Externe harde schijf kopen waarop letten | Informatie en meer
Spread the love

Als jij zoals andere bent dan zie je dat je steeds meer en meer bestanden opslaat en soms weet je niet waar je deze hebt laten liggen.

Misschien heb je wel een volle interne harde schijf of usb met foto’s en documenten die je graag wilt bewaren. Ook als je veel films of series wilt gaan downloaden en deze op je smart TV laten afspelen is een externe harde schijf goed om te kopen.

Een externe harde schijf is net als een normale interne schijf maar deze kun je overal gebruiken en ook meenemen. Deze externe harde schijven zijn meestal om je series op te slaan en documenten die je overal wilt gaan gebruiken.

Ook kun je backups van je computers in een externe harde schijf zetten zodat je deze altijd kan gebruiken als iets misgaat met je computer.

Waarom heb je een externe harde schijf nodig

Een Externe harde schijf is nodig voor als je bestanden wilt opslaan maar ook niet in de cloud wilt hebben. Een externe harde schijf is net als een interne harde schijf maar deze kun je via een USB poort gebruiken meestal en meteen toegang krijgen tot je bestanden.

Een externe harde schijf kun je overal meenemen en ook op elke computer gebruiken als je dat wenst. Zo kun je documenten en bestanden op elk moment gebruiken en wijzigen.

Een Externe harde schijf kopen

Een externe harde schijf kopen is niet zeer makkelijk. Niet elke externe harde schijf is hetzelfde. Er komen veel dingen tegen die je goed moet bekijken voordat je externe harde schijf koopt.

Denk aan de snelheid, grootte, veiligheid en netwerk vermogen van de externe schijf die je gaat kopen. Hieronder zullen we deze bespreken zodat u weet waar u op moet letten en hoe u later er een kan kiezen zelf.

Er zijn twee type externe harde schijf.

Waarop letten bij het kopen van een externe harde schijf

Bij het kopen van een externe harde schijf zijn dit de dingen waar je op moet letten. Dit zal bepalen wat voor externe harde schijf je nodig zal hebben en welke je het beste kunt kopen.

Grootte

De hoeveelheid geheugen dat je nodig hebt is belangrijk. Het is wel zo dat als je 250 of 300GB geheugen hebt dat het wel zo genoeg is voor somdmige gebruikers.  Dit is best wel genoeg voor als je foto’s wilt opslaan en documenten.

Als je veel films download online of veel video’s wilt bewaren dan zal je wel wat meer geheugen moeten hebben. Denk eraan dat als je een film download dat deze wel veel geheugen zal zijn. Een 4K film kan tot 70 GB zijn of hoger. Dus een grotere externe harde schijf is wat meer voor jou. Ook de snelheid is belangrijk als je grotere bestanden  wilt overzetten van en naar andere computers.

Veiligheid

Veel van de externe harde schijven werken als een USB. Hierin kun je alleen bestanden op zetten en er is geen veiligheid die je bestanden opslaat. Dit kost vaak meer maar het is aan jou en wat je in de schijf wilt opslaan.

Je hebt een aantal externe harde schijven die je moet een wachtwoord moet openen. Een heel goede voorbeeld is de My Passport 1 TB. Met deze Externe harde schijf kun je bestanden opslaan en dankzij de WD security software kun je een wachtwoord op zetten. Daarnaast kun je deze externe harde schijf back uppen met de WD Smartware Pro software. Waardoor je geen bestanden kwijt zal raken als iets gebeurd.

Ben jij opzoek naar iets meer veilig. Dan is een Datalocker iets voor jou. Dit is de meest beveiligde externe harde schijf die er is.

Bekijk de beste Datalocker’s hier.

Snelheid

Als het gaat om snelheid (hoe snel het duurt voordat de schijf bestanden kan lezen en schrijven), zijn de meeste schijven USB 2.0- of eSATA-apparaten (en, snel op komst, USB 3.0). Als u een Mac hebt, bent u mogelijk geïnteresseerd in schijven met een FireWire-connector. eSATA is sneller dan USB 2.0 maar vereist meestal een externe voedingsbron, dus u zult de externe schijf aansluiten op een stopcontact en op uw computer. Als u grote bestanden gaat overbrengen (bijvoorbeeld HD-films), is dit de moeite waard.

Een Externe schijf komt in verschillende type. Je hebt een normale hdd en je hebt de ssd. Ssd is het nieuwste schijf die door velen wordt gebruikt omdat het supersnel is.

Bekijk de bekendste Externe SSD

Bekijk de Bekendste Externe HDD

Netwerk vermogen

Als u een gebruiker van een solo-computer bent, kunt u meestal wegkomen met een eenvoudige externe harde schijf. Maar als u een eigenaar van een klein bedrijf bent of als u over meerdere computers in uw huis beschikt, moet u kijken of u een op een netwerk aangesloten opslagapparaat of een NAS kunt aanschaffen. Dit zijn, eenvoudig gezegd, externe harde schijven met zeer grote capaciteiten die automatisch een back-up kunnen maken van meerdere computers en verschillende computers toegang kunnen geven tot dezelfde bestanden.

Ze kosten meer dan de externe harde schijven maar ze zijn wel belangrijk voor als je een klein bedrijf hebt en je wilt graag all je bestanden backuppen. Als je belangrijke bestanden hebt bij je bedrijf-computers dan is dit je beste keus om ze te backuppen.

Bekijk de Beste NAS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *