Beste monitoren voor fotobewerking en videobewerking
Spread the love

Ben jij opzoek naar de beste monitor voor fotobewerking? Tijdens deze artikel zullen we u laten zien welke monitoren de beste zijn voor fotobewerking en waarom deze door velen worden gekozen.

 

Bekijk de beste monitoren voor fotobewerking hier voor een goede prijs.

De beste monitoren voor fotobewerking

IPS

De IPS (In Plane Switching) De beste keuze voor video en fotobewerking gebruikers. Deze beeldschermen hebben de technologie zoals  S-IPS, AS-IPS, H-IPS and E-IPS. De reden waarom je deze beeldscherm nodig hebt is omdat de kleuren van deze beeldscherm ontzettend beter is dan de andere twee. De IPS beeldschermen hebben tot 125% meer kleur dat zijn beschikbaar in de NTSC gamut.

Deze kleuren worden niet vervormd als je ze vanuit verschillende hoeken bekijkt. De meerderheid van hen kan tot ver buiten de 170 graden worden bekeken. Eerder had het enige probleem te maken met het benadrukken van de zwarte kleuren, wat meestal betekende dat er enkele problemen met het contrast zouden zijn. IPS-panelen zijn bovendien prijzig en zijn in het begin ook traag.

TN

De TN (Twisted Nematic) beeldschermen zijn veel gekozen door gamers. Dit komt omdat deze beeldschermen lage responstijd heeft en dit is uitstekend voor gamers. Als een gamer wil je altijd dat wanneer je een toets intypt dat de actie dat moet gebeuren meteen gebeurd. Dit is waardoor veel gamers TN beeldschermen gebruiken.

Naast dat de TN beeldschermen lage responstijd heeft hebben deze beeldschermen ook NIET goede LED verlichting. Deze beeldschermen hebben wat minder en niet goede kleuren dan de IPS beeldschermen en daarom kiezen veel foto en video bewerkers voor een IPS beeldscherm en de gamers de TN of VA.

VA

De VA-panelen is een combinatie tussen deze twee en wordt veel door aantal gamers gekozen die een combinatie willen tussen TN en IPS. Dus ze willen wel de kleurigheid houden en willen ook snelheid tijdens het gamen. Denk eraan de VA panelen niet zo sterk en snel zijn als de TN panelen.

Na het lezen van deze 3 beeldscherm type zal je al moeten weten waar je zelf naar moet kijken. de IPS Paneel is de beste voor als je fotobewerking wilt of videobewerking.

Beste monitor voor fotobewerking

BenQ SW271

Afbeeldingsresultaat voor BenQ SW271

Bekijk de beste prijs bij bol.com

De BenQ SW271 is een 27 inch 4k (3840 x 2160p) monitor die zeer handig is voor Foto en videobewerking dankzij die IPS paneel die het beschikt.

De scherm beschikt over 60 Hz die zeer goed is voor als je video’s wilt bekijken. De monitor beschikt over HDR10 functie en is een functie die in Wide-Gamut-monitoren.

Hiermee bereikt de monitor een heel nieuwe niveau aan beeldkwaliteit waardoor je zeker meer zal kunnen zien en beter zal kunnen bewerken.

Het is zeker een goede monitor omdat het 4k is. Met 4k kun je zeker meer zien dan op een full-hd beeldscherm.

Wat ook cool is aan de monitor is dat de 10-bit paneel zorgt voor natuurlijke en echte kleuren met 99% afdekking van de RGB en 100 afdekking.

De kleuren van deze monitor zijn geweldig en zullen je werk/projecten zelfs nog beter en realistisch maken.

Eizo ColorEdge CS2420

Afbeeldingsresultaat voor Eizo ColorEdge CS2420

Bekijk de prijs bij bol.com

De Eizo ColorEdge CS2420 is een 24 inch monitor met een resolutie van 1920 x 1200 p. De beeldscherm beschikt over 60 Hz en een IPS paneel die zorgen dat je kleuren perfect zit en dat alles goed draait.

De monitor beschikt over een EIZO-microprocessor die de mogelijkheden van de Wide-Gamut-Lcd die zorgen ervoor dat je gemakkelijk de monitor kan kalibreren.

De contrast van de scherm is 1.000:1 en de helderheid is 350 cd/qm. De gigantisch kleurenspectrum met 99% adobe RGB-kleur dekking.

De monitor beschikt over 16-bit-LUT voor nauwkeurige hardware kalibratie van helderheid, witpunt en gamma. Dit is zeer handig omdat je de kleuren en de helderheid van de monitor goed kunt zien om je video’s en fotos te bewerken.

Met de monitor kun je ook de Luminantieverdeling en kleurechtheid optimaliseren met de Digital Uniformity Equalizer functie.  De nauwkeurige kleurweergave van deze monitor dankzij de 16-Bit Look up Table kan tot 10 bits kleurweergave.

LG 27uD88-W

Afbeeldingsresultaat voor LG 27uD88-W

Bekijk de beste prijs bij bol.com

De LG 27uD88-W is een uitstekende monitor voor de prijs. De monitor beschikt over een 4K resolutie (3840 x 2160 p) waardoor je veel meer kunt zien dan een full-hd beeldscherm.

Dankzij de scherm split functie van deze monitor kan je de scherm delen in meerdere secties voor als je aan verschillende projecten moet werken of layers moet bewerken.

De Pip-modus van de scherm is ook heel handig omdat je dan door kan werken terwijl je video’s aan het kijken bent.

De LG 27uD88-W is niet alleen maar een goede monitor voor foto en videobewerking. De paneel van de monitor is IPS. IPS paneel is je beste keus voor als je foto en video’s wilt bewerken. Dit komt omdat de kleurweergave op een IPS paneel  het beste is van alle panelen.

Dit geeft aan dat je ook met deze monitor heel goed kan gamen en je games ook beter beleven omdat de kleurweergave zeer goed zal zijn. Ook heeft de monitor freesync waardoor je nooit vertraging of bottleneck zal krijgen met je monitor.

Al met al is deze monitor zeer goedkoop voor alle functionaliteit die het beschikt. Als je een perfecte monitor wilt voor een perfecte prijs. Dan is deze monitor je beste keus.

NEC MultiSync EA275UHD

Afbeeldingsresultaat voor NEC MultiSync EA275UHD

De NEC MultiSync EA275UHD is een van de goedkoopste monitor die er is voor foto en videobewerking. Deze 24 inch monitor heeft een resolutie van 1920 x 1200 p en heeft 60 Hz voor smoothheid.

De monitor beschikt over IPS paneel waardoor kleuren mooier zullen stralen en beter te zien zijn. De reden dat je dit wilt is omdat als je foto’s of video’s wilt bewerken is het handig dat je weet wat de echte kleur is van je video’s of foto’s.

De monitor heeft de standaard componenten die je nodig hebt om foto’s te bewerken. Dit is de reden dat de prijs ook zo laag is.

Dell UltraSharp U2718Q

Afbeeldingsresultaat voor Dell UltraSharp U2718Q

De Dell UltraSharp U2718Q is een 27 Inch met een resolutie van 3840 x 2160p waardoor je genoeg ruimte zal hebben om je projecten.

Waar het beste is aan deze monitor is de IPS paneel. De IPS paneel is ontzettend omdat het de kleuren beter laat zien dan andere panelen. Dit is heel handig omdat voor fotobewerking omdat je heel goed de kleuren moet zien bij het bewerken.

Dankzij de High Dynamic Range (HDR) projecteert de beelden met indrukwekkende diepte die uw aandacht vasthouden en en elk project een prachtige uitstraling geven.

Met uw UltraSharp monitor krijgt u meer dan mooie beelden – het is een prachtig beeldscherm dat is gemaakt voor multitasking. Met een opvallende kleurdiepte van 1,07 miljard kleuren wordt uw werk gepresenteerd met indrukwekkend veel details, zelfs in donkere of helder verlichte ruimten.

BenQ SW2700PT

Afbeeldingsresultaat voor BenQ SW2700PT

De BenQ SW2700PT is een uitstekende monitor van 27 inch. De resolutie van deze monitor is 2560 x 1440p. De beeldscherm beschikt over 60Hz waardoor je alles smooth zal bekijken.

Deze BenQ monitor beschikt over functies zoals Adobe RGB 99%, fabrieks kalibratie en een monitorkap waardoor kleuren volledig kunt zien en beleven.

Asus PA329Q

Afbeeldingsresultaat voor Asus PA329Q

Ook een van de Beste monitor voor fotobewerking keus als je een 4K monitor wilt voor fotobewerking is de Asus PA329Q. Deze beeldscherm beschikt over 100% dekking van het sRGB kleurprofiel en hierdoor worden de kleuren realistischer weergegeven en bewerk je foto’s en video’s nauwkeuriger.

De Specificaties van deze beeldscherm zijn:

  • Resolutie : 3840 x 2160 Pixels
  • Schermdiagonaal : 32 inch
  • Aansluitingen : HDMI, DisplayPort, Hoofdtelefoon, USB-Type A
  • Scherm Type : IPS paneel
  • Responstijd: 6 ms

 

LG 34UC98-W

Afbeeldingsresultaat voor LG 34UC98-W

Zoek jij veel digitale werkruimte en accurate kleurweergave? Dan is de LG 34UC98-W er voor jou. Op dit gebogen ultrawide scherm heb je als video- of audio professional je hele project in 1 keer in beeld, zo behoud je het overzicht en ga je gefocust te werk. Ook als professionele Photoshop goeroe lever je dankzij 99% sRGB kleurweergave alleen de beste kwaliteit.

 

BenQ PD3200U

Afbeeldingsresultaat voor BenQ PD3200U

Op de BenQ PD3200U werk je in 4K aan je grafisch ontwerp. Door de 100% dekking van het sRGB spectrum worden kleuren realistisch weergegeven. De CAD/CAM Mode geeft een uitstekend contrast aan kleurlijnen in 3D modellen. Verhoog de helderheid van het scherm met de Animation Mode tijdens het bewerken van foto’s en video’s. Dankzij de helderheid van 350 candela per m2 werk je ook in fel verlichte ruimtes.

 

Dell Ultrasharp U3415W

Afbeeldingsresultaat voor Dell Ultrasharp U3415W

De Dell UltraSharp U3415W is gemaakt om te multitasken. Deze Curved monitor beschikt over een 34 inch widescreen Quad-HD scherm met een resolutie van 3440 x 1440. Curved houdt in dat het scherm lichtelijk gebogen is waardoor het lijkt alsof je over een breder oppervlak beschikt. Daarnaast zorgt de Picture-in-Picture techniek ervoor dat je via één scherm op twee computers tegelijkertijd kunt werken.

 

LG 34UC88-B

Afbeeldingsresultaat voor LG 34UC88-B

Of je nou games speelt, foto’s bewerkt of audiovisuele elementen monteert, de LG 34UC88-B brengt het duidelijk in beeld. Gamen met deze ultrawide curved monitor heb je een beter overzicht van het slagveld zonder dat je inlevert op prestaties. AMD Freesync zorgt namelijk dat de actie zonder haperingen in beeld komt. Mocht je nog aan werken toekomen, dan ga je ook aan de slag met professionele beeldbewerking.

 

2 thoughts on “De beste monitor voor fotobewerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *