Een bureaustoel voor werk of thuis is belangrijk en het is zeker belangrijker als deze ook ergonomisch is. Ergonomie zorgt voor een goede houding en postuur en voorkomt ook dat je rugklachten krijgt.

Top 10 Beste ergonomische bureaustoelen:

  1. BenS 807H
  2. BenS 803 Bsc-3
  3. WeWork Ergonomische bureaustoel 
  4. OVVIS Kate Ergonomische bureaustoel 
  5. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel 
  6. LIVILO Ergonomische stoel 
  7. BenS 851-Eco-2
  8. BenS 835-Ergo-4
  9. Ergolution Ergonomische zadelkruk – Met Rugleuning
  10. WESTWALL Milan Bureaustoel 

De top 10 ergonomische bureaustoelen zijn gekozen aan de hand van onze onderzoek. Hier keken we naar de reviews, componenten en materiaal. 

Verder heb ik gekeken naar de ergonomie ervan en als deze wel of niet goed zijn voor je rug. Ergonomie is heel belangrijk en zeker als je 8 uur lang in een dag achter je computer moet zitten.

Een slechte bureaustoel kan zorgen voor problemen als je ouder wordt en dit wil je zeker vermijden. Rugklachten kan heel erg zijn voor je en dit wil je voorkomen als je ouder wordt.

Een goede bureaustoel en gezonde zithouding zijn van groot belang voor je gezondheid. Als je te vaak in een bureaustoel zit is het heel belangrijk dat je gebruik maakt van een goede ergonomische bureaustoel die je zithouding zal verbeteren en je rugklachten en nekpijn zullen verminderen.

Een goede ergonomische bureaustoel wordt door vele bedrijven gebruikt omdat vele van de medewerkers vele uren achter de computer zitten. Als de medewerkers rugklachten en nekpijn beginnen te krijgen dan zullen ze niet zo goed kunnen werken als normaal.

De reden dat een ergonomische bureaustoel nodig is, is dat deze bureaustoelen een perfecte vorm hebben voor gebruikers. Dit zorgt ervoor dat gebruikers beter worden geholpen van de meest voorkomende klachten van veel achter een computer zitten.

Top 10 ergonomische bureaustoelen

Hieronder ga ik de top 10 ergonomische bureaustoelen bespreken. Er zijn veel opties en daarom is het handig om de beste te bespreken, 10 zijn genoeg en geeft ook genoeg varianten waarvan jij kunt kiezen. 

1. BenS 807H

BenS 807H-Synchro-3 met hoofdsteun luxe ergonomische bureaustoel ( ook geschikt voor langere mensen ) met vele instelmogelijkheden, zitdiepte, lendesteun, 3D armlegger en met een Donati mechaniek. Voldoet aan de ARBO / NEN 1335 norm
De BenS 807H – Beste Ergonomische bureaustoel

De BenS 807H is de beste keuze voor een ergonomische bureaustoel die luxe is en die alles beschikt wat je nodig zal hebben thuis of op werk. 

Bij het kiezen van deze ergonomische bureaustoel moet je ook kiezen of je een extra hoofd leuning wilt of niet. Dit is voor lange mensen een must have omdat ze soms nekpijn krijgen omdat er geen steuning is. 

De bureaustoel is een perfecte keus voor een professionele stoel voor werk. De lederen hoofdsteun en de lederen zitting zijn heel comfortabel waardoor je elke dag kunt doorbrengen zonder rugpijn te krijgen. 

De wielen van de stoel zijn ook zeer sterk en kunnen gebruikt worden op vloerbedekking en harde vloer zonder dat ze vast komen te zitten. Het is soms heel irritant als stoelen met wielen niet willen bewegen. 

Dit is zeker een van de beste ergonomische bureaustoel die je kunt kiezen voor thuis of werk. De stoel is heel comfortabel en sterk om tot wel 140 kg te kunnen belasten aan gewicht. 

De stoel kan makkelijk gekanteld worden en zo kun je de rugleuning kantelen. Dit is een van de beste ergonomische bureaustoel dankzij de mogelijkheden zoals de extra hoofdkussens en de zitting. 

Specificaties BenS 807H
KantelbaarRugleuning, Armleuning
Belastbaarheid140 kg
Zithoogte46,57 cm
WielenJa, Harde en vloerbedekking
Materiaal Mesh, Stof

De BenS 807H is een perfecte ergonomische bureaustoel voor gebruikers die wat langer zijn en die een extra hoofdsteun kussen nodig hebben. 

2. BenS 803 Bsc 3

BenS 803 Bsc 3 Ergonomische bureaustoel - Top 10 ergonomische bureaustoelen
De BenS 803 Bsc 3 – Comfortabele ergonomische bureaustoel zonder hoofdsteun

Een andere geweldige ergonomische bureaustoel keuze is de BenS 803 Bsc 3. De BenS 803 is een geweldige keus voor gebruikers die een wat goedkopere BenS ergonomische bureaustoel willen. 

De BenS bureaustoelen zijn geweldig voor werk en thuis als je veel achter de computer zit. Deze stoelen zijn ergonomisch en zeer comfortabel waardoor je 8 uur lang kunt zitten zonder last te krijgen aan je rug of nek. 

Ook deze stoel is heel comfortabel en zeer handig voor bedrijven waarbij werknemers heel lang achter de computer moeten zitten. Deze stoel is een van de meest gekozen ergonomische bureaustoel omdat de prijs niet super duur is en is zeker waard voor de kwaliteit die je krijgt. 

Ook deze bureaustoel is heel stevig en kan tot wel 140 kg aan gewicht belasten. Dit is goed genoeg voor de meeste gebruikers en de materiaal waaruit de stoel is gemaakt is stof en mesh, zeer comfortabel. 

Specificaties BenS 803 Bsc-3
KantelbaarRugleuning, Armleuning
Belastbaarheid140 kg
Zithoogte46,56 cm
WielenJa, Harde en vloerbedekking
Materiaal Mesh, Stof

3. Ergonomische Bureaostle Office Chair

Ergonomische Bureaustoel - Bureaustoelen voor volwassenen - Office Chair Ergonomisch
Ergonomische bureaustoel – Budget ergonomische stoel

Een andere keuze voor een goedkope ergonomische bureaustoel is de Office Ergonomische bureaustoel die tot wel 40 reviews heeft gekregen en scoort een 4.5 uit de 5 van alle reviews. 

Deze bureaustoel zit in de prijs lengte van 120 euro en is zeker handig voor gebruikers die niet veel willen uitgeven voor een top ergonomische bureaustoel. 

De maximale belastbaarheid van deze bureaustoel is rond de 130 kg en is zeker goed genoeg voor de meeste gebruikers. De gewicht van de stoel zelf is 14 kg en verder is er niet veel meer over de stoel te vertellen behalve de materiaal waaruit het gemaakt is en dat zijn kunststof, mesh en metaal. 

Specificaties Office Chair ergonomische bureaustoel
KantelbaarStoel en armleuningen
Belastbaarheid136 kg
Zithoogte53 cm
WielenJa, van kunststof
Materiaal Mesh, Kunststof en Metaal

4. OVVIS Kate Ergonomische bureaustoel 

OVVIS Kate Ergonomische bureaustoel - Top design ergonomische bureaustoel
OVVIS Kate Ergonomische bureaustoel – Geweldige zitting

OVVIS niet echt een merk dat ik ken maar de kwaliteit van de ergonomische bureaustoel OVVIS Kate is niet ver van de BenS. De stoel zit er zeer goed uit en je kunt meteen zien dat deze zeker ergonomisch is dankzij de vorm en de materiaal waaruit het is gemaakt. 

De stoel is zeer goed en heeft een perfecte vorm met geweldige materiaal waardoor deze stoel zeker jarenlang zal lasten. De armleuningen van deze stoel zijn heel divers en je kunt ze kantelen hoe jij maar wilt voor een perfecte zithouding.

Armleuningen zijn heel belangrijk omdat je veel van je bovenlichaam gewicht erop kan laten rusten zonder dat je zelf steeds je bovenlichaam in balans moet houden. 

De stoel is gemaakt van mesh en de stoel is sterk genoeg om 140 kg te belasten net zoals de BenS stoelen die we besproken hadden in begin. 

Specificaties OVVIS Kate Ergonomische Bureaustoel
KantelbaarStoel en armleuningen
Belastbaarheid136 kg
Zithoogte47,56 cm
WielenJa, van kunststof
Materiaal Mesh, Kunststof en Metaal

5. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel 

LifeGoods Goedkope ergonomische bureaustoel voor thuis en kantoor
LifeGoods Goedkope ergonomische bureaustoel voor thuis en kantoor

Een zeer luxe/goedkope ergonomische bureaustoel die ook met een neksteun komt is de LifeGoods Ergonomische bureaustoel. Deze stoel heeft over 24 reviews en het scoort ook behoorlijk hoog, gebruikers vinden het ook een top stoel die ze helpt met onderrug last. 

Wat heel verrassend was is dat je de stoel helemaal kunt verstellen zoals alle andere dure stoelen. De stoel heeft een prijs rond de 180 euro en is zeer stevig en comfortabel voor zo een goedkope stoel vergeleken met andere prijs range stoelen. 

De stoel is zeer stevig en kan tot 136 kg belasten aan gewicht. Dit is een ideale stoel en de meeste gebruiken zullen niet boven deze gewicht komen. De stoel is gemaakt van kunststof, mesh, stof en metaal waardoor het comfortabel en stevig is. 

Dit is een top stoel voor zijn prijs als je op zoekt bent naar een comfortabele ergonomische bureaustoel voor werk of thuis werk met deze corona tijd. 

Specificaties OVVIS Kate Ergonomische Bureaustoel
KantelbaarStoel en armleuningen
Belastbaarheid136 kg
Zithoogte47,56 cm
WielenJa, van kunststof
Materiaal Mesh, Kunststof en Metaal

6. Luxe Manager Bureaustoel ergonomisch

Luxe Design Manager Bureaustoel - Ergonomische Directie Managerstoel - Ergonomisch Kunst Leder - Zware Belasting
Luxe Design Manager Bureaustoel – Ergonomische Directie Managerstoel – Ergonomisch Kunst Leder

Een andere prima keuze voor een comfortabele ergonomische bureaustoel is de LIVILO ergonomische stoel. Deze bureaustoel heeft een zeer redelijke prijs waardoor je niet zoveel hoeft te betalen als andere stoelen.

De prijs van deze stoel is maar 179 euro en de comfortabiliteit die je ervan gaat krijgen zal de prijs zeker waard zijn. 

Het is altijd belangrijk om comfortabel en ergonomisch te zitten zodat je later geen rugklachten krijgt. Deze stoel maakt dat mogelijk en veel meer dankzij de armleuningen die het ook heeft. Armleuningen zijn altijd heel belangrijk op een ergonomische stoel zodat je de meeste van je gewicht kan leunen aan deze armleuningen

De look van de stoel is heel goed en zit goed in een bedrijf of in een klein kantoor waar mensen lange uren moeten werken achter de computer. Een comfortabele stoel is ook heel belangrijk voor deze gelegenheden. 

Specificaties Luxe Design Manager Bureaustoel
KantelbaarIn hoogte te verstellen
Belastbaarheid150 kg
Zithoogte110.5 tot 120 cm
WielenJa, van kunststof
Materiaal Kunstleer, PU Kunststof

7. BenS 851 Eco 2

De BenS 851 Eco 2 - Budget stoel voor kantoor en thuiswerken
De BenS 851 Eco 2 – Budget stoel voor kantoor en thuiswerken

En hier hebben we weer een BenS stoel de BenS 851 Eco 2 die ook in twee verschillende modellen komt de normale en de H met hoofdsteun. Beide zijn geweldige modellen en voor maar 10 euro meer kun je deze H model kopen met de hoofdsteun wat zeer handig is voor velen. 

Deze stoel is ook een perfecte keus voor kantoor en thuis gebruik dankzij de prima prijs en topkwaliteit die het heeft. De armleuningen zijn heel makkelijk te verstellen en dit maakt het ook makkelijker voor je om een goede zithouding te hebben met je bovenlichaam. 

De stoel is stevig maar kan niet zoveel belasten als de vorige stoelen. Deze stoel kan tot maar 130 kg aan gewicht belasten waardoor veel gebruikers die rond de 120 kg het nog kunnen gebruiken maar zou beter zijn als ze een kiezen met 140 kg belastbaarheid. 

Specificaties BenS 851 Eco 2
KantelbaarZitting, armleuningen, Hoofdsteun
Belastbaarheid130 kg
Zithoogte47,56 cm
WielenJa, van kunststof
Materiaal Stof, Mesh

8. BenS 837 Ergo 4

BenS 837 - Ergo-4 Ergonomische Bureaustoel met alle instel opties - voldoet aan EN1335 en de Arbo-normen - Zwart - Verstelbaar in hoogte

Een andere top keuze voor een ergonomische bureaustoel die ook van BenS is, is de BenS 837 Ergo 4.

Ook deze stoel komt in verschillende modellen waaruit je kunt kiezen en je hebt de optie om het ook te kiezen met hoofdsteun. 

De stoel is heel comfortabel en heeft een mooie design die zeer goed past in kantoren en thuis. De combinatie van ergonomie, vormgeving en normering van deze stoel zorgt ervoor dat de doel voor iedereen geschikt is tijdens deze tijd waar velen thuis moeten werken. 

De stoel is zeer comfortabel en is geschikt om 8 tot 10 uur per dag gebruikt te worden zonder dat je veel last van je rug krijgt. Zeker handig voor kantoren waarbij werknemers veel achter de computer zitten en dat veel dagen in de week moeten doen. 

Specificaties BenS 837 Ergo 4
KantelbaarZitting, armleuningen
Belastbaarheid130 kg
Zithoogte47,56 cm
WielenJa, van kunststof
Materiaal Mesh, Kunststof en Metaal

9. Ergolution Ergonomische zadelkruk – Met Rugleuning

Ergonomische kruk met rugleuning - Houding verbeteren
Ergonomische kruk met rugleuning – Houding verbeteren

Voor kruk liefhebbers heb ik de Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning. Voor ergonomie is een rugleuning vaak handig en daarom dat ik deze heb gekozen voor de top 10 ergonomische bureaustoelen. 

Deze ergonomische zadelkruk is de nummer 1 en de bestseller zadelkruk die er is. Als je taken moet uitvoeren waarbij je veel moet bewegen zoals kapster en je wilt een stoel die makkelijk en soepel is om ermee te bewegen dan is deze een perfecte keus. 

Deze stoel is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren wit en zwart. Ik raad zeker zwart aan omdat je minder snel vlekken ziet en is niet zo moeilijk om het erg vies te maken vergeleken met een witte stoel waarbij elke kleine ding wordt gezien.

Specificaties Ergolution Ergonomische Zadelkruk
KantelbaarStoel in hoogste 
Belastbaarheid150 kg
Zithoogte50-62 cm
WielenJa, van kunststof
Materiaal Kunstleer

10. ForDig Ergonomische bureaustoel 4D

ForDig Ergonomische Bureaustoel - 4D Curve Support System - Verstelbaar Nekkussen / Armleuning / Rugsteun / Zithoogte - Ademend Mesh Materiaal - Bureau Stoel voor Kantoor / Thuis / Gaming - Zwart
ForDig Ergonomische bureaustoel 3D Curve Support system

De laatste in de Top 10 ergonomische bureaustoelen is de ForDig Ergonomische bureaustoel. Dit is de beste budget ergonomische bureaustoel die je kunt krijgen omdat de prijs de rond 179 euro is. 

Deze goedkope ergonomische bureaustoel is zeer handig voor elke gebruiker die thuis moet werken of op kantoor en niet veel wilt uitgeven. De stoel is zeer comfortabel dankzij de materialen die er gebruikt worden zoals mesh en kunststof. 

De bureaustoel kan je zelf personaliseren door het te verstellen zoals jij de wenst. Het is een zeer verstelbare bureaustoel want je kan de nekkussen, rugsten en zithoogte verstellen.

De zitting is gemaakt van ademend mesh materiaal waardoor het ook snel van slechte geuren af is. Heel handig voor als je heel lang deze gebruikt.

Specificaties ForDig Ergonomische bureaustoel 4D
KantelbaarHoogte, Tilt functie
Belastbaarheid135 kg
Zithoogte43-53 cm
WielenJa, kunststof
Materiaal Kunststof, Mesh, Aluminium 

Categorized in: