Een linkshandige muis is heel belangrijk als je linkshandig bent. Dit maakt het mogelijk voor jou om beter te kunnen werken en om met jou primaire hand de muis te kunnen bewegen.

Beste linkshandige muis:

  1. Logitech Lift
  2. Razer Viper
  3. Corsair M55
  4. Logitech Signature M650L
  5. Logitech G300s

Top 5 Beste linkshandige muizen om te kopen

1. Logitech Lift – Linkshandige ergonomische muis

Logitech Lift - Linkshandige ergonomische muis
Logitech Lift – Linkshandige ergonomische muis

Als eerst hebben we de Logitech Lift een zeer ergonomische linkshandige muis met een unieke design.

De muis is draadloos en het heeft een ergonomische design. Dankzij de ergonomische design voor linkshandige gebruikers kun jij langdurig werken op kantoor en geen last krijgen van je pols.

De muis heeft een gewicht van 125 g waardoor het niet zwaar is en het kan gebruikt worden op Windows of MacOS.

De muis wordt gebruikt met een AA batterij die tot wel 2 jaar lang duurt. Heel lang voor een AA batterij en zeker als je elke dag met de linkshandige ergonomische muis gaat werken.

Verder hebben we de afmeting van de muis en dat is 10.8 x 7 x 7.1 cm (LxBxH). Het is een prima formaat voor de meeste gebruikers en de muis komt ook inclusief batterijen.

SpecificatiesLogitech Lift
MerkLogitech
Afmeting10.8 x 7 x 7,1 cm (LxBxH)
Aantal knoppen 5 knoppen
DPI4000 DPI
BesturingssystemenAndroid, Chrome OS, iOS, Mac OS, Windows
Gewicht125 g

2. Razer Viper 8KHz Ambidextrous

De Razer Viper - Linkshandige Gaming Muis Design voor Linkshandige en Rechtshandige
De Razer Viper – Linkshandige Gaming Muis Design voor Linkshandige en Rechtshandige

Ten tweede hebben we de Razer Viper, een linkshandige gaming muis van Razer. De muis beschikt over zijknoppen die aan de linkerkant en rechterkant zitten, deze kun je makkelijk gebruiken als je links of rechtshandig bent.

De muis is is best wel klein waardoor het uitstekend is voor gamers die houden van Claw en fingertip grip. De muis komt draadloos maar ook bekabeld voor als je minder geld wilt uitgeven.

Het is een ideale muis voor gamers die houden van snelle bewegingen door de formaat en de gewicht. Snelle bewegingen maken met deze muis is heel erg simpel en makkelijk.

De muis beschikt over 8 knoppen en ze zijn ook programmeerbaar. Daarnaast is de DPI van de muis 20000 en de muis is te gebruiken alleen op Windows.

SpecificatiesRazer Viper 8KHz Ambidextrous
MerkRazer
Afmeting6.62 x 12.67 x 3.78 cm (LxBxH)
Aantal knoppen8 knoppen
DPI20000
BesturingssystemenWindows
Gewicht105 g

3. Corsair M55

De Corsair M55 - Linkshandige gaming muis van Corsiar
De Corsair M55 – Linkshandige gaming muis van Corsair

Een andere geweldige keus voor een linkshandige gaming muis is de Corsair M55. Dit is een linkshandige gaming muis van corsair die beschikt over knoppen aan beide zijkanten.

Dit maakt het mogelijk om de muis voor links en ook rechtshandige mensen te gebruiken. Het is een ideale muis voor beide handen en het is zeer betaalbaar.

De muis is beschikbaar in twee kleuren en dat is zwart en wit. Verder beschikt de muis over een optische sensor en deze is de beste sensor voor gaming dankzij de snelheid.

De muis is te gebruiken op Windows en MacOS en het beschikt ook over RGB verlichting. De prijs is gunstig en zeker als je net een gaming pc hebt en niet veel wilt uitgeven.

SpecificatiesCorsair M55
MerkCorsair
Afmeting12.4 x 11.6 x 12.4 cm(LxBxH)
Aantal knoppen8 Knoppen
DPI12400 DPI
BesturingssystemenWindows 10 & Mac OS
Gewicht86 g

4. Logitech Signature M650L

Logitech Signature M650L - Linkshandige Draadloze Muis
Logitech Signature M650L – Linkshandige Draadloze Muis

Als jij een muis nodig hebt voor werk en onderweg dan is de Logitech Signature M650L een top keuze. De muis is klein en heeft een luxe design die heel goed past bij laptops en kantoor.

Wat heel belangrijk is aan deze muis is dat de knoppen stil zijn en dat je soms niet goed kan voelen als je hebt geklikt. Ik raad dus daarom aan om het eerst te proberen en te retouren als je het niets vindt.

De muis is te gebruiken op verschillende besturingssystemen zoals ChromeOS, Windows en Mac OS. Heel handig voor als je steeds nieuwe apparaten koopt.

Deze muis is beschikbaar in grijs en wit en je kan zelf bepalen welke je wilt. Het is een zeer goede muis alleen de muisknoppen zijn een beetje raar vinden sommige gebruikers.

SpecificatiesLogitech Signature M650 L
MerkLogitech
Afmeting11.8 x 6.6 x 4.2 cm(LxBxH)
Aantal knoppen5 knoppen
DPI4000 dpi
BesturingssystemenAndroid, Chrome OS, iOS, Mac OS, Windows
Gewicht112 g

5. Logitech G300S

De laatste linkshandige muis op de lijst is de Logitech G300s. Logitech is een zeer bekende merk en ze zijn een van de weinige die linkshandige muizen maakt.

De G300s beschikt ook over een design die ideaal is voor beide handen. De extra knoppen op deze muis zijn wel op een betere plek en kunnen makkelijke bereikt worden door beide handen.

De knoppen zitten bij deze muis aan de zijkanten van de links en rechte muisknoppen waardoor je naast klikken in je games ook meteen deze kunt klikken voor extra functies/gadgets.

Deze linkshandige muis is geschikt voor gamen dankzij de design en de extra knoppen. In totaal heeft de muis 9 knoppen want er zitten nog knoppen in het midden voor extra functies.

Dit is zeker een van de meest gekozen linkshandige muis. De prijs en kwaliteit verhouding is heel goed en het scoort een 4.6/5 uit alle 85 reviews die het tot nu toe heeft ontvangen.

SpecificatiesLogitech G300S
MerkLogitech
Afmeting11.5 x 7.2 x 3.7 cm (LxBxH)
Aantal knoppen9 knoppen
DPI2500 DPI
BesturingssystemenWindows
Gewicht80 g

Muis linkshandig instellen Windows 10

Stap 1. Begin door naar start te gaan en zoek op “Mouse settings” of als je computer in het nederlands is muis instellingen.

Muis linkshandig instellen Windows 10
Muis linkshandig instellen Windows 10

Stap 2. Zoek de alinea waar staat “Select your primary button” of in het nederlands
Selecteer uw primaire knop.

Stap 3. Klik erop en selecteer de rechte muisknop als je primaire knop zodat je met je linkerhand de muis kunt gaan gebruiken.

Muis linkshandig instellen Windows 10 - Rechte muis knop als primaire.
Muis linkshandig instellen Windows 10 – Rechte muis knop als primaire.

Stap 4. Verder kan je hier ook de snelheid van de muis veranderen en veel andere dingen. Daar gaan we verder niet op in.

Stap 5. Je bent nu helemaal klaar en je kunt de muis gaan gebruiken met je linkerhand.

Categorized in: