Als jij een fan bent van race en je wilt graag voelen hoe het voelt om te race dan kan een van deze beste racestuur keuzes je daarbij helpen. Games zoals Forza horizon 4 en 5, Euro truck simulator, Assetto Corsa Competizione en andere auto games kunnen gespeelt worden met een racestuur en pedalen. 

Top 5 beste racestuur van 2022:

  1. Logitech G29 Driving Force Racestuur en Pedalen
  2. Thrustmaster TX Racing Wheel
  3. Ferrari F1 Wheel + TX Servo Base
  4. Thrustmaster T150 RS Force Feedback
  5. Joy-Con Stuurset Nintendo Switch

Deze racesturen zijn ideaal voor de meeste gebruikers en ook gaming platforms. Deze zijn geschikt voor PC, PS3, PS4, PS5, XBOX en Nintendo Switch. Ze zijn ideaal voor verschillende platformen en later geven we je aan welke de beste zijn per platform. 

Top 5 Beste Racestuur van 2022

1. Logitech G29 Driving Force Racestuur en Pedalen

Racestuur met pedalen - Logitech G29 Driving Force feedback
Racestuur met pedalen – Logitech G29 Driving Force feedback

De eerste beste racestuur van 2022 is de Logitech G29 Driving Force Racestuur. Dit is een racestuur en pedalen combinatie die veel wordt gekozen door gamers. 

De logitech g29 is een racestuur voor PS3, PS4, PS5 en PC waardoor je het voor meerdere platformen kunt gebruiken. Dit is een van de meest gekozen racesturen die er zijn en het heeft over 390 reviews die positief zijn. 

Een van de belangrijkste punten van deze racestuur is de force feedback die je krijgt tijdens het racen. Force feedback is de reactie die je krijgt van de auto in je games. 

De racestuur komt ook met uitstekende bereikbare knoppen die heel handig zijn voor je race games. Games zoals Euro Truck Simulator hebben deze knoppen zeker nodig voor je start auto, lichten en andere auto functies. 

Specificaties:Logitech G29 Driving Force Racestuur en Pedalen
PlatformPS3, PS4, PS5, Windows PC
Force feedbackJa, Realistische anti-backlash tandwielen
Rotatie900 stuurwiel rotatie
MateriaalRoestvrije staal, Leer
Gewicht7.1 kg

2. Thrustmaster TX Racing Wheel Xbox One & PC

Racestuur voor Xbox & PC - Thrustmaster TX Racing
Racestuur voor Xbox & PC – Thrustmaster TX Racing

Een andere geweldige keuze voor een racestuur voor Xbox en Pc is de Thrustmaster TX Racing. Dit is een wat duurdere racestuur die wel geschikt is voor Xbox One, Xbox Series S, Xbox series X en PC. 

De racestuur voor xbox one en pc is gemaakt van een fijne leer waardoor het comfortabel is. Verder is de racestuur ook te gebruiken met pedalen en schakelbak waardoor je een meer realistische ervaring zal hebben. 

Als je juist zelfs nog meer realistische ervaring wilt hebben kun je ook kiezen voor een playseat bij deze racestuur. Deze zijn ideale stoelen die ontworpen zijn voor racesturen en beter te kunnen racen. 

Een prima en makkelijk weg te stoppen playseat is de playseat challege die tot wel 122 kg kan belasten. Deze is handig in gebruik en heeft over 240 reviews ontvangen die zeer positief zijn. 

Specificaties:Thrustmaster TX Racing Wheel Xbox One & Pc
PlatformPC(Windows), Xbox One, Xbox series S, Xbox Series X
Force feedbackJa, Borstelloze motor
Rotatie900
MateriaalLeer, Roestvrije staal
Gewicht9.4 kg

3. TX Servo Base + Ferrari F1 Wheel – Racestuur Zonder Pedalen

Racestuur zonder pedalen - Ferrari F1 Wheel - Upgradable
Racestuur zonder pedalen – Ferrari F1 Wheel – Upgradable

Voor zware race gamers is de Thrustmaster TX Servo Base + Thrustmaster Ferrari F1 Wheel de way to go. Deze racestuur zonder pedalen is zeer sterk en beschikt over zeer sterke feedback waardoor het heel realistisch is tijdens het gamen. 

Natuurlijk kun je later pedalen kopen voor deze racestuur omdat Thrustmaster een geweldige ecosysteem beschikt waardoor all hun producten met elkaar werken.

Wat ook heel handig is aan de TX Servo base is dat je het later kunt gebruiken met andere racesturen die je koopt. Het is ideaal voor als je de hele combo gaat halen zoals racestuur, pedalen, schakelbak en playseat. 

De Ferrari F1 wheel is natuurlijk te gebruiken met andere Thrustmaster producten door de ecosysteem van Thrustmaster producten. Dankzij de ecosystem kunnen alle producten goed samenwerken voor uitstekende prestaties in games. 

De Ferrari F1 stuurwiel is zelf zeer goed maar natuurlijk kan je deze later verder uitbreiden met racepedalen, schakelbak en een gaming stoel. 

Zeer belangrijk om dit te doen omdat zonder pedalen en schakelbak kan het snel saai worden en heb je geen uitdaging.

Specificaties:Thrustmaster TX Servo Base + Ferrari F1
PlatformPC(windows), Xbox One, Xbox Series S en X.
Force feedbackJa, heel sterk en realistisch
Rotatie900
MateriaalMetaal
Gewicht4.6 kg

4. Thrustmaster T150 RS Force Feedback

Beste racestuur in Prijs en kwaliteit - Thrustmaster T150 RS Force Feedback
Beste racestuur in Prijs en kwaliteit – Thrustmaster T150 RS Force Feedback

Ben jij juist op zoek naar een steering wheel die wat goedkoper is een eenvoudiger dan is de Thrustmaster T150 RS Force Feedback een prima keuze. 

Deze stuurwiel is geschikt voor PC, Playstation 4 en 5. Het is een wat goedkopere racestuur en het is daarom handiger voor beginners wie niet teveel willen uitgeven voor een steering wheel.

De draaihoek van de racestuur is 270 tot 1080 graden en het is makkelijk te bevestigen op een bureau of tafel. 

De racestuur beschikt ook over force feedback en dat is zeker belangrijk voor realistisch racen. Het is altijd handig om een racestuur te nemen die over force feedback beschikt als dat mogelijk is voor je platform. 

Het is een simpele racestuur met pedalen waarmee je gas kunt geven en ook kunt remmen. Het is ideaal voor casual gamers die niet te diep zijn in race games waar het wel willen ervaren. 

Specificaties:Thrustmaster T150 RS Force Feedback
PlatformPc(Windows), PS4 en PS5
Force feedbackJa
Rotatie270 – 1080
MateriaalRubber, metaal
Gewicht5.37 kg

5. Joy-Con Stuurset Nintendo Switch

Nintendo Switch racestuur - Joy-Con Stuurset
Nintendo Switch racestuur – Joy-Con Stuurset Beste racestuur voor casual Nintendo Switch

Voor Nintendo Switch gebruikers is de Joy-Con stuurset een prima keuze. Dit is heel handig voor games zoals Mario kart en heel simpel waardoor je niet veel geld hoeft uit te geven om plezier te hebben. 

Bij het kopen van deze racestuur krijg je 2 kleine racesturen die je kunt gebruiken met je vrienden of familie bij mario kart en andere race games op de Nintendo Switch. 

Het is een heel simpele racestuur voor Nintendo Switch en heeft niet veel bijzonderheden zoals andere racesturen. Het gewicht van de racestuur is 200 g en je gebruikt het door middel van de controller erin te zetten van je Nintendo Switch. 

Specificaties:Nintendo Switch Joy-Con Stuurwiel
PlatformNintendo Switch
Force feedbackNee
Rotatien.v.t
MateriaalPlastiek 
Gewicht200 g

Moet jij een racestuur kopen of niet?

Zo hoe weet jij of je een racestuur moet kopen of niet. Een van de belangrijkste punten wanneer je een racestuur gaat kopen is of je de race games voldoende speelt of niet. 

Veel van me vrienden vragen mij of zij ook een stuurwiel moeten kopen en vaak zegt ik het ook. Als je weet dat je het veel gaat gebruiken en ook wilt ervaren hoe schakelen werkt dan is een racestuur met pedalen heel handig. 

Games zoals Euro Truck Simulator en Forza Horizon zijn heel leuke games waarmee je kunt leren schakelen en racen. 

Ik raad je aan om eerst deze games te spelen zonder racestuur en kijken wat je ervan vindt. Als je denk dat je ze veel gaat spelen dan kun je zeker een racestuur kopen. 

Farm Simulator – Racestuur

Een heel zeer bekende game is Farm simulator en hiervoor is er ook een ideale racestuur voor gemaakt door logitech.

De Logitech G Saitek Farming Simulator controller is heel handig voor mensen die farm simulator spelen. De racestuur komt met pedalen en ook veel knoppen die je allemaal nodig zal hebben tijdens je gaming sessies.

Mijn Racestuur Review

Zelf beschik ik over een racestuur en een VR bril en kan ik zeker mijn racestuur review geven over wat ik ervan vind. 

Een racestuur alleen is wel goed en zeker als je games zoals Euro Truck simulator, Forza Horizon en Dirt wilt spelen. Maar, zelf vind ik dat een racestuur beter werkt met producten zoals een VR bril omdat je dan meer immerse bent in games zoals Euro Truck simulator. 

Zelf vind ik dat Euro Truck Simulator een van de beste driving games is omdat ik het kan spelen met de stuurwiel en VR bril. De VR bril brengt een extra smaak naar mijn gaming sessies waardoor ik ook uren lang kan rijden en muziek luisteren in Euro Truck Simulator. 

Verder dan dat kun je natuurlijk ook meerdere schermen gebruiken voor betere game experience. Veel gamers gebruiken 2 schermen en dit is zeker handig voor racestuur en racing games als je in First person view gaat spelen. 

Ik zou zeker zeggen dat het kopen van een racestuur waard is als je wilt racen. Het is ook leuk om in Euro truck simulator vrachtwagens en ladingen van plek naar plek brengen terwijl je lekker naar muziek/radio in game zit te luisteren. 

Ik beschik zelf over de G920 die heel goed is in prijs en kwaliteit. Ik gebruik het op computer met daarnaast ook een Oculus VR bril. 

Mijn racestuur kan ik makkelijk aan mijn bureau zetten waardoor ik geen playseat hoeft te gebruiken. Het is wel jammer dat de pedalen steeds weg van me voeten glijden op de vloer. Als je tapijte vloer hebt dan kun je dit beter doen omdat de pedalen niet makkelijk zullen glijden. 

Playseat voor Racestuur

Een van de grootste problemen die veel racestuur gebruikers hebben is dat ze het niet makkelijk aan iets kunnen bevestigen. Vaak gaan de pedalen bewegen, de stuur is niet goed vast waardoor je geen force feedback goed kunt voelen etc etc. 

Het is daarom heel belangrijk om gebruik te maken van een Playseat. Een Playseat is namelijk een stoel die speciaal is ontworpen om gebruikt te worden met een racestuur. 

Deze playseat stoelen hebben ideale stuurwiel vak en pedalen vak waardoor je lekker kunt genieten van stabiliteit en realistische zitting. 

Een van de beste playseat is de Playseat Challenge die een prima prijs heeft en ook makkelijk weg te stoppen is. Je zit erop alsof je in een race auto zit en je zit stabiel waardoor je beter de force feedback kunt voelen. 

Force Feedback

Ik praat veel over force feedback maar wat is het eigenlijk. Force feedback is de feedback die je krijgt van een auto in een game. Dit kan trillingen zijn maar ook tegenkracht op de weg. 

Als je bijvoorbeeld Dirt zit te spelen en je gaat op een weg die veel gaten heeft dan moet je dit ook kunnen voelen op je steering wheel. Dit gebeurt door trillingen en tegenkracht op de stuur. 

Een andere Force feedback is de tegenkracht op de racestuur. Als je bijvoorbeeld naar recht gaat en je wilt snel naar links zal dat niet makkelijk kunnen en dat is omdat je al tegenkracht krijgt van de weg. 

Force feedback is heel belangrijk en het zorgt ook voor dat jij je games meer en beter kunt beleven. 

Racesturen Juni 2022 Vergelijking

Hieronder zal ik verder een aantal van de beste racesturen vergelijken en ook de beste prijzen aangeven. Dit zijn de beste racesturen voor verschillende platform en je kunt kiezen welke het beste bij je past. 

Racestuur voor PC Windows

Thrustmaster T300 RS GT

Thrustmaster T248

Thrustmaster T248 Racestuur - Zwart - PS4, PS5 & PC

Logitech G923 TrueForce

Logitech G923 TRUEFORCE Racestuur en pedalen - PlayStation 5, PlayStation 4 & PC

Racestuur voor Playstation 

Thrustmaster T300 RS GT

Thrustmaster T150 RS

Thrustmaster T248 racestuur

Thrustmaster T248 Racestuur - Zwart - PS4, PS5 & PC

Racestuur voor Xbox One en andere Series

Thrustmaster Ferrari F1 Wheel

Logitech G923 TrueForce voor Xbox en Pc

Logitech G923 TRUEFORCE - Racestuur met Force Feedback voor Xbox Series X|S, Xbox One & PC

Thrustmaster TX Racing Wheel

TX Racing Wheel - Leather Edition - Xbox One & PC

Racestuur voor Nintendo Switch

Hori Mario Kart Deluxe Racing Wheel

Hori Mario Kart Racestuur Pro Deluxe - Officieel Gelicenseerd - Nintendo Switch

Nintendo Switch Joy-Con Stuurwiel

Categorized in: