Als je niet veel geld wilt uitgeven dan is een goedkope gamestoel een prima keuze. Deze stoelen zijn ideaal voor nieuwe gamers die niet veel willen uitgeven en nog jong zijn.

Een gamestoel is heel belangrijk als een gamer. Het is natuurlijk de stoel waarop jij je hele gaming sessie zal op spelen. Deze moet natuurlijk comfortabel zijn en stevig.

Top 5 goedkope gamestoelen:

  1. Gamestoel Thomas
  2. CLP Fire bureaustoel
  3. Nifty Living gamestoel
  4. Fresno gamestoel
  5. Tectake luxe gamestoel

Top 5 Goedkope gamestoelen

1. Gamestoel Thomas – bureaustoel Racing

Goedkope gamestoelen - Gamestoel Thomas
Goedkope gamestoelen – Gamestoel Thomas

Als eerste op de lijst hebben wij de Gamestoel Thomas. Een zeer goedkope gamestoel die uitstekende kwaliteit heeft voor de prijs.

De bureaustoel beschikt over een flexibele rugleuning en heeft verder ook een belastbaarheid van 120 kg. Dit is natuurlijk heel goed omdat de meeste gamers verschillen in gewicht en met 120 kg belastbaarheid kunnen de meeste gamers het gebruiken.

Naast de belastbaarheid is de gaming stoel ook in hoogte te instellen. Altijd belangrijk om de perfecte hoogte te hebben bij je bureau en zeker als je langdurig gaat gamen.

De stoel komt verder ook met armleuningen voor rust aan je armen. Armleuningen zijn altijd een must have als je gaat gamen en zeker als je geen pijn wilt krijgen aan je armen.

Tenslotte hebben we de zit diepte van de stoel en dat is 54 cm tot 60 cm. Belangrijk om te weten en om te berekenen of het goed bij je past.

Specificaties:Gamestoel Thomas – Racing Gaming
Gewicht:20 kg
InstelbaarHoogte
Belastbaarheid120 kg
Zitdiepte54 – 60 cm
Met WielenJa

2. CLP Fire bureaustoel

Goedkope gamestoel - Ideale prijs en kwaliteit - CLP Fire
Goedkope gamestoel – Ideale prijs en kwaliteit – CLP Fire

De volgende op de lijst is de CLP Fire bureaustoel/Gamestoel. Dit is ook een gamestoel die ideaal is voor gamers die niet veel willen uitgeven.

De stoel komt in veel verschillende kleuren waardoor je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past. Heel handig voor wanneer je een gaming pc hebt en wilt het laten matchen met de kleuren.

Verder kan deze gamestoel tot 120 kg belasten zoals de vorige. Dit is een ideale gewicht belastbaarheid voor de meeste gebruikers.

De stoel is gemaakt van kunstleer en de zitting is bekleed van het fijnste kunstleer polyurethaan waardoor het heel comfortabel is.

De stoel is heel comfortabel en dankzij de design zit je ook ergonomisch erop. De stoel komt niet met extra kussens maar de design zelf heeft al een soort van hoofdkussen ingebouwd.

De stoel is alleen in hoogte te verstellen en de zit diepte ervan is 49 tot 59 cm. De gewicht van de stoel is 16 kg en is heel makkelijk te monteren als je deze ontvang.

Specificaties:CLP Fire gamestoel
Gewicht:16 kg
Instelbaarhoogte
Belastbaarheid120 kg
Zitdiepte49 tot 59 cm
Met WielenJa

3. Nifty Living gamestoel

Nifty Living Budget Gamestoel
Nifty Living Budget Gamestoel

De volgende stoel is een wat goedkopere stoel dan de andere twee en dat is de Nifty Living. De stoel is heel comfortabel en is gemaakt van kunstleer en kunststof en dankzij de sportieve look past het goed bij gamers.

Dit is zeker een van de beste goedkope gamestoel dankzij de lage prijs. De stoel is wel meer bedoeld voor dunnere gamers die onder de 90 kg zijn. Dit is omdat de gamestoel alleen tot 90 kg kan belasten.

Deze goedkope gamestoel is ook in hoogte te verstellen en dat gaat van 106 cm naar 116 cm. Naast de hoogte is de zithoogte ook te verstellen tussen 41 cm tot 51 vanaf de vloer.

Het is een simpele gamestoel die heel handig is voor jongeren die niet veel geld kunnen uitgeven of die niet begonnen zijn met gamen.

Specificaties:Nifty Living Gamestoel
Gewicht:15 kg
Instelbaarhoogte
Belastbaarheid90 kg
Zitdiepte41 tot 51 cm
Met WielenJa

4. Fresno gamestoel

Fresno Gamestoel - Goedkope comfortabele gamestoel
Fresno Gamestoel – Goedkope comfortabele gamestoel

Een andere geweldige goedkope gamestoel met meer functionaliteit is de Fresno Gamestoel. Deze gamestoel heeft naast in hoogte verstellen ook rugleuning die kantelbaar is.

Deze gamestoel heeft een belastbaarheid van 115 kg waardoor het ietsjes minder is dan de andere stoelen. Het is wel daarom een prima keuze voor jongeren en gamers die onder deze gewicht zitten.

Naast de materiaal voor de zitting die heel comfortabel is, is de stoel heel stevig. Wat nog heel goed is aan deze stoel zijn de armleuningen die altijd handig zijn voor comfortabiliteit.

De gamestoel heeft een zitvlakte van 49 cm breed en 48 cm diep en daarnaast is de rugleuning van 70 cm hoog. Het is een prima goedkope gamestoel voor als je niet teveel budget hebt voor een premium stoel.

Specificaties:Fresno Gamestoel
Gewicht:n.v.t
InstelbaarJa, hoogte en rugleuning
Belastbaarheid115 kg
Zitdiepte43 – 53 cm
Met WielenJa

5. Tectake luxe gamestoel

Tectake Luxe goedkope gamestoel
Tectake Luxe goedkope gamestoel

De laatste en een van de meest gekozen stoelen onder de 100 euro is de Tectake Luxe Gamestoel.

De stoel heeft een belastbaarheid van 120 kg waardoor het heel ideaal is voor de meeste gebruikers. Daarnaast is de gamestoel heel comfortabel dankzij de bouwkwaliteit ervan en de materialen.

Deze goedkope gaming stoel komt ook met armleuningen die heel comfortabel zijn en handig voor een goede houding. De stoel is verder inclusief zijn eigen hoofdsteun en de rugleuning is kantelbaar.

al met al is dit een prima gaming bureaustoel voor de prijs en zeker voor de meeste mensen. Comfortabel, rugleuning, hoofdsteun, armleuning en zitting.

Specificaties:Tectake Luxe Gamestoel
Gewicht:15 kg
InstelbaarJa, hoogte
Belastbaarheid120 kg
Zitdiepte46 – 56 cm
Met WielenJa

Gamestoel kopen – Waar op letten

Belastbaarheid

Ten eerste heb je te maken met belastbaarheid en dit is de belangrijkste bij een gamestoel. Als een gamestoel niet voldoende belastbaarheid heeft dan zal deze niet lang duren voordat het kapot gaat.

Je wilt tenminste 20 kg boven jouw gewicht als belastbaarheid. Dus, als je 100 kg bent dan wil je een gaming stoel met 120 kg belastbaarheid. Dit zal ervoor zorgen dat de gamestoel niet snel kapot gaat en dat deze ook langdurig mee gaat.

Vorm en Ergonomie

De tweede punt waar je op wilt gaan letten is de vorm en de ergonomie van een stoel. Vaak heb je stoelen met een heel raar design waarop je meteen kunt zien dat je niet comfortabel op gaat zitten.

Je wilt daarom goed kijken of de stoel een hoofdsteun heeft. Verder wil je kijken naar de vorm van de onderrug en

Kantelbaar / verstelbaar

Een andere belangrijke punt is kantelbaar en verstelbaarheid. Deze twee zijn natuurlijk belangrijk omdat je wilt zeker zijn dat je gaming stoel te verstellen is zoals je deze wilt hebben.

Denk hierbij aan in hoogte te verstellen, rugleuning kantelbaar en soms zelfs de zitting van de stoel. Dit zijn handige dingen die je wilt kunnen doen voor een ideale houding tijdens je gaming sessies.

Zithoogte

Natuurlijk kunnen we niet vergeten over de zithoogte van een gamestoel. Zithoogte is de hoogte dat je zal zitten vanaf de grond.

Zithoogte wil je altijd weten omdat je wilt zeker zijn dat het een ideale hoogte is voor je gaming bureau. Als de hoogte niet ideaal is voor je dat zal je ook niet goed zitten bij deze gamestoel.

Reviews

Tenslotte wil je ook kijken naar de reviews. Wat zeggen andere over deze goedkope gamestoel en wat zijn de belangrijkste punten die je kunt nemen. Kijk goed naar de minpunten en zie hoeveel mensen er ermee eens zijn.

Gamestoel als bureaustoel gebruiken

Een van de meest gevraagde vragen is “Kan je een gamestoel als bureaustoel gebruiken”. Het antwoord op deze vraag is simpelweg ja. Zolang het geen playseat is dan kun je zeker deze gebruiken als een bureaustoel.

Dit komt omdat gamestoelen zijn bedoeld voor gamers die langdurig achter de computer zitten. Deze gamestoelen moeten daarom ook ergonomisch zijn en comfortabel voor langdurig game sessies.

Gamers blijven op een stoel voor 8+ uren soms en daarom is het natuurlijk belangrijk dat deze stoelen dat aankunnen. Het is ook een zeer goede punt om deze stoelen te gebruiken op kantoor en zelfs als je thuis moet werken.

Gamestoel Review

Tenslotte ga ik het hebben over mijn eigen gamestoel review en wat ik vindt van een gamestoel na dat ik het al 2 jaar gebruikt.

Zelf beschik ik over de Akracing Gaming chair Core EX Wide een zwart met blauw gaming stoel die ontzettend comfortabel is. Deze werd geleverd met twee extra kussens voor mijn nek en onderrug zodat ik een ergonomische houding hebt tijdens gaming sessies.

Wat ik kan zeggen over deze gaming stoel is dat het zeker het geld waard is. Zelf heb ik al een aantal goedkope gaming stoelen gehad maar deze gingen na een aantal maanden kapot.

Het is daarom dat ik besloot om een Premium gamestoel te halen boven de 200 euro zodat ik lang ermee kan gamen zonder zorgen. Het is nu bijna 2 jaar en de stoel is nog steeds comfortabel en na 10 uur lang gamen op de weekend voel ik me nog steeds goed.

Wat wel irritant is aan het begin zijn de extra kussens die je krijgt voor een ergonomische houding. Deze waren eerst irritant maar na een tijdje was ik eraan gewend.

Een gaming stoel is zeker ook als bureaustoel te gebruiken omdat ik nog ook mijn onderneming beheer op mijn gaming Pc. Het is zeker aan aanrader om een gamestoel te gebruiken als bureaustoel omdat ze groter zijn meer ruimte beschikken en ook ergonomisch zijn.

Ook de armleuningen zijn te verstellen en deze helpen mij wel als ik FPS games speelt. Ik hoef natuurlijk niet steeds kracht te zetten om mijn arm hoog te houden :).

Met deze gamestoel review wil ik je aangeven dat een gamestoel zeker het geld waard is en soms zijn ze zelfs beter dan normale bureaustoelen. Natuurlijk zijn er ook speciale ergonomische bureaustoelen voor kantoren maar deze zijn zelfs nog duurder.

Categorized in: