Een game pc kopen? Als je graag een gaming pc kopen wilt en niet weet waar je deze het beste kan kopen dan zullen we je helpen er een te vinden die bij jou past.

Bij het kopen van een game pc moet je goed kijken naar je budget, games die je ermee wilt spelen en ook naar wat voor monitor je hebt.

Lees verder om te weten hoe je een perfecte game pc kunt kopen moet.

Game pc kopen

Als je een game pc kopen wilt dan ben je op de juiste plek. Tijdens deze artikel zullen we u alle informatie geven die we hebben gezocht over hoe u de beste Game pc kan kopen die bij u past.

Tijdens onze zocht naar waar je de beste game pc kopen kan vonden wij dat je de beste game pc kan kopen bij bol.com.

Bol is de grootste webshop van Nederland en zij verkopen natuurlijk ook computers die zijn samengesteld door professionals.  

Wat bol zo goed maakt voor een gaming pc is dat veel partners en bedrijven samenwerken met bol om meer klanten te vinden. Op deze manier kun jij ideale gaming computers krijgen voor een prima prijs. 

Zelfs had ik een vriend die graag een gaming computer wilde kopen voor ongeveer 600-800 euro. Op bol vonden we een ideale computer voor hem rond deze budget. 

Allaround Game Pc - Ryzen 5 met de GTX 1650 - Game pc rond 600 tot 800 euro
Allaround Game Pc – Ryzen 5 met de GTX 1650 – Game pc rond 600 tot 800 euro

Er zijn natuurlijk ontzettend veel goede game pc’s voor uitstekende prijzen en goede componenten. We zullen een aantal bespreken en je ook helpen bij het kiezen van een. 

Voor het samenstellen van een game pc kun jij dat het beste doen bij Alternate. Alternate heeft een nieuwe PC builder pagina waarin jij zelf componenten kunt bepalen en er wordt een gaming pc voor je gemaakt.

Game pc voor high end doelen

Ten eerste gaan we het hebben over de game pc voor high end doelen. Deze game pc zijn ideaal voor hogere resolutie monitoren zoals QHD en UHD. 

Voor high end game pc’s wil je tenminste een AMD Ryzen 7 of een Intel core i7 processor hebben met voldoende cores om data te kunnen processen. 

Daarnaast wil je zeker zijn dat deze computers over een sterke videokaart beschikken zoals de nieuwe RTX 3070 of de RTX 3080. 

Hier hebben we een aantal voorbeelden van computers die ideaal zijn voor gebruikers die op topprestaties willen gamen. 

Een hele goede voorbeeld van een game pc voor high end doelen is de Asus ROG STRIX G10DK. Deze game pc beschikt over de RTX 3070 videokaart, komt met een AMD Ryzen 7 processor en heeft een SSD van 1TB. 

De behuizing zit er uitstekend uit met de logo van Asus en het is ideaal voor gamers die op Quad HD resolutie willen spelen.

Er zijn natuurlijk een aantal andere gaming pc’s die ook ideaal zijn voor QHD gaming. Deze beschikken ook over componenten die dichtbij komen bij de AMD Ryzen 7 met de RTX 3070.

Bekijk deze gaming pc’s hierboven en kijk of ze ideaal zijn voor je. Deze zijn door mij gekozen aan de hand van de reviews, componenten en de bouwkwaliteit.  

Een andere computer die ook ideaal is voor zelfs 4K gamers is de Lalashop AMD Ryzen 9 met RTX 3080 game pc. Deze is uitstekend voor high end gamers en zeker als je voor vele jaren geen nieuwe computer wilt gaan kopen. 

€1.920,53
op voorraad
Bol.com
€2.499,00
Lage voorraad
Coolblue.nl
€2.799,00
Lage voorraad
Coolblue.nl
€2.649,00
Lage voorraad
Coolblue.nl
€4.999,00
Lage voorraad
Coolblue.nl
€3.599,00
Lage voorraad
Coolblue.be
€2.799,00
Lage voorraad
Coolblue.be
€2.649,00
Lage voorraad
Coolblue.be
€4.999,00
Lage voorraad
Coolblue.be
Lage voorraad
Bol.com

Deze zijn meer bedoeld voor gamers die graag de hoogste prestaties willen hebben in games. Denk aan 4K UHD gaming en QHD met 200+ FPS in de meeste games.

Deze gaming computers beschikken over de RTX 3080 of hogere videokaart met een AMD Ryzen 9 of intel core i9 processor. Deze zijn natuurlijk ideaal voor gamers die ook aan Youtube willen beginnen en die zelf hun video’s willen gaan bewerken.

Dit zijn dure gaming computers en het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar je budget. Natuurlijk is het zo dat je voor een lange tijd niet zal hoeven te upgrade bij aankoop van zo een gaming pc.

Game pc kopen Goedkoop

Natuurlijk zijn er ook goedkope laptops die ideals zijn voor low end games. Deze game pc zijn ideaal voor de volgende games. 

  • Minecraft
  • League of legends
  • Roblox 
  • Sims 4
  • Gta san andreas
  • Terraria 
  • Counter strike Global Offensive

Deze game pc’s hebben prima componenten en komen niet boven de 800 euro. Dit is heel erg handig omdat je niet teveel geld zal moeten uitgeven om op Full HD je favoriete games te kunnen spelen. 

Game pc kopen 400 euro

Voor jongeren is het natuurlijk moeilijk om geld te verdienen en zeker om een game pc te kopen. Daarom zijn er ook game pc die rond de 400 euro zijn. Deze zijn echter niet zo zeer goed maar worden wel gebruikt voor kleine games zoals Minecraft, Roblox en league of legends. 

De meeste van deze game pc’s zullen een AMD processor hebben omdat deze goedkoop zijn maar ook wel sneller dan andere op die prijs. De videokaart is ook prima en deze zijn vaak ook van AMD omdat AMD gewoon beter is wanneer het komt tot een laag budget. 

Hier zie je een aantal van de beste en meest gekozen gaming pc voor 400 euro. Deze zijn top voor nieuwe jonge gamers en krijgen goede reviews van andere die het al hebben. 

Game pc samenstellen

Een game pc samenstellen kan deze tijd bijna overal. Zelf vind ik het juist handiger om gebruik te maken van Alternate Pc builder omdat ik precies zelf kan bepalen welke componenten ik zal krijgen en de prijs ervan. 

Ook wat ik handiger vind is dat ze ook snel reageren waardoor je ze ook voor hulp kunt vragen. Alternate is daarom mijn ideale keuze wanneer het komt tot een game pc samenstellen. 

Wat ook heel handig is aan dit, is dat je ook later je computer kan upgraden met nieuwe componenten en ze vragen welke de beste zijn voor je op dat moment. 

PC Builder - Game pc samenstellen en zelf componenten bepalen
PC Builder – Game pc samenstellen en zelf componenten bepalen

Alternate is zeker een aanrader als je zelf een game pc wilt samenstellen. Wat ook heel handig is, is om gebruik te maken van Youtube om te kijken hoe je gekozen CPU + GPU presteren in games :). 

Bij Alternate krijg je te zien alle componenten die in een computer moeten. Je moet zelf bepalen welke CPU je wilt.

Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen AMD Ryzen 7, 9, 5 en Intel core i9 en veel andere. Wat heel fijn is aan deze PC builder is dat aan de hand van je CPU wordt ook de beschikbare moederborden aangepast zodat ze goed bij je processor passen.

Je kan dus daarom daarna kijken naar de beschikbare moederboorden en meteen kiezen welke het beste bij je past in prijs en kwaliteit.

Verder kun je de videokaart kiezen. Een videokaart is altijd alleen staande en is niet verbonden aan een specifieke processor of moederbord. Bepaal dus goed welke ideaal is voor je.

Verder heb je de ram, cooler, opslag, voeding supply en de behuizing van je gaming pc. Kies ook nog als je windows erop wilt en andere basis dingen. Tenslotte wil je bij bestelling aangeven dat je deze “Geassembleerd systeem” wilt hebben zodat je deze ook compleet en ready thuis krijgt.

Game pc kopen bol.com

Als je een game pc wilt kopen via bol dan zijn er een aantal die boven de andere scoren. Deze gaming computers zijn de beste keuzes in verschillende prijs range en deze gaan we zo bespreken. 

Een van de redenen dat velen graag via bol een gaming computer willen kopen is omdat het een betrouwbare webshop is. Bol is de grootste webshop in Nederland en het is zeker handig om hierdoor een game pc via bol te kopen. 

Wat wel handig is om te weten voordat je een game pc via bol koopt is dat er veel partners zijn bij bol. Het kan zo zijn dat je een gaming pc koopt bij een partner die slecht is. 

Natuurlijk heb je garantie dus als je een slechte pc krijgt kun je altijd je geld terug krijgen en meteen een nieuwe kopen. Let dus wel goed op en kijk naar reviews en andere punten van een game pc op bol. 

Game pc kopen coolblue

Coolblue is een andere geweldige webshop om game pc te kopen maar vaak zijn de computers hier duurder en boven de 800 euro. Als je het budget hebt dan zijn het wel computers die gemaakt zijn door coolblue zelf en niet een ander bedrijf. 

Coolblue heeft wel uitstekende garantie en kwaliteit waardoor je zeker weet dat je krijgt wat je voor betaald. Hier zie je een aantal game pc’s van Coolblue die veel worden gekozen omdat ze zo goed zijn. 

Game pc kopen advies

Een game pc kopen is niet makkelijk daarom hebben we besloten om een game pc kopen advies lijst te maken met Tips van waar je op moet letten bij het kiezen van een game pc.

Tip 1. Denk eerst goed na over wat voor games je wilt spelen. Zijn het zware games zoals Witcher 3 of zijn het juist kleine games als minecraft of league of legends. Als dat zo is dan zal je wel een goedkopere gaming pc moeten kopen en als het voor witcher 3 zou zijn dan zal je wel een game pc moeten kopen met 6GB of meer aan Videokaart.

Tip 2. Wil je ook video ermee bewerken voor misschien een youtube channel. Dan zal je wel een CPU moeten kiezen die i7/Ryzen 7 is of hoger zodat je niet uren lang hoeft te wachten bij het renderen van video’s.

Tip 3. Doe goed onderzoek naar computers kijk bij bol, Alternate en coolblue en kijk goed naar wat voor reviews deze gaming pc’s hebben gekregen en welke onderdelen deze hebben. Ook goed kijken bij amazon naar deze zelfde producten en kijk naar de reviews. Je kan nooit genoeg onderzoek doen voor dat je een gaming pc koopt.

Tip 4. Kijk op youtube de componenten die je zal krijgen en bekijk benchmarks. Als je bijvoorbeeld een AMD ryzen 5 processor krijgt met een AMD Radeon RX Vega 3 zoek dan deze twee op youtube en kijk hoe ze presteren.  

Tip 5. Vraag andere mensen die hier ervaring mee hebben. Denk bijvoorbeeld aan een vriend of iemand die al een game pc heeft of hij/zij je kan helpen met het kopen van een game pc. Of zoek een forum waar mensen hierover praten en vraag ze naar tips.

Extra: Zelf zou ik wel bij Alternate vragen want zij bouwen al jaren gaming computers en zij kunnen je het beste en het snelst vertellen welke gaming pc de beste keuze voor je is. 

Zelf had ik ze ook gevraagd wat ik het beste kon doen met mijn budget en welke componenten het beste waren. 

Alvast veel succes en als je wilt weten welke toetsenborden en muizen het beste zijn en  goedkoopste bekijk onze blog.

Categorized in:

Tagged in: