Een ergonomische gaming bureaustoel is een belangrijke keus voor gamers. Als een gamer wil je zo min mogelijk last hebben van je rug en nek na je lange gaming sessies. Een ergonomische gaming bureaustoel zorgt dat je een goede houding houdt tijdens je gaming sessies zodat je langdurig kunt gamen zonder pijn of kramp aan je nek of onderrug. 

Een ergonomische gaming bureaustoel is een belangrijke keus voor gamers. Ergonomie zorgt voor een goede houding en ook dat je geen erge klachten krijgt als je ouder wordt. Als een gamer zit je vaak achter je console of pc voor heel lang en een ergonomische houding is belangrijk. 

Voorkom gevaarlijke klachten door te investeren in een ergonomische gaming bureaustoel zodat je nog door voor lang kunt gamen zonder dat je pijn krijgt. In dit artikel ga ik een aantal ergonomische gamestoelen bespreken die geweldige keuzes zijn voor gamers. 

Ergonomische gaming bureaustoelen

Een slechte houding tijdens het gamen is heel slecht voor je. Je kan rugklachten krijgen en ook veel nekpijn en dit is heel gevaarlijk voor als je ouder wordt. Om dit allemaal te kunnen  voorkomen wil je zeker een van deze ergonomische gamestoelen hebben. 

DXRacer Formula

DXRacer Formula - Ergonomische gaming bureaustoel van DXRacer

De DXRacer Formula is een geweldige gaming bureaustoel die zeer goed is voor een ergonomische houding tijdens gaming sessies. Omdat je heel lang achter de computer zit is het  ook belangrijk dat je houding goed is. Een slechte houding tijdens het gamen kan veel problemen voor je veroorzaken. 

Deze gaming bureaustoel is een perfecte keus voor een ergonomische gaming stoel voor gamers die tot wel 150 kg zijn. Dankzij de frame van deze topkwaliteit gamestoel kan het zoveel kg belasten. 

De DXRacer Formula kan mensen met een lengte van 1.6 meter tot 1.8 meter ondersteunen. De stoel heeft veel verstelbare mogelijkheden zoals verstelbare zitting en armleuning. 

De stoel is heel comfortabel en is gemaakt van kunststof en daarnaast dankzij de meegeleverde kussens voor je nek en onderrug zijn geweldig voor je ergonomische houding. 

Armleuningen zijn een van de meest belangrijke onderdelen voor gamers. Een gamestoel zonder armleuningen is niet een gamestoel. Armleuningen zijn geweldig omdat ze helpen je om makkelijker te aimen in games en ook om meer precisie te hebben zonder dat je veel hoeft te bewegen. 

Corsair T2 Road Warrior Gaming Stoel

Image result for Corsair T2 Road Warrior

Een andere geweldige keus voor een ergonomische gaming bureaustoel is de Corsair T2 Road Warrior Gaming stoel. Dit is een geweldige keus voor als je een fan bent van Corsair of als je een wat eenvoudige gamestoel wilt. 

Deze ergonomische gamestoel komt met extra lange rugleuning en ook brede zitting. Dit maakt het een geweldige keus voor gamers die wat langer zijn en ook breder. Zeker een aanrader voor als je wat meer ruimte wilt als je zit te gamen en ook comfortabiliteit. 

De gamestoel komt met meegeleverde onderrug en nekkussens die een ergonomische houding mogelijk maken. Zeker handig voor als je geen rugklachten wilt voor als je ouder wordt. 

De stoelzitting is bekleed met slijtbestendig synthetisch leer en gevuld met vorm behoudend koudschuim die zorgt ervoor dat de stoel zijn vorm houdt ook na lang tijd gebruikt. Daarnaast zorgt koudschuim ook dat de stoel kan ademen waardoor er steeds vrieze lucht erin gaat en worden vieze geuren eruit gehaald. 

De rugleuning van deze Corsair ergonomische gamestoel is 88 cm lang en de zitting is 50 cm extra breed. Zeker handig voor brede en lange gamers. Verder is deze gamestoel geschikt voor gamers die niet zwaarder zijn dan 136 kg omdat de frame niet zo sterk is als andere premium gaming stoelen. 

Wat nog cooler is aan deze gamestoel is dat het komt met de logo van corsair. Dit betekend dat als je een fan bent van Corsair dat je deze stoel zeker fijn gaat vinden. De stoel is in hoogte te verstellen en de rugleuning is ook kantelbaar. De armleuningen zijn ook verstelbaar en maken dit een prima keuze voor gamers die comfortabel voor langdurig willen zitten. 

Noblechairs EPIC

Noblechairs EPIC - Ergonomie voor gamers

De volgende ergonomische game bureaustoel is de Noblechairs EPIC. Dit is een geweldige ergonomische stoel die komt met 2 kleur combinatie voor gamers die 2 kleuren op hun stoel willen. 

De stoel heeft over 209 reviews en het scoort een 9.4 van de 10 uit alle reviews. Gamers die deze stoel beschikken vinden dat deze gamestoel stevig zit, zit er stoer uit en is van super kwaliteit. 

De bekleding van de stoel is gemaakt van faux leer en is afgewerkt met gedetailleerde stiksel. De stoel is heel comfortabel en stevig waardoor je langdurig kunt gamen. 

Wat heel belangrijk is is de frame van de stoel en hoeveel kg het kan belasten. De stoel heeft een stevige frame die tot 120 kg. Dit is een perfecte keus voor gamers die niet zwaarder zijn dan 110 kg. Verder kan de stoel tegen stootjes omdat de frame van goede kwaliteit is. 

Dit ergonomische gamestoel wordt geleverd met kussens voor je nek en onderrug. Deze kussens zijn wat zorgen voor een ergonomische houding als je op de stoel gaat zitten. Je kan zelf bepalen of je deze gebruikt of niet voor betere comfortabiliteit. 

De zitting van de stoel samen met de rugleuning zijn bekleed met nep leer die ook gebruikt worden in sportauto’s. Deze nep leer is zeer handig voor gamestoelen omdat ze bestand zijn tegen vlekken, vloeistof en slijtage. 

Achter de nep leer bevindt zich nog koudschuim  die ademend steeds vrieze lucht waardoor de stoel altijd fresh ruikt. Koudschuim is handig voor stoelen om de vorm van de zitting te behouden na  lange game sessies en ook om geuren van de stoel af te halen. 

DXRacer KING Gamestoel

DXRacer KING - Ergonomische gamestoel

De DXRacer King Gamestoel is een perfecte keus voor gamers die wat meer ruimte willen. Als een gamer zit je heel veel achter je gaming computer en zeker ga je een aantal extra kilo’s aankomen met de tijd. Door een stoel te hebben die bedoeld is voor grote en zware gamers zal je zeker in de toekomst nog veel aan deze stoel hebben. 

Deze gamestoel is een perfecte keus voor gamers die wat zwaarder zijn en de meer ruimte willen in een gaming stoel. Deze ergonomische gaming bureaustoel heeft een grotere zitting en een grotere rugleuning die zeker belangrijk is voor lange en brede gamers. 

De gamestoel komt in verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen als een gamer. De stoel komt in zwart, blauw, rood en wit. De stoel komt verder ook met hoofd en onderrug kussens die zorgen voor een ergonomische houding als je zit te gamen. 

Wat heel speciaal is aan gamestoelen vergeleken met normale stoelen zijn de armleuningen. Dankzij de armleuningen kan je makkelijker je muis bewegen zonder dat je kramp krijgt of moe wordt van het teveel bewegen van je gaming muis. Daarnaast kun je ook met meer precisie je gaming muis bewegen voor snelle flick shots in games en snelle reacties. 

DXRacer Racing Gaming chair

Image result for DXRacer Racing Gaming Chair

Als laatste keuze heb je de DXRacer Racing Gaming Chair. Dit is een uitstekende keus voor als je de andere stoelen niet zo goed vindt of te duur. Deze stoel heeft een geweldige goedkope prijs voor een premium gaming stoel. 

Verder dan dat de stoel komt ook in verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen, dit is altijd handig voor gamers die een kleur willen kiezen die past bij hun gaming computer. 

De stoel heeft over 140 reviews van gamers die het al hebben. Deze gamers vinden het een top stoel voor de prijs en raden ook andere gamers aan om deze te kopen omdat de prijs gewoon te goed is voor de kwaliteit die je krijgt. De stoel scoort een 9.5 van de 10 uit alle reviews. 

Dit gamestoel is zeer stabiel en heeft een zeer stevige frame die tot wel 150 kg aan gewicht kan belasten. Dit is altijd handig om naar te kijken omdat een stoel die veel gewicht aankan zal ook langer meegaan dan een stoel die wat minder gewicht aankan als je zwaar bent. 

De stoel is ook heel makkelijk te monteren en ook te verstellen tijdens je gaming sessies. Zo kun je de zitting, rugleuning en armleuning verstellen voor een perfecte zithouding tijdens lange game sessies. 

Als ik zelf een keuze zou moeten maken dan zou ik wel de DXRacer Racing gaming chair kiezen omdat de prijs zeer goed is en het kan tot 150 kg belasten. Ik ben zelf 110 kg dus een stoel die 150 kg kan belasten is zeer goed voor me omdat deze niet snel kapot zal gaan. 

Deze ergonomische bureaustoelen zijn perfect voor zowel desktop gebruikers als laptop gebruikers. Ze zijn ideaal voor lange gaming sessies en zijn goed in kantoor ook.

Categorized in: