Externe geheugen afbeelding
Spread the love

Externe geheugen – Betekenis

Een externe geheugen is een geheugen die je kunt gebruiken zonder dat je in de computer hoeft te gaan. Vaak kan je deze geheugen sluiten aan de usb poort en kun je gemakkelijk deze geheugen door meerdere apparaten gebruiken.

Vaak is het een USB, Externe harde schijf of Externe ssd. Het hangt van jou af om zelfs te beslissen wat je wilt hebben in een externe geheugen.

Zoals je je afvraagt “Wat is de betekenis van een externe geheugen” dan weet je in het kort dat het een geheugen is dat je overal kan gebruiken op meerdere computers.

Vergelijk de prijzen bij bol.com – Coolblue

Wat zijn de voordelen van een externe geheugen

De voordelen van een externe geheugen is dat je deze overal makkelijk kan vervoeren zonder dat je veel ruimte kwijt bent.

Ook kun je gemakkelijk bestanden van een naar de andere computer verplaatsen met een externe geheugen.

Een heel groot voordeel van dit is dat je projecten kunt verplaatsen. Als je bijvoorbeeld thuis wilt bewerken aan een project van school of werk. Kun je makkelijk de bestanden kopiëren in de externe geheugen en dan als je wijzigingen hebt aangebracht deze weer in de computer zetten.

Voor wie zijn Externe geheugen bedoeld

Een externe geheugen is bedoeld voor iedere persoon die graag zijn bestanden bij de hand wilt hebben.

Dit geeft aan dat je overal bereid bent om te gaan werken aan projecten van school of werk. Dit komt goed van pas bij fotobewerking en videobewerking. Soms heb je een computer bij je werk en ook thuis. En je wilt graag bij beide werken. Dan kan je gemakkelijk je bestanden kopiëren in je externe geheugen en dan weer thuis aan werken. Vervolgens als je weer op je werk bent kun  je deze weer kopiëren naar de desktop.

Verschillende externe geheugen type

USB = is heel klein en kan zeker overal meegenomen worden. Dit wordt vaak gebruikt door mensen die niet veel geheugen willen maar wel genoeg om bijvoorbeeld een aantal bestanden op te slaan.

Externe SSD = SSD is het snelste op dit moment. Als je graag verschillende computers gebruikt om bijvoorbeeld games te spelen en meer. Dan is een externe ssd goed voor je. Wat je ook hiermee kunt doen is films op gooien en series.

Externe HDD = Externe HDD worden gekozen door gebruikers die graag veel ruimte willen. Deze gebruikers boeit niet of de snelheid top is. Deze willen alleen veel geheugen en geven niet veel om snelheid. Dit is handig voor als je ontzettend veel documenten, foto’s en video’s wilt opslaan.

Waar kun je het beste een externe geheugen kopen

Als je een externe geheugen wilt kopen kan je dit het beste bij bol.com doen. Bij bol krijg je 30 dagen bedenktijd waardoor je de product kan retouren als je het niet goed vindt. Dit geeft jou genoeg tijd om deze product uit te proberen en goed te bekijken als het bij jou past ja of nee.

Interne geheugen Versus Externe geheugen

Een interne geheugen zit altijd binnen je computer vast aan je moederbord. Daarnaast zit een Externe geheugen aangesloten via een usb poort die daarna naar de moederbord gaat.

Bestanden die je opslaat gaan automatisch in je interne geheugen. Dit komt omdat je windows geïnstalleerd is op de interne geheugen.

Een externe geheugen wordt meestal gebruikt alleen voor bestanden zoals foto’s, video’s, documenten en zulke bestanden.

Een externe geheugen kan ook makkelijk gebruikt worden voor als je een backup wilt maken van je windows  of bestanden. Als je graag niet de cloud voor dit wilt gaan gebruiken en het graag bij je wilt hebben.

Hoe gebruik je een externe geheugen

Het gebruiken van een Externe geheugen is heel simpel. Na sluit de externe geheugen aan je computer en deze zult verschijnen bij mijn Pc.

Denk eraan dat dit een externe geheugen is en dan je sommige applicatie wel erop zou kunnen installeren maar deze moeten wel portable zijn.

Bestanden opslaan in de externe geheugen is heel erg simpel maar het kan ook slordig worden supersnel. Als je geen folders gebruikt om alles netjes te houden zal je wel alles door elkaar krijgen.

Het is daarom heel belangrijk dat je folders maakt met namen van je verschillende bestanden.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *