschillende losse modules. De capaciteit bedraagt in totaal 32 GB (vier modules van 8 GB) en ze zijn geschikt voor systemen met een DDR3 geheugenbus van 1600 MHz.

Zoals je hier kunt  zien is de MHz van de DDR3 ontzettend lager dan de DDR4. Het is wel zo dat als je een DDR3 moederbord hebt dat je dan geen DDR4 kunt gebruiken.

Om een DDR4 ram stick te gebruiken moet je eerst beschikken over een moederbord die deze wel aankan. Een van de meest gekozen moederbord voor DDR4 ram en Intel processor is de Gigabyte  Z370 Aorus Ultra gaming 2.0.

 

Als je niet weet welke ram type je hebt, bekijk deze video waar ze je precies uitleggen waar je dit kunt zien. Je moederbord zal wel DDR3 of DDR4 moeten zijn want deze zijn de meest bekende op dit moment. Als dat niet zo is kun je bij deze betrouwbare webwinkel voor ram geheugen kijken.

Wat is het doel van ram?

RAM is het gebied dat benodigde variabelen en inhoud opslaat. Zodra u een game op uw game pc start, is de RAM een actieve deelnemer omdat de game erin is geladen.

RAM wordt rechtstreeks in plaats van de harde schijf gebruikt omdat het sneller is en bedoeld om tijdelijke items op te slaan.

Grotere en snellere RAM-geheugen heeft de voorkeur, omdat het de spelervaring verbetert en leidt tot snellere laadtijden. U kunt niet alleen meer tijdelijke informatie opslaan, maar ook de informatie kan sneller worden gelezen en geschreven.

Dit is ook heel handig voor als je gaat browsen en meerdere taken uitvoeren. De ram zorgt ervoor dat er meerdere data kan worden opgeslagen van wat je doet.

Zelfs heeft deze ram een Hardware.info 2017 community award ontvangen omdat het zo goed presteer.

Corsair vengeance 32GB Review

DDR4 vs DDR3

De verbeteringen van de DDR4 ten opzichte van zijn voorganger, DDR3, zijn een groter bereik van beschikbare kloksnelheden en timings, een lager stroomverbruik en een lagere latentie.

Met DDR3 zijn de opties voor uw kloksnelheid in de eerste plaats afgestemd op een van de vier verschillende keuzes: 1333 Mhz, 1600 Mhz, 1866 Mhz en 2133 Mhz, waarbij 2133 Mhz de maximale limiet is. 800Mhz en 1066Mhz-configuraties bestaan ​​technisch gezien nog steeds, maar deze zijn grotendeels uit productie genomen ten gunste van hun snellere neven.

De DDR4 draait zelfs op 2133MHz en zelfs boven dat. Dit geeft aan dat de DDR4 super sneller is dan de DDR3 waardoor je games met de DDR4 super sneller zullen draaien.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *