Wat zijn de beste externe ssd en welke worden het meest gekozen. Een SSD is heel belangrijk en zeker als je continu veel bestanden moet verplaatsen van computers, bestanden wilt beschermen en als je veel moet reizen. 

De beste externe SSD – Juni 2022

  1. Western Digital My Passport
  2. SanDisk Professional G-Drive SSD
  3. Seagate Game Drive PS4 Games
  4. Samsung T7 Shield – Externe SSD voor PS5
  5. Samsung T7 Touch
  6. Samsung X5
  7. SanDisk Portable SSD
  8. Western Digital Elements SE
  9. Samsung T5
  10. Crucial X6

Deze zijn de meest gekozen externe SSD’s die er zijn. Ze zijn snel, compact en veilig waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over je privé bestanden en als je veel bestanden moet verplaatsen. 

Beste Externe SSD van 2022

Nu ga ik de beste externe ssd van dit jaar bespreken. Deze ssd zijn geschikt voor veel verschillende gebruikers en dat gaan we ook bespreken. 

1. Western Digital My Passport

Beste Externe SSD van 2022 - All around gebruik de WD My Passport
Beste Externe SSD van 2022 – All around gebruik de WD My Passport

Als eerst hebben we de beste all around externe ssd van 2022 en dat is de Western Digital Passport. Deze is de verkrijgen in 1TB, 2TB, 4TB en 5TB waardoor je zelf kan bepalen hoeveel opslag je extra nodig hebt. 

De externe ssd is te gebruiken met een usb 3.0 poort en het is geschikt voor windows of op mac. Het is ideaal voor als je veel bestanden moet verplaatsen van computers dankzij de capaciteit mogelijkheid.

De snelheid van de SSD is 1050 MB/s en dit is zeker heel handig is hoger dan de meest SSD. De SSD is ook beveiligd met wachtwoord waardoor jij je bestanden altijd beveiligd hebt.

Dit is handig voor als bijvoorbeeld je SSD kwijt raakt en niet wilt dat iemand anders je bestanden steelt. Het is ideaal voor veiligheid voor bestanden die persoonlijk zijn of voor je werk.

Wat heel belangrijk is om te weten over dit SSD is dat je niet meteen op Mac kunt gebruiken. Om het te kunnen gebruiken op een Mac besturingssysteem moet je het eerst resetten.

SpecificatiesWestern Digital Passport
Opslagcapaciteit1TB, 2TB, 4TB, 5TB
Geschikt voor Windows en mac
Type aansluitingUSB 3.0 A inbegrepen
Afmeting10.7, 7.5, 1,9 cm(LxBxH)
Snelheid1050 MB/s1
VeiligheidWachtwoord
Gewicht210 g

2. SanDisk Professional G-Drive SSD

SanDisk Professional G-Drive - Externe SSD voor Mac gebruikers
SanDisk Professional G-Drive – Externe SSD voor Mac gebruikers

Beste externe ssd voor Mac en bedrijfsgebruik is zeker dan SanDisk Professional G-Drive SSD. Dit is een 1TB SSD van SanDisk met een ontzettend snelle snelheid en uitstekende veiligheid.

De externe SSD heeft geen reset nodig om gebruikt te worden op Windows en op Mac zoals andere SSD’s. De opslag is niet zo veel als andere SSD maar de snelheid is zeker op een van de hoogste die er is.

 De SSD komt ook met een zeer sterke veiligheid en dat is de 256-Bits AES-XTS hardware sleutelring. Wachtwoord is altijd handig voor veiligheid en zo dat je gegevens niet door andere kunnen worden gezien.

Verder is er niet veel andere belangrijke punten behalve de formaat. De formaat is best wel klein zoals andere andere SSD’s. Kleine formaat is altijd handig voor onderweg en makkelijker om te gebruiken.

SpecificatiesSanDisk Professional G-Drive SSD
Opslagcapaciteit1TB
Geschikt voorWindows en Mac
Type aansluitingUsb C
Afmeting9,4 x 5,1 x 1,52 cm (LxBxH)
SnelheidUsb A 1050 MB/s2 – USB C 10 Gbps
Veiligheid256-bits wachtwoord AES-XTS-hardware sleutelring
Gewicht90 g

3. Seagate Game Drive PS4 Games – 2TB

Seagate Game Drive Ps4 Games - Externe SSD voor PS4 Games
Seagate Game Drive Ps4 Games – Externe SSD voor PS4 Games

Voor console gamers en zeker voor PS4 gamers is de Seagate Game Drive PS4 een top keuze. Deze SSD is heel handig voor PS4 games omdat het deze kan opslaan.

Wat heel belangrijk is aan deze SSD is dat het alleen PS4 games kan bewaren en ook gebruikt kan worden op een PS5.

Het is op dit moment niet handig voor een PS5 console waarbij je opok PS5 games wilt spelen. De SSD kan alleen PS4 games bewaren en deze ook draaien.

Het is een simpele SSD met een opslagcapaciteit van 2TB die je kan gebruiken met een USB 3.0 A. De snelheid van de SSD is 135 MB/s omdat de USB 3.0 A poort is niet zo snel als een USB C poort.

SpecificatiesSeagate Game Drive PS4 & PS5 
Opslagcapaciteit2TB 
Geschikt voorPS4 en PS5 met wat beperkingen
Type aansluitingUSB 3.0 A
Afmeting11,4,×7,6×1,2 cm (LxBxH)
Snelheid135 MB/s 
VeiligheidGeen beveiliging
Gewicht149 g

4. Samsung T7 Shield – Externe SSD voor PS5

Samsung T7 Shield - Externe SSD voor PS5 Gamers
Samsung T7 Shield – Externe SSD voor PS5 Gamers

Als een PS5 console player is misschien de Samsung T7 shield een goed keuze. Dit is een SSD die wel werkt met de nieuwe PS5 console en ook computers waardoor jij het voor meerdere dingen kunt gaan gebruiken.

Het is een zeer kleine draagbare SSD die heel handig is als je het gebruikt voor school opdrachten, Games of zelfs voor data overdragen.

Het is simpel, compact en het komt in verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld blauw, rood en zwart als kleuren en je kan kiezen tussen 500GB, 1TB en 2TB opslag.

SpecificatiesSamsung T7 Shield
Opslagcapaciteit1TB, 2TB
Geschikt voorPS5, Computers
Type aansluitingUSB C, USB 3.0 A
Afmeting8,8 x 5,9 x 1.3 cm
Snelheid1050 Mbp/s
VeiligheidWachtwoord 256-bit encryptie
Gewicht98.5 g

5. Samsung T7 Touch

De Samsung T7 Touch - Kleine en Compacte externe SSD voor onderweg
De Samsung T7 Touch – Kleine en Compacte externe SSD voor onderweg

Voor studenten of ondernemers die vaak onderweg zijn is de Samsung T7 Touch een uitstekende keuze.

Dit is een kleine en compacte SSD die komt in verschillende variaties waaruit je kunt kiezen. Je kunt kiezen voor verschillende opslag aan de hand van hoeveel je nodig hebt en het is geschikt ook voor Xbox One.

De snelheid van de Samsung T7 Touch is ook zeer goed en dat is 1000 MB/s. De connecties die beschikbaar zijn voor deze SSD zijn USB C en USB 3.0 A. USB C is wel de snelste en zeker aan te raden als je een van de nieuwere laptops beschikt.

De SSD komt ook met wachtwoord sleutelring zodat jij je bestanden kan beschermen. Op deze manier kan niemand anders op je persoonlijke bestanden.

SpecificatiesSamsung T7 Touch
Opslagcapaciteit500GB, 1TB, 2TB
Geschikt voorComputers, Xbox One, Android, Ps4
Type aansluitingUsb C, Usb 3.0 A
Afmeting8.5 x 5.7 x 0.8 cm
Snelheid1000 MB/s
VeiligheidEncryptie, Wachtwoord, Vingerafdruk
Gewicht186 g

6. Samsung X5

De Samsung X5 - Thunderbolt 3 Topsnelheid externe SSD
De Samsung X5 – Thunderbolt 3 Topsnelheid externe SSD

Voor topsnelheid op de nieuwere laptops is de Samsung X5 zonder een uitzondering de beste keuze. De snelheid van deze externe SSD is 2800 MB/s en dat is allemaal dank de Thunderbolt 3 technologie waardoor data sneller wordt genomen en verzonden.

Dit is daarom een van de beste keuzes voor iMac, Macbook en Luxe nieuwe laptops die beschikken over thunderbolt 3 aansluitingen. Het is heel ideaal voor fotografen die vaak een macbook gebruiken en snel foto’s moeten verplaatsen van macbook naar macbook.

SpecificatiesSamsung X5 
Opslagcapaciteit1TB
Geschikt vooriMac, Macbook, Luxe windows laptops 
Type aansluitingThunderbolt 3
Afmeting6,2 x 2 cm
Snelheid2800 MB/s
VeiligheidEncryptie
Gewicht150 g

7. SanDisk Portable SSD

SanDisk Portable SSD – Externe SSD voor basis gebruik

Als je niet een zeer sterke externe SSD nodig hebt en je gaat een gebruiken voor foto’s, video’s van jezelf en je familie dan is de SanDisk Portable SSD een prima keuze.

De snelheid van deze externe SSD is niet zo snel als de andere maar wel prima. De snelheid is 520 MB/s en de aansluiting die je gebruikt is een USB C.

De externe SSD heeft geen veiligheid wachtwoord of wat dan ook. Het is niet handig om deze buiten je huis te nemen als je persoonlijke foto’s erop hebt.

De SSD komt ook met verschillende opslagcapaciteit en zo kun je kiezen hoeveel je nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor een bepaalde opslag die je niet nodig hebt.

SpecificatiesSanDisk Portable SSD
Opslagcapaciteit500GB, 1TB, 2TB
Geschikt voorDesktop  en laptop
Type aansluitingUSB C
Afmeting9.7 x 4.7 x 1 cm (LxBxH)
Snelheid520 MB/s
VeiligheidGeen beveiliging
Gewicht91 g

8. Western Digital Elements SE

De Western Digital Elements SE- USB 3.0 Taaie externe SSD
De Western Digital Elements SE- USB 3.0 Taaie externe SSD

De Western Digital Elements SE beschikt over een opslag capaciteit van 480GB, 1TB en 2TB. Je kan zelf beslissen hoeveel opslag je nodig hebt en aan de hand daarvan een nemen.

Deze externe SSD beschikt over een USB 3.0 A aansluiting die prima is maar niet te snel. De snelheid van de 3.0 A aansluiting is 400 MB/s en dit is prima voor studenten en mensen die niet veel willen uitgeven.

Het is een prima externe SSD voor de prijs en de snelheid is dergelijk. Niet extreem snel maar ook niet te traag waardoor je voldoende snelheid krijgt voor de prijs.

SpecificatiesWestern Digital Elements SE
Opslagcapaciteit480GB, 1TB, 2TB
Geschikt voorDesktop, Laptop
Type aansluitingUSB 3.0 A
Afmeting6.5 x 6.5 x 0.9 cm (LxBxH)
Snelheid400 MB/s
VeiligheidGeen beveiligingd
Gewicht93 g

9. Samsung T5

De Samsung T5 - Draagbare externe SSD voor bijna alles
De Samsung T5 – Draagbare externe SSD voor bijna alles

Als je een PS5 of Xbox One console beschikt en ook een laptop dan is de Samsung T5 een ideale keuze. De externe SSD is te gebruiken op veel consoles zoals PS5, Xbox One en PS4.

De externe SSD komt met 1TB of 2TB en je kan zelf bepalen hoeveel je nodig gaat hebben voor je games of persoonlijke gegevens. De connectie van de externe SSD is via USB C of USB 3.0 A en dit zijn zeer gebruikelijke aansluitingen.

De snelheid van de externe SSD is 540 MB/s op een USB 3.0 A aansluiting en deze is sneller met een USB C aansluiting. Verder weegt de SSD 182 g en komt met een wachtwoord encryptie zodat je niet je bestanden kunt kwijt raken aan iemand anders.

SpecificatiesSamsung T5
Opslagcapaciteit1TB, 2TB
Geschikt voorPc, Laptops, PS5, Xbox One, Ps4
Type aansluitingUSB C, USB 3.0 AZ
Afmeting7.4 x 5.7 x 1 cm (LxBxH)
Snelheid540 MB/s
VeiligheidWachtwoord
Gewicht182 g

10. Crucial X6

De Crucial X6 - Meest taaie externe ssd die je kunt hebben
De Crucial X6 – Meest taaie externe ssd die je kunt hebben

De meest taaie externe ssd is de crucial X6. Deze is heel stevig en kan ook makkelijk rond genomen worden als je veel moet reizen en het niet makkelijk kapot wilt laten gaan. 

De Cruciaal X6 kan makkelijk tegen stoten aan en ook zelfs als je deze laat vallen van hoge afstand. De externe ssd komt met 2TB opslag en is geschikt voor desktop, game consoles en laptops.

De aansluiting van de externe ssd is via USB C en dit is een prima aansluiting voor betere snelheid. De snelheid is 540 MB/s. De gewicht van de SSD is verder 79 g en het beschikt niet over een wachtwoord encryptie zoals sommige andere externe SSD.

Het is een simpele taaie externe SSD die heel handig is voor als je op vakantie gaat. Zeker handig als je niet wilt dat die snel kapot gaat.

SpecificatiesCruciaal X6
Opslagcapaciteit2TB
Geschikt voorDesktop, Gameconsole, Laptops
Type aansluitingUSB C
Afmeting6,9 x 6.4 x 1.1 cm (LxBxH)
Snelheid540 MB/s
Veiligheidn.v.t
Gewicht79 g

Waarom een externe ssd kopen?

Zo wat zijn de redenen voor een externe SSD en waarom zou je een moeten kopen. Als je nog niet weet of je een nodig hebt zal ik je precies vertellen waarvoor ze goed zijn en de voordelen ervan. 

De voordelen van een SSD komt door de snelheid, veiligheid, taaiheid, formaat en data verplaatsen.

Veiligheid en Persoonlijke bestanden

Ten eerste en meest belangrijkste is veiligheid. Als je veel familiefoto’s, eigen foto’s en videos beschikt dan wil je deze ook beschermd bewaren.  

Een van de belangrijkste functies van een externe SSD is dat het beschikt over zijn eigen veiligheid. Dit betekent dat als je laptop kapot gaat of wordt gehackt dat je SSD niet beschadigd wordt. 

Met de technologie die we nu hebben is het heel makkelijker om foto’s en video’s te bewaren op een schijf. Deze duurt langer en foto’s worden ook niet slecht met de tijd mee. 

Reizen en extra opslag

Een andere geweldige punt waardoor veel mensen een externe SSD kopen is dankzij de formaat. Een SSD is klein en het is daarom makkelijk mee te nemen als je gaat op reis. 

Het is natuurlijk ook heel goed als je extra opslag nodig hebt op je laptop. Je kan je projecten en bestanden op de SSD hebben en je programma’s op je laptop. 

Snelheid voor data versturen

Een van de grote punten waardoor mensen juist voor een SSD kiezen en niet een HDD is de snelheid bij data versturen. De snelheid van een SSD is zoveel keren beter dan een HDD dat je nooit meer terug zal willen gaan. 

Klein en compact

Een andere geweldige punt is dat de design van externe SSD zijn heel klein en compact. Deze ssd kunnen dus daarom makkelijk rond genomen worden naar plekken zoals school, werk, familie en andere zulke plekken.

Bestanden verplaatsen

Een van de grootste punten waarvoor mensen een externe ssd kopen is om bestanden te verplaatsen.

Veel fotografen die met verschillende computers moeten werken gebruiken een externe ssd om bestanden te verplaatsen.

Deze bestanden zijn vaak fotos, video’s en andere layers die ze nodig hebben om te werken.

Soms heb je een laptop en een workstation op kantoor en wil jij je projecten op een usb om makkelijker eraan te werken zowel thuis als op werk.

Categorized in: