Een gaming muis is heel belangrijk voor gamers. Het is belangrijk dat je een game muis gebruikt omdat je veel meer functionaliteiten krijgt dan een gewone muis.

Bij een game muis krijg je een dpi, sensor, polling rate, grip, gewicht en comfort die beter zijn dan gewone muizen.

Dit doen ze zodat gamers beter kunnen presteren tijdens het gamen met andere tegenstanders die ook een gaming muis beschikken.

Een gaming muis kopen kan wel lastig zijn en af en toe zie je zoveel game muizen dat je niet weet welke het beste bij jou past.

Tijdens deze artikel zullen we de meeste vragen beantwoorden en ook onze top 10 game muizen lijst laten zien. Deze gaming muizen zijn perfect voor verschillende game genres en budget.

Voor het navigeren van dit artikel hebben we een inhoudsopgave gemaakt waarbij u op de titel kunt klikken en zult u meteen naar dat deel gaan. Dit is zeer handig omdat het een grote artikel is.

Inhoudsopgave

 • Wat is een gaming muis
 • Waarom een game muis
 • Voordelen van een gaming muis
 • Een gaming muis kopen – waarop letten
 • Een goede gaming muismat voor je game muis
 • Bekende merken voor gaming muis
 • Grote & kleine handen
 • Goedkope game muis
 • Top 10 game muizen lijst
 • Top 3 meest rated gaming muizen
 • Gaming muis functies uitleg
 • Extra tips voor een gaming muis kopen
 • Onze favoriete gaming muis NU!
 • Onze Top 5 beste gaming muis Artikel

Wat is een gaming muis

Een gaming muis is een muis die speciaal is ontwikkeld voor gamers. Een gaming muis heeft veel meer functies dan een gewone muis.

Een gaming muis beschikt bijvoorbeeld over programmeerbare knoppen die je zeer goed kunnen helpen in games. Zo kun je bijvoorbeeld vaardigheden op je muis zetten en deze ook met je muis uitvoeren.

De DPI en sensor van een game muis zijn ook beter ontwikkeld om meer precisie te hebben in games. Dit komt heel goed van pas in FPS (First person shooter) games waarbij je een heel goede precisie moet hebben om je tegenstanders te kunnen verslaan.

Waarom een game muis

Een game muis heeft alles wat je nodig hebt om je favoriete games te spelen. Stel je voor dat je csgo of Call of duty zit te spelen.

Je wilt graag iemand gaan snipe maar je sensitivity is te hoog. Met een gaming muis die speciaal is voor FPS kan je de sniper knop drukken waardoor je Sensitivity (hoe snel je muis beweeg of wel DPI) veranderen in enkele sec waardoor je meteen een lage sensitivity krijgt die je zelf instelt om te snipe.

Niet alleen maar dat maar je kan ook alle wapens die je hebt op andere knoppen zetten op je muis waardoor je minder je toetsenbord hoeft te gebruiken.

Games zoals MMORPG en moba games maken gebruik van meer knoppen. Daarom is het handig dat je muis 10+ knoppen heeft om al je vaardigheden hierop te kunnen uitvoeren.

Voordelen van een gaming muis

 1. Betere DPI, gaming muizen hebben uitstekende dpi waaruit je kunt kiezen. De dpi zorgt ervoor dat je muis sneller of langzamer beweegt op de scherm waardoor je meer of minder bewegingen hoeft te doen met je hand.
 2. Sensor speciaal voor gamers. De sensor van deze game muizen zijn ook optimaal gemaakt voor nauwkeurigheid in games.
 3. Programmeerbare knoppen is een van de meest belangrijke punten voor pc gamers. Deze knoppen kunnen in veel situaties van pas komen. Als je snel vaardigheden moet uitvoeren en je wilt graag niet je toetsenbord gebruiken of als je snel een van je grenades bij een game moet gooien. Dit kan allemaal heel gemakkelijk met een game muis die beschikt over programmeerbare knoppen.

 

Een gaming muis kopen – Waarop letten

Een gaming muis kopen is niet zo makkelijk als veel denken. Het is wel zo dat je elke gaming muis kan gebruiken voor games. Maar als je een echte pro wilt worden is het belangrijk dat je een gaming muis koopt dat goed past bij je games.

Er zijn gaming muizen die speciaal zijn voor FPS deze hebben dan alleen 3-4 knoppen die goed zijn voor je primaire wapen en je sniper knop.

Voor MMO games heb je muizen met 10+ knoppen. Deze zijn zeer handig voor als je veel vaardigheden moet uitvoeren in de game.

We zullen meer gaming muizen laten zien in onze top 10 game muizen lijst. Hierin zie je precies welke gaming muizen het beste zijn voor welke Genre. Denk eraan dat als je verschillende games speelt tegelijk dat we ook een gaming muis voor dit hebben. Zo lees door en zie het zelf.

Een goede gaming muismat voor je game muis

 

 

Dit zijn de meest gekozen gaming muismatten die er zijn en ook de beste. Elke van deze gaming muismat komt met zijn eigen specialiteit.

 • De Roccat Taito Control is van stof gemaakt. Deze is de beste gaming muismat die van stof/lap is gemaakt.
 • De Logitech G440 is de meest harde muismat die er is. Dit is heel handig als je aan het gamen bent waardoor deze niet beweegt of buigt.
 • De Corsair MM300 Extended is je beste keus voor als je een grote muismat wilt dat ook onder je toetsenbord gaat. Dit is zeker een van de meest gekozen gaming muismat dankzij hoeveel ruimte je krijgt.
 • De Corsair MM 800 RGB Polaris is een gaming muismat die ontzettend goed is en ook RGB lichten heeft. Dit is heel handig voor gamers die van LED houden. Ook kan je deze met een RGB gaming muis van Corsair laten koppelen waardoor ze beide dezelfde kleuren stralen.

Bekende merken voor gaming muis

Over Razer

Razer is een van ’s werelds meest herkenbare en best presterende game merken en wordt ook beschouwd als een van de pioniers van esports, evenals een van de grootste merken in esports van vandaag. De oprichter, Min-Liang Tan, is de bijnaam achter Razer en regisseert en overziet het ontwerp en de ontwikkeling van al zijn producten.

 

Over Logitech

Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt persoonlijke randapparatuur voor pc-navigatie, video communicatie en samenwerking, muziek en slimme woningen. Dit omvat producten zoals toetsenborden, muizen, tablet accessoires, webcams, Bluetooth-luidsprekers, universele afstandsbedieningen en meer.

De naam Logitech is afgeleid van het Franse woord voor software, “logiciel”. In Japan is Logitech opgericht als Logicool om conflicten met het merk Logitec te voorkomen.

 

Over Corsair

Corsair is een Amerikaanse computer randapparatuur en hardware bedrijf met hoofdzetel in Fremont, Californië. Het bedrijf werd opgericht in Californië in januari 1994 en werd in 2007 heropgericht in Delaware. Corsair ontwerpt en verkoopt een reeks producten voor computers, waaronder snelle DRAM-modules, ATX-voedingen (PSU’s), USB-flashstations (UFD’s), geheugen en case-koeloplossingen, gaming randapparatuur, computerbehuizingen, solid-state drives (SSD’s) en luidsprekers.

 

Grote & kleine handen

!Dit geldt alleen voor gamers die geen gewone muizen willen omdat ze grote of kleine handen hebben.

Muizen voor grote handen

Een muis is zeer belangrijk en ook al heeft een muis goede functionaliteit als deze niet op je handen past dan kan je niet veel mee.

 

Muizen voor kleine handen

Zoals al versteld is het handig dat je weet wat voor muis je wilt. Heb je kleine of grote handen. Aan de hand daarvan moet je een van deze muizen kiezen.

 

Goedkope game muis

Voor veel gamers die beginnen is het heel handig om een goedkope game muis te gebruiken. Hier zullen we een aantal goedkope game muizen laten zien. Deze zullen jou heel goed doen als je een beginner bent.

1 – Trust GXT 152 Exent

2 – Nacon GM-105

3 – Genesis PC Gaming muis G22

4 – Genesis Pc Gaming muis G66

5 – Trust GXT 105 Izza

En bekijk ook onze: Beste goedkope gaming muis Artikel

Onze Top 10 game muizen lijst

10 – Corsair Sabre RGB

Corsair Sabre RGB - Gaming Muis - PC

De Corsair Sabre RGB is een uitstekende gaming muis die verkrijgbaar is voor een goede prijs.

Deze muis is een budget gaming muis voor Fps gamers.

Voor deze muis kun je uit 16,8 miljoen kleuren kiezen op vier zones. Deze kan je laten verlichten met de kleuren die jij wilt.

De maximale DPI van deze gaming muis is 10000 Dpi en je kan deze zelf instellen op hoe jij wilt. De sensor is een Optische sensor en deze is zeker een goede sensor voor gamers.

Kenmerken van deze muis zijn:

 • Ultralicht: slechts 100 g in totaal
 • Reageer sneller en speel langer, met minder vermoeidheid.
 • Volledig kleurenspectrum
 • CUE Link verbindt je Corsair RGB-toetsenbord met muis en headset om de meest ultieme verlichtingservaring te bieden
 • Optisch sensor van 10000 dpi en dpi-indicator in verschillende kleuren
 • Een zekere en zeer precieze tracking zorgt ervoor dat elke klik telt.
 • 8 programmeerbare knoppen: volledig configureerbare lay-out voor een gepersonaliseerde game-ervaring.
 • Usb refresh rate van 1000 Hz: responsiviteit zonder haperen voor snel gamen.

9 – Razer Naga Hex V2

Razer Naga Hex v2 - Expert MOBA Chroma Gaming Muis - 16000 DPI - PC + MAC

De Razer Naga Hex V2 is een nauwkeurige muis die gebruik maakt van de nieuwste True 16.000 DPI 5G laser sensor van Razer en heeft een levensduur van 10 miljoen klikken, samen met een gevlochten kabel voor de lange levensduur.

De muis is bedoeld voor gamers die veel mmo of moba games spelen. Zeker kan je deze ook in andere gamers gebruiken als je het handig vind om al deze knoppen te hebben.

Deze muis is voorzien van een 7-knoppen duim vlak met mechanische schakelaars. Deze komen goed van pas om je vaardigheden uit te kunnen voeren in elke game met je muis en niet toetsenbord.

Specificaties:

 • 7-knoppen duim vlak
 • 14 MOBA -geoptimaliseerde en programmeerbare knoppen
 • Rubberen duimgreep
 • 16.000 DPI 5G laser sensor
 • Tilt-click scroll wheel
 • Razer Chroma verlichting met keuze uit 16.8 miljoen verschillende kleuren
 • Kleur Synchronisatie tussen apparaten
 • Meer dan 210 inches per seconde / 50 g acceleratie
 • 1000 Hz Ultrapolling / 1 ms reactietijd
 • Voorzien van Razer Synapse
 • Zero-acoustic Ultraslick mouse feet
 • Samengevlochten fiber usb-kabel van 2.1 meter
 • Afmetingen (ca.) : 119 (Lengte) x 75 (Breedte) x 43 mm (Hoogte)
 • Gewicht (ca.): 135 g met kabel

 

8 – Corsair Scimitar RGB

Corsair Gaming - Scimitar Pro RGB, Black, Optical, 16000DPI

De Corsair Scimitar RGB is een uitstekende gaming muis waarmee je de nauwkeurigste bewegingen maakt.

De corsair scimitar rgb game muis beschikt over een optische sensor die tot 16000 dpi aanpasbaar is. Hiermee heb je alle mogelijkheid om zelf te bepalen welke dpi bij jou het beste past.

Daarnaast beschikt deze gaming muis over RGB en je kan kleuren op 4 verschillende toepassen. Zo kun je deze helemaal aanpassen naar jouw wensen.

De muis beschikt ook over 12 geoptimaliseerde mechanische zijknoppen die je game sessies zullen optimaliseren. Hiermee kun je ook vaardigheden uitvoeren in games. Deze gaming muis kan gebruikt worden voor elke game. Maar het is een voordeel voor MMO en Moba gamers.

7 – Razer DeathAdder Elite

Razer DeathAdder Elite - Optische Gaming Muis - 16000 DPI

De Razer DeathAdder Elite is de gaming muis met de meest geavanceerde optische sensor ter wereld.

Deze muis beschikt over een optische sensor die een dpi heeft van 16.000. Verder heeft deze esports gaming muis een tracking van maar liefst 450 inches per seconde. Dat maakt deze muis de gaming muis met de snelste sensor ter wereld.

Deze game muis heeft geoptimaliseerde razer mechanische switches en ergonomische vormgeving die zeer handig is voor als je langdurig wilt gaan gamen. Op deze manier voorkom je hand pijn na langdurig gamen.

6 – Logitech G502

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB Gaming Muis - PC

De Logitech G502 game muis heeft een comfortabele vorm met gekleurde grip met daarnaast ook 11 grote programmeerbare knoppen in een handige lay-out. De muis heeft een geweldige gevoel en stellaire prestatie en is de beste algemene gaming muis op de markt vandaag.

Het apparaat is niet gespecialiseerd voor een genre, daarom is deze muis bedoeld voor algemeen gamers. Het handelt FPS, RTS, MMO of ergens tussen in met balans. Gebruikers kunnen het gewicht van het Proteus Spectrum aanpassen ook zijn scrollwiel instellen om resistent of bijna wrijvingsloos te voelen.

5 – Corsair M65 Pro RGB

Corsair M65 Pro RGB - Optische Gaming Muis - 12000 DPI - Zwart

De corsair M65 Pro RGB is een gaming muis die bedoeld is voor FPS gamers. Deze muis beschikt over de technologie die je nodig hebt om te winnen, de flexibiliteit om het je eigen te maken.

De Dpi van deze gaming muis is 12.000 en de sensor heeft goede precisie en kalibratie. De RGB verlichting van het scrollwiel kan je zelf ook instellen.

Veel DPI heb je niet nodig alleen als je zeker weet dat dat is wat je wilt. Veel gamers vinden lage dpi bij een muis beter dan hoge dpi.

4 – Logitech G900 Chaos Spectrum

Logitech G900 Chaos Spectrum - Bedrade / Draadloze Professionele Gaming Muis - Pc

De Logitech G900 Chaos Spectrum is een gaming muis die je zowel bedraad als draadloos kunt gebruiken om te gamen.

Deze game muis is voorzien van de toonaangevende PMW3366-Sensor van Logitech G. Deze heeft superieure tracking precisie en consistente reactietijden bij elke snelheid.

Deze gaming muis heeft een super geoptimaliseerde draadloze 2.4Ghz verbinding. Dankzij de exclusieve clocktuning-technologie die het stroomverbruik aanzienlijk vermindert, kun je tot 32 uur lang continu spelen.  

3 – Razer Ouroboros

Razer Ouroboros - Gaming Muis - 8200 DPI - PC + MAC

De Razer Ouroboros is een uitstekende gaming muis die zowel voor links als rechtshandig is bedoeld.

De muis Beschikt over extra programmeerbare knoppen die je makkelijk kan gebruiken in games. Deze knoppen kan je makkelijk bereiken met je duim of pink.

De muis beschikt over een 8200 Dpi met een 4GB laser sensor die het beste van een optische en een lasersensor moet combineren.

De muis zelf beschikt over 11 knoppen en is in lengte verstelbaar (116 tot 136 mm) en kan aangepast worden door middel van meegeleverde covers. Zeker handig voor gamers die meer grip willen.

2 – Asus Rog Spatha

linkerkant ROG Spatha

De Asus Rog Spatha is een asus gaming muis die je zowel draadloos als bekabeld kan gebruiken. Deze muis is zeer goed en heeft een ongelofelijk coole design.

De muis is onder andere gemaakt van een magnesiumlegering, hierdoor is de muis lichter en ook stevig hard waardoor het tegen een stootje kan.

Sommige onderdelen van deze muis zijn zelf te vervangen of te verbeteren. Dit is heel handig als je andere switches voor de linker en rechtermuisknop wilt gebruiken.

Met in totaal 12 knoppen heb je in elke mmo en moba game een arsenaal aan skills en functies onder de vingers.

Voor meer informatie bekijk de muis door op de link te klikken.

1 – Steelseries Rival 700

SteelSeries Rival 700 - Optische Gaming Muis - 16000DPI - Rechtshandig - Zwart

De SteelSeries Rival 700 is serieus een van de beste gaming muis die er is. Het is de volgens ons de eerste muis die beschikt over een trilfunctie die je waarschuwd in games. Dit is heel handig voor als je in games wordt geschoten.

Deze game muis heeft een volledige aanpasbaar en personaliseerbaar OLED display om hands-on instellingen te wijzigen.

De RGB-verlichting op deze muis kunnen op 2 zones toegepast worden. Dit komt bij het logo en het scrollwiel. Deze gaming muis heeft 7 programmeerbare knoppen met SteelSeries Engine Support. Tenslotte is de sensor van deze muis de TrueMove 3 Sensor met 1:1 tracking met 16.000 Dpi en 300 IPS.

Top 3 meest rated gaming muizen

. Logitech G502 Proteus Spectrum RGB

. Razer DeathAdder Elite

. Trust GXT 152 Exent (goedkoopste gaming muis)

Dit zijn de meest rated gaming muizen. Bij het kiezen van deze muizen keek ik naar de prijs, kwaliteit en functionaliteit.

Alles de functies van een gaming muis

DPI

De betekenis van Dpi is Dots Per Inch of Pixels per inch. DPI is ook wel sensitiviteit genoemd bij elke game die je speelt.

Dpi speelt een heel grote rol bij games want dit bepaald hoe snel je muis beweeg.

Voor meer informatie bekijk: Wat is DPI bij een muis

Sensor

De Sensor is de LED-light dat je ziet onder de muis. Deze is zo ontwikkeld dat het fotos neemt van de oppervlakte waar het op ligt. Hiermee kan het de DPI berekenen van hoe snel je deze beweegt.

Programmeerbare knoppen

Programmeerbare knoppen zijn de knoppen die extra zijn op een muis. Deze kun je gebruiken om zelf in te stellen als je wilt.

Je kan vaardigheden op deze knoppen zetten en veel meer. Je kan ook multimedia erop instellen en webpaginas.

Polling rate

De pollingsnelheid van een muis is hoe vaak het zijn positie rapporteert aan een computer. Pollingsnelheid wordt gemeten in Hz. Als een muis een pollingsnelheid van 125 Hz heeft, rapporteert deze 125 keer per seconde, of elke 8 milliseconden, zijn positie aan de computer. Een 500 Hz-snelheid betekent dat de muis elke 2 milliseconden zijn positie rapporteert aan de computer.

 

Draadloos of bekabeld

Een gaming muis kan bekabeld zijn of draadloos. Wat veel gamers minder vinden is dat sommige draadloze muizen langzaam zijn. Bij gamen zijn draadloos muizen niet.

Draadloze gaming muizen zijn zo goed ontwikkeld dat ze ook zo goed zijn als bekabeld muizen. Wel goed opletten dat NIET alle draadloze muizen zo zijn.

Profielen & Interne geheugen

Profielen zijn heel belangrijk bij  gamen. Als je instellingen veranderd en je wilt graag deze ook bewaren voor als je op een andere computer gaat spelen is het heel belangrijk dat je muis een interne geheugen beschikt.

Zo niet? Dan kan je wel alleen op jouw computer met deze instellingen spelen en op een andere computer zal je alles weer over moeten doen.

LED – Belichting

Zeer belangrijk voor sommige gamers die graag die uitstraling willen. LED is zeer luxe voor gamers en veel gamers vinden dat als  een component dit niet beschikt dat het dan is goed is of niet waard om te kopen.

Grip en ergonomisch design

Een gaming muis moet wel een goede vorm hebben om een goede grip te kunnen hebben. Daarnaast moet een game muis ook ergonomisch zijn gedesign zodat je niet na een paar uur al pijn krijgt aan je hand.

Muis gewicht

Veel muizen komen met instelbare gewichten. Dit is zeer handig voor als je graag een lichte of zware muis wilt.

Met verstelbare gewichten kun je je gaming muis zelf laten wegen zoals jij dat wilt. Heel handig voor gamers.

Comfort en hand uitrusten

Een muis moet heel comfortabel zitten aan je hand. Het moet een vorm beschikken dat je hand kan uitrusten en dat je niet veel kracht moet zetten te zetten aan je arm om comfortabel te zitten.

Extra tips bij het kopen van een gaming muis

 • Kijk goed naar de afmeting van de muis en of deze wel goed bij je past!
 • Bekijk hoe goed de RGB verlichting is voor als je deze met je pc wilt laten matchen.
 • Wat voor DPI heeft de muis en wat is de polling rate.
 • Hoeveel knoppen heeft de muis en hoeveel heb je nodig.

Onze favoriete muis!

Zelf vinden wij een aantal muizen zeer goed en deze willen we ook met u delen. Deze muizen zijn.

De twee eerste muizen hebben we zelf gebruikt. De extra knoppen zijn zeer handig voor elke game die je maar ook speelt. Ook zijn deze knoppen door de hele muis gezet zodat je makkelijk overal deze kunt bereiken.

De 3 andere muizen onder die twee zijn goedkope muizen dat veel gamers kiezen omdat ze niet veel geld willen uitgeven. Deze muizen zijn ook heel erg handig en hebben de basis functionaliteit voor gamers.

 

Tenslotte kun je ook onze andere artikel bekijken: Onze Top 5 Beste gaming muis

 

Categorized in: