De Roccat Leadr  review – Gaming muis

De Roccat Leadr  review – Gaming muis

roccat leadr review

Ben je op zoek naar wat informatie over de Roccat Leadr. Hier zal ik een Roccat Leadr Review geven waar ik u zult vertellen de plus punten van deze muis en de min punten die ik vind dat ik tot nu toe in deze muis zie.

Algemeen review

De Roccat Leadr is een ontzettend goede muis voor als je veel verschillende games speelt. Deze muis komt wel goed van pas als je MMO-games speelt zoals Archeage, woW, guild wars 2 en veel meer.

Dit komt omdat de vorm en de macro functionaliteit van deze muis uitstekend zijn. Er zitten 4 knopen aan je duim, twee naast je linker klik, twee naast je rechter klik en twee tussen je vingers.

Dit komt goed van pas als je combo’s moet bedenken en met de hand een ultiem combo kan maken waarmee je deze met je muis kan uitvoeren en niet met je toetsenbord.

Met deze muis kan je van alles doen. Ook is deze muis goed bij FPS games. Zo kan je weapons reloaden en andere vaardigheden gebruiken op deze knoppen.

Wat krijg je mee geleverd

Bij aankoop van het krijg je de muis en daarbij een dock en kabel. De dock gebruik je om de muis op te laden voor als je deze niet gebruikt.

Afbeeldingsresultaat voor Roccat leadr charging

Ook als de muis leeg is kun je deze meteen aan de kabel sluiten zodat je door kunt gamen zonder dat je de dock hoeft te gebruiken. Dit is zo uitstekend omdat je de dock dan niet hoeft te gebruiken als je dat niet wilt. En terwijl deze aan de muis is aangesloten laad die ook.

 

Gerelateerde afbeelding

Op de dock kan je ook zien hoeveel de batterij van de muis nog is. Op deze manier kan je op elke moment dat je ziet dat deze op de laatste puntje is, de kabel aan de muis sluiten en laten laden terwijl je speelt.

! Klik hier als je een Unboxing van de Leadr wilt zien.

Afbeeldingsresultaat voor Roccat leadr charging

 

Vertraging door draadloos?

Je zal je wel afvragen of ik tijdens het gamen lag/vertraging merk bij het gamen als ik het op draadloos heb. En de antwoord tot dat is helemaal niet.

Deze muis beschikt over een speciale sensor waardoor ook als je draadloos speelt merk je bijna geen verschil.

 

Roccat Swarm

Voor deze roccat leadr review heb ik ook wat screenshots gemaakt van de Roccat Swarm om je te laten zien hoe deze programma er precies uitziet.

Om deze muis tot het beste te kunnen gebruiken heb je een software nodig en dat is de Roccat swarm. Deze software zal je helpen om de muis beter te beheren.

Daarnaast kan je hier ook de macro’s veranderen en de knoppen van de muis veranderen naar nummers of andere toetsen van je toetsenbord.

Roccat swarm review

Als je kan zien heb ik hier een aantal knoppen veranderd naar nummers en symbolen van de toetsenbord.

Roccat Swarm setting

Daarnaast kan je ook andere instellingen toepassen aan de muis. Deze instellingen zijn de DPI, Scroll, double click en veel meer als je hierboven kan zien.

Roccat swarm advanced settings

Ook kun je de advanced intellingen aanpassen en hier heb je de mogelijkheid om sound feedback toe te passen. Dit werkt heel goed voor als je in game bent en je wilt graag weten in welke profiel je ziet of welke DPI, de programma zul je vertellen naar welke je hebt veranderd wanneer je dit doet.

Daarnaast kun je ook de light van de Muis veranderen en de light effecten. Je kun ook de snelheid van de effecten aanpassen en meer.

 

Plus punten:

 • Knoppen kunnen makkelijk bereikt worden
 • Mooie effecten
 • Geluid bij aanpassingen tijdens gamen
 • Prijs is goed
 • Dock (heb nooit eerder zo een muis met dock gezien)

 

Min punten:

 • Je moet de Roccat swarm gebruiken voor macro’s verandering
 • Roccat swarm heeft enkele bugs (Maar als je problemen hebt kun je hier een bericht achter laten en misschien kan ik je helpen)

 

Wat ik denk over deze muis – Roccat leadr review

Als je graag opzoekt bent naar een muis die veel knoppen heeft en dat je deze makkelijk kan bereiken zonder dat je per ongeluk de verkeerde druk dan is deze muis de perfecte keus.

Zelf heb ik enkele muizen geprobeerd. Zoals de RAZER Naga Epic Chroma Maar deze vond ik niet zo leuk doordat alle knoppen naast elkaar waren. Daarom ging ik daarna naar de Roccat Tyon en na de Tyon naar de Roccat Leadr.

Tot nu toe heb ik de Roccat leadr voor bijna 6 maanden gebruikt en deze muis is nog steeds mijn favoriete en ik heb geen spijt dat ik deze heb gekocht.

1 gedachte over “De Roccat Leadr  review – Gaming muis”

 1. Heb deze muis ook voor een tijdje. Speel veel MMO games en het is een geweldige muis voor deze genre. Speel meestal Guild wars 2 en Blade & Souls. Ook speel ik CSGO en met de extra knoppen kan ik mijn grenades en bomb op deze knoppen zetten.

  * Geweldige product!

  Beantwoorden

Plaats een reactie