De beste gaming monitor voor verschillende prijs ranges. Beste gaming monitor voor 100, 200, 300 en 500 euro. Deze monitoren zijn gekozen na mijn onderzoek naar de beste monitor die beschikken over de functionaliteiten voor gamers zoals hoge Hertz, lage reactietijd en mooie kwaliteit.

De beste gaming monitor 100, 200, 300 en 500 euro. 

  • Beste gaming monitor 100 euro – Acer Nitro 
  • Beste gaming monitor 200 euro – AOC G2590PX
  • Beste gaming monitor 300 euro – AOC AGON AG241QX
  • Beste gaming monitor 500 euro – Asus Tuf Gaming 
  • Beste keus gaming monitor – LG Ultragear 27GN88A

Goedkope gaming monitor

Een goedkope gaming monitor voor een prijs rond de 100, 200, 300 of 500 euro zijn geweldige keuze voor gamers die niet veel willen uitgeven. 

Als een gamer of beginnende gamer heb je vaak niet veel geld en wil je zeker niet boven de 500 euro uitgeven voor een gaming monitor. 

Daarom dat ik in dit artikel het over ga hebben over de top 5 goedkope gaming monitors die een gamer kan kiezen in 2020 en verder. 

Het is belangrijk dat je een goede keus maakt bij het kopen van een gaming monitor omdat de resolutie, refresh rate, reactietijd en paneel van de monitor zeer belangrijk zijn. 

Prijs / Kwaliteit monitors 

Bij het kopen van een goedkope gaming monitor wil je zeker zijn dat je krijgt het beste voor wat je betaald. 

Ik heb zelf genoeg onderzoek gedaan en heb de beste keuze gemaakt in goedkope gaming monitors die perfect zijn voor de prijs. 

Deze gaming monitors hebben een wat hogere resolutie dan Full HD. De reden dat ik voor Quad HD resolutie bent gegaan is omdat deze meer worden gebruikt en hebben betere kwaliteit dan een Full HD. 

Als je een heel oudere videokaart hebt dan wil je misschien wel nog op Full HD blijven. Maar voor gamers die steeds hun componenten upgraden is het handig om Quad HD resolutie te nemen. 

Quad HD resolutie 

Quad HD resolutie is de beste resolutie voor kwaliteit en prestaties. Het is zo dat Full HD resolutie je de beste fps geeft en dat 4K je de beste kwaliteit geeft. Een goede combinatie van prestaties en kwaliteit is Quad HD. 

Quad HD is de resolutie die je wilt hebben als je kwaliteit en prestaties wilt. Als je veel single player games speelt en je wilt de beste kwaliteit dan is 4K een goede keus maar je zal wel veel geld ervoor moeten uitgeven. 

Naast de resolutie komen Quad HD resolutie monitoren ook met geweldige refresh rate, reactietijd en Sync. 

IPS paneel voor console gamers

Voor pc gamers zijn monitor panelen vaak niet super belangrijk. Een IPS paneel weergeeft de kleuren beter dan de andere panelen en is vaak handig voor gamers die kwaliteit boven alles willen. 

Daarnaast heb je de TN paneel die de kleuren het slechtste weergeeft maar is zeer goed voor prestaties. Vaak komen TN panelen met zeer hoge refresh rate en super lage reactietijd. Deze monitors zijn zeer goed voor FPS gamers. 

Als laatste heb je de VA paneel die in het midden zit van beide. Deze hebben goede kwaliteit en hebben daarnaast ook zeer goed functionaliteit voor gamers. 

Voor console gamers is het handig om een IPS paneel te kiezen. Een IPS paneel zorgt niet alleen dat de kleuren perfect worden weergegeven maar ook dat je van ver en de zijkanten van de scherm nog goed de monitor kunt zien. 

Als je op console gaat gamen, gamet je vaak met meerdere mensen van ver af en wil je zeker nog alles goed kunnen zien.   

Top 5 – Goedkope gaming monitors 

Nu ga ik meer vertellen over de goedkope gaming monitors die ik heb gekozen voor verschillende prijs range. 

Elke van deze gaming monitors zijn voor verschillende gamers die niet veel geld kunnen uitgeven aan een gaming monitor. 

Gaming monitor 100 euro 

Acer Nitro VG220Qbmiix - Goedkope gaming monitor

Voor een 100 euro goedkope gaming monitor is de Acer Nitro VG220Qbmiix je beste keus. Dit monitor is rond de 129 euro en beschikt over geweldige functionaliteit voor zowel pc gamers als console gamers.  

De monitor is 22 inch en heeft een Full HD resolutie waardoor je nog met een wat oudere videokaart kunt gamen. De resolutie is 1920 x 1080 pixels en verder heeft de monitor ook een IPS paneel waardoor je met console en pc kunt gamen. 

Een IPS paneel weergeeft de kleuren ook van de zijkanten en is zeker een aanrader voor console gamers. Verder heeft de monitor ook 1 ms reactietijd waardoor alles wat je doet meteen wordt weergegeven op de monitor. 

De reactietijd van een gaming monitor is zeer belangrijk omdat het zorgt dat de pixels op de scherm sneller worden veranderd. Hoe sneller de pixels worden veranderd hoe sneller je dingen kunt zien en erop reageren. 

Daarnaast heeft de monitor 75Hz en dit is genoeg voor meeste gamers die nog op 60Hz spelen. Als je juist veel hoger refresh rate wilt zoals 144hz dan zal je meer geld moeten besteden. 

De pixel dichtheid van dit monitor is zeer goed en dat is 102 ppi. Dankzij deze hoeveelheid ppi zal je de kleuren op deze beeldscherm goed beleven. 

De monitor beschikt verder over Freesync en dit is een heel handige functie voor AMD videokaarten. Dit zorgt dat de FPS minder droppen tijdens je zware gaming sessies. 

Tenslotte is de kleurruimte van dit monitor sRGB en dit is een zeer goeie kleurruimte die veel wordt gebruikt. Deze kleurruimte is een van de top 5 is zal je zeker levende beelden weergeven tijdens je gaming sessies. 

Gaming monitor voor 200 euro 

AOC G2590PX - Full HD TN Gaming Monitor - 144hz - Gaming monitor 200 euro

De beste gaming monitor die je kunt krijgen rond de 200 euro is de AOC G2590PX. Dit is een geweldige keus voor gamers die meer prestaties willen in een gaming monitor zoals 144hz en lage reactietijd. 

Met deze monitor krijg je wel minder kwaliteit dan de vorige maar je krijgt wel ontzettend veel snelheid voor als je FPS games speelt en je wilt meer kunnen zien in minder tijd.  

De AOC G2590PX is een 24.5 inch gaming monitor met een Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. 

Zoals aangegeven in mijn hoe koop je een gaming monitor geef ik aan dat als je een Full HD monitor neemt dat deze tussen de 24 inch tot 27 inch moet zijn om de beeldkwaliteit nog goed te houden zonder de de pixels te lelijk worden.  

De paneel van de monitor is een TN paneel en deze is goed genoeg voor gamers die niet veel om kleuren geven. Als kleuren en kleurkwaliteit niet een hoge punt voor je is, dan is dit een geweldige monitor. 

De kleurruimte van deze monitor is sRGB en daarnaast is de ppi 89.91. Deze twee samen zorgen dat de kleuren op de beeldscherm nog wel goed worden getoond waardoor je nog wel ietjes beter de kwaliteit van de beeldscherm kunt beleven met een TN paneel. 

De reactietijd van dit gaming monitor van 200 euro is 1ms reactietijd. 1ms is zeer goed omdat het zorgt voor dat de pixels sneller worden veranderd. Hoe sneller de pixels worden veranderd hoe sneller je de beelden kunt zien. 

Naast de 1ms reactietijd heb je ook refresh rate, refresh rate zorgt voor de aantal keren dat de beeldscherm wordt ververst per seconden. Hoe hoger de refresh rate hoe meer beelden per seconden worden getoond. Met 144 Hz dus beelden per seconden, maakt dit deze scherm een top monitor voor gamers. 

Tenslotte beschikt deze monitor ook over G Sync compatible en Freesync. Dit is een van de redenen dat ik deze monitor hebt gekozen en waarom het een TN paneel heeft. Meeste goedkope gaming monitoren met geweldige functionaliteit als deze hebben een TN paneel omdat deze makkelijker zijn om te functioneren met de functionaliteiten die het heeft. 

Het is moeilijker voor bedrijven om de functionaliteiten voor gamers aan te passen bij een IPS paneel die super complexe kleuren en lichten weergeven.

Gaming monitor 300 euro 

AOC AGON AG241QX - Gaming monitor 300 euro

De beste gaming monitor voor 300 euro is de AOC AGON AG241QX. Dit is een 24 inch Quad HD gaming monitor die zeer goed is voor gamers die een wat sterke videokaart hebben en die niet op Full HD willen gamen. 

De paneel van dit monitor is ook een TN paneel maar voor de prijs, resolutie en functionaliteit van de monitor is het zeker waard. 

Naast de TN paneel heeft de monitor ook een ppi van 123 waardoor kleuren nog goed worden weergegeven. De kleurruimte is sRGB en dankzij de 123 ppi worden kleuren nog goed weergegeven maar minder levend dan op een IPS paneel. 

De monitor heeft 1ms reactietijd waardoor de pixels zeer snel worden veranderd en zie je de nieuwe beelden supersnel. Dit komt heel goed van pas met een 144Hz refresh rate dat dit gaming monitor ook heeft. 

Dankzij de 144 Hz refresh rate worden en heel veel meer beelden per seconden getoond vergeleken met een 60 Hz monitor. Meer refresh rate ofwel verversingssnelheid is heel handig voor als je veel games speelt waarin je snelle beelden beter wilt zien.

Tenslotte heeft de monitor G Sync en dit maakt het een geweldige keus voor gamers die een Nvidia videokaart hebben.  

Gaming monitor voor 500 euro 

ASUS TUF Gaming VG27AQ - Gaming monitor 500 euro

Een perfecte keus voor een 500 euro gaming monitor is de Asus Tuf Gaming VG27AQ. Wat deze monitor zo geweldig maakt is de geweldige formaat die het heeft met de Quad HD resolutie en functionaliteiten zoals 1ms reactietijd en 165 Hz. 

De Asus Tuf Gaming VG27AQ is een 27 inch gaming monitor die perfect is voor de resolutie die het heeft. De resolutie is een Quad HD resolutie die 2560 x 1440 pixels is en dit is perfect om te weergeven op een 27 inch monitor. 

De paneel van de beeldscherm is een IPS paneel en dankzij deze paneel kun je beter de kleuren op de scherm zien tijdens je gaming sessies. De paneel samen met de 109 ppi van de monitor en de sRGB kleurruimte worden de kleuren op topkwaliteit weergegeven. 

Verder heeft deze monitor 1 ms reactietijd dat helpt met het veranderen van pixels op de scherm. Hoe sneller de pixels worden veranderd hoe sneller je de beelden ook kunt zien en erop kunt reageren. 

Samen met de 1ms reactietijd komt de refresh rate van 165 Hz op dit scherm goed van pas. Omdat de pixels heel snel worden veranderd en er veel meer beelden worden weergegeven per seconden, zal je veel meer zien in minder tijd. 

De 1ms reactietijd samen met de 165Hz van dit monitor zijn heel geweldig voor gamers die competitive spelen en die altijd op de top willen zijn in hun games. 

Tenslotte beschikt deze monitor ook over HDR10 waardoor je games die HDR supporten kunt spelen en de kleuren zelfs nog beter kunt beleven. De monitor heeft ook FreeSync en Gsync compatible om met je Nvidia of AMD videokaart samen te werken om je fps stabiel te houden en zo hoog mogelijk. 

Beste keus voor een goedkope gaming monitor 

LG UltraGear 27GN88A - Beste goedkope gaming monitor

Als laatste heb ik de beste keus voor een goedkope gaming monitor die zit rond de 500 euro. Deze monitor beschikt over geweldige kleurruimte van DCI-P3 en functionaliteiten die perfect zijn voor elke gamer. 

De beste keus voor een goedkope gaming monitor is de LG Ultragear 27GN88A. De LG gaming monitoren zijn perfect voor gamers omdat ze komen met veel functionaliteit zoals ingebouwde crosshair voor games en veel meer. 

De LG Ultragear 27GN88A is een 27 inch goedkope gaming monitor die je kunt krijgen voor rond 500 euro. De monitor heeft een Quad HD resolutie die zeer goed van past komt met de nieuwe videokaarten en die zeker perfect is voor een 27 inch monitor. 

Deze monitor lijkt zeer veel op de vorige monitor die je kunt krijgen voor 500 euro maar er is een verschil er aan dat het beter maakt en dat is de DCI-P3 kleurruimte. De reden dat je juist DCI-P3 wilt en niet sRGB is omdat DCI-P3 25% meer kleuren heeft dan sRGB waardoor de kleur weergeving op dit monitor beter is dan op die met sRGB. 

Verder heeft deze monitor ook 109 ppi die samen met de IPS paneel en de DCI-P3 topkwaliteit kleuren weergeven die zelfs gebruikt kunnen worden voor als je foto’s of video’s gaat bewerken naast je gaming sessies. 

De monitor heeft ook 1ms reactietijd en 144hz waardoor je beelden beter kunt zien en kan je makkelijker reageren op snelle beelden in games waar dat nodig is. Games zoals CSGO waar je snel moet kunnen flick shoten enzovoort. 

Ook deze monitor beschikt over HDR10 en is zeker handig voor als je games wilt gaan spelen die dat ondersteunen. De monitor heeft ook FreeSync en Gsync compatible en dit is zeker belangrijk om je fps zo hoog mogelijk te houden en stabiel. 

Wat deze monitor nog goed maakt is dat de onderkant niet groot is en wordt aan je bureau vast gehouden. Dit maakt het zo dat je niet veel ruimte hoeft te gebruiken voor een stand en je het alleen hoeft vast te houden aan je bureau.  

Wat nog leuker is aan LG gaming monitoren is de ingebouwde crosshair die ze beschikken. Dit maakt het zo dat je in elke game je eigen crosshair gebruikt en dat geef je ook zeker een voorsprong in games zoals Rust waar je geen crosshair hebt. 

Hier zie je een voorbeeld van hoe de crosshair op mijn LG UltraGear 27GN950 eruit ziet. 

LG Gaming monitor - LG Ultragear 27GN950 - Crosshair

Nadat je zelf hebt gekozen tussen de 4 crosshair die de monitor heeft, ziet deze er ongeveer er zo uit.

Beste 4K gaming Monitor met ingebouwde crosshair voor gamers.

Categorized in: